به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، با توجه به افزایش سل های مقاوم به دارو، مشکل درمان این بیماری و شمار زیاد مرگ و میر ناشی از این بیماری، ابداع واکسن کارآمد می تواند فواید زیادی برای سلامت عموم به ویژه مردم کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط داشته باشد.
واکسن فعلی سل در سال 1921 ابداع شد و می تواند در افرادی که سیستم ایمنی آسیب پذیر دارند، بیماریزا باشد.
اما واکسن جدید ابداعی محققان از مهره های زیستی (biobeads) به عنوان سکویی برای ارائه آنتی ژن های سل به سیستم ایمنی استفاده می کند.این مهره های زیستی، پلی استرهای طبیعی هستند که برخی باکتری های غیر از باکتری سل در گویچه های کوچک جمع می شوند.
محققان آنها را به گونه ای مهندسی کرده اند که آنتی ژن ها را از باکتری سل، M. tuberculosis و M. bovis نشان دهند.
این مهره های زیستی کاملا طبیعی هستند و نشان داده اند که زیست تخریب پذیر نیز هستند.اکسل هلسر محقق ارشد این مطالعه از مرکز تحقیقاتی AgResearch در بیانیه مطبوعاتی گفت: از این مشاهدات این فرضیه را ارائه کردیم که این پروتیین ها می توانند کارکرد آنتی ژن نیز داشته باشند.
محققان با استفاده از این مهره های زیستی میکروباکتریایی موش ها را واکسینه کردند و واکنش ایمنی موش ها را بررسی کردند.آنها شواهدی از ایمنی با واسطه سلولی را مشاهده کردند که پتانسیل محافظت در برابر سل را دارد. این تحقیق در شماره 13 ژانویه مجله Applied and Environmental Microbiology منتشر شده است.