به گزارش روابط عمومی مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، این گفتمانسازی از همان سال آغاز شد و با نامگذاری سالهای مختلف به نامهایی مرتبط به حوزه سیاستهای اقتصاد مقاومتی و تحقق اقتصاد دانشبنیان و دستیابی به اقتصاد مبتنی بر علم و فناوری تقویت و تأکید شد. ایشان در سخنرانیهای مختلف در جمع گروهها و اصناف هم بر این موضوع تأکید ویژه داشتند و دارند.
حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی 29 اردیبهشتماه سال 1401 در دیدار کارگران در این خصوص تاکید کردند: «یکی از موارد و یکی از چیزهایی که میتواند این فرصتهای شغلی را زنده کند، توسعه همین شرکتهای دانشبنیان است که ما امسال گفتیم. خصوصیّت شرکتهای دانشبنیان این است که بیکاری دانشآموختگان را از بین میبرد.»
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: «ما امروز در آمارهای بیکاری که نگاه میکنیم، درصد بیکاری دانشآموختگان دانشگاههای کشور از همه قشرهای دیگر بیشتر است. خب این جوان زحمت کشیده، درس خوانده، دولت هم سرمایهگذاری کرده، پول داده، خرج کرده تا به اینجا رسیده، حالا بیرون بیاید بیکار! گاهی در این گزارشهای مردمی که برای من میآید، میبینم که مثلاً رفتند به یک مناسبتی، یک خانوادهای را سرکشی کردند ــ به مناسبت تولّد یک نوزاد یا به مناسبتهای گوناگون ــ پدر، دانشآموخته فوقلیسانس فلان رشته است، چه کار میکند؟ مسافرکشی میکند؛ این بیکاری است دیگر. این در فلان رشته درس خوانده، باید بتواند از آن استفاده کند.»
مقام معظم رهبری همچنین، توجه به شرکت های دانش بنیان را امری ضروری ارزیابی کرده و فرمودند: «شرکتهای دانشبنیان جواب این خلأ را میدهند که حالا بعضی خدشه میکنند که «شما میگویید شرکت دانشبنیان، وقتی دانشبنیان شد، اتّکاء به نیروی انسانیاش کم میشود»؛ نه، میتوان یک شکلی، یک رابطهای درست کرد که اشتغال را افزایش بدهد؛ لذا من باز هم تکرار میکنم، قبلاً هم گفتهام، باز هم عرض میکنم باید شرکتهای دانشبنیان توسعه پیدا کنند؛ البتّه دانشبنیان به معنای واقعی کلمه.»