به گزارش سیناپرس از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، دبیرخانه برنامه ملی آبادایران در راستای اقدامات خود برای ترویج فرهنگ وقف فناورانه و افزایش مشارکت مردمی در رونق اقتصاد دانش بنیان و همچنین در راستای همافزایی با نهادهای متولی آبادانی و پیشرفت کشور و استفاده از ظرفیت سامانه های تامین مالی جمعی خیریه بخش خصوصی، اقدام به عقد توافقنامه با کمیته امداد امام خمینی(ره) و سه شرکت دانش بنیان و فناور فعال در این زمینه کرده است.
مراسم اعطای این توافقنامهها 16 اردیبهشت ماه با حضور حبیب الله آسوده، معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره)، حمیدرضا شکری، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، عبدالمجید مرشدی، مدیرکل دفتر تامین مالی و توسعه سرمایه گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاستجمهوری و همچنین سه شرکت قاصدک سامانه، مجمع ترنم صبح سپید عام المنفعه و بنیاد جهادی مهرالرضا(ع) عام المنفعه در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاستجمهوری برگزار شد.
شکری، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در امر مردمی سازی در نشست عقد توافقنامه با کمیته امداد امام خمینی و سامانه های تامین مالی جمعی طی سخنانی گفت: رویکردی که از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار معاونت علمی قرار گرفت، مساله «نوآوری فراگیر» بود و هدف از این رویکرد انتقال توانمندی های زیست بوم فناوری از طرق مختلف به جامعه است.
وی ادامه داد: از سال 1392 که قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان کلید خورد تا به امروز جهش قابل توجهی را در رشد شرکتهای دانش بنیان، فناور و خلاق پیش رو داشته ایم. از 55 شرکت دانش بنیان به 10 هزار شرکت دانش بنیان رسیده ایم و پس از شش سال حمایت از شرکتهای خلاق امروز شاهد فعالیت بیش از دو هزار شرکت خلاق هستیم و چیزی حدود 12 هزار شرکت فناور در کشور مشغول فعالیت هستند که البته به همه اینها میتوان توانمندی نخبگان را هم اضافه کرد.
به گفته او، برنامه ملی آبادیران، اساسا با یک چنین دغدغه ای(بهره گیری از توانمندی های زیست بوم علم و فناوری برای محرومیت زدایی) کلید خورد و در این راستا سامانه تامین مالی جمعی آبادیران سال گذشته ایجاد و امسال با رویکرد جامع تری وارد میدان شده است و طی آن می کوشیم تا عرصه را برای جمع آوری کمک های مردمی در بستری مجازی و آنلاین فراهم کنیم و نهادهای متولی آبادانی و پیشرفت، گروه های جهادی و مردمی هم می توانند در این سامانه تعریف پروژه کنند و معاونت علمی به این پروژه ها اعتبار بخشی کرده و بستر لازم جهت کمک دانش بنیان ها به رفع نیازمندی های مناطق کمتر برخوردار را فراهم می کند.
وی ادامه داد: در توافقنامه ای که امروز با کمیته امداد امام خمینی(ره) امضا کردیم، مقرر شد تا این نهاد در کنار معاونت علمی، از آن دست طرح هایی که در راستای ماموریت هایش قرار می گیرد، حمایت کند.
شکری در خصوص قابلیت های این سامانه تامین مالی گفت: این سامانه، متصل به سامانه های تامین مالی جمعی شرکت های دانش بنیان است و زمینه را برای به کارگیری توانمندی های دانش بنیان به حل مسائل اقشار کمتر برخوردار و مناطق محروم و همچنین تحقق شعار سال که همان جلب مشارکت مردم در حل مسائل کشور است، تسهیل میکند.
در ادامه، مرشدی، مدیر کل دفتر تامین مالی معاونت علمی گفت: اکنون پس از دو دهه از عمر زیست بوم فناوری و نوآوری وقت آن رسیده است تا ما حصل این دو دهه تلاش، خود را در عرصه اقتصاد و تولید ناخالص ملی بنمایاند.
به گفته او، سکوهای تامین مالی از جمله اقداماتی است که می تواند زمینه این اثرگذاری را تسهیل کند.
وی ادامه داد: از رهگذر اقداماتی که در برنامه ملی آبادیران رقم خورد، فرهنگسازی خوبی در حال انجام است و می تواند به مثابه الگو و مدلی در دیگر عرصه تسری یابد و طرح ها وارد بحث های پلتفرمی شود و مردم بتوانند در حل مسائل کلان کشور مشارکت کنند.
آسوده، معاون مشارکت مردمی کمیته امداد امام خمینی هم طی سخنانی بر جایگاه زیست بوم علم و فناوری در حل مسائل کلان کشور تاکید کرد و با ارجاع به بیانات مقام معظم رهبری گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در یکی، دو سال گذشته بر دانش بنیان کردن کسب و کارها تاکید بسیار داشته و شاهد این امر، محوریت شعار سال در سال های گذشته است.
وی، ایجاد ارزش، مشارکت مردم و دانش بنیان شدن اقتصاد را سه ضلع اساسی توافقنامه تامین مالی دانست و افزود: محصول این توافقنامه بی شک آبادی ایران و کاهش فقر و نابرابری ها است.
آسوده در پایان به دو رویکرد کمیته امداد امام خمینی در عملیاتی کردن این توافقنامه اشاره کرد و گفت: پای کار آوردن مشارکت مردم و ترویج فرهنگ زکات مساله ما است که می کوشیم تا با همت مردم و پشتیبانی معاونت علمی این مهم را به انجام برسانیم.
توافق با سامانه های تامین مالی جمعی محدود به این سه شرکت نبوده و سامانه هایی که تمایل به همکاری با سامانه تامین مالی جمعی آبادیران دارند می توانند با دبیرخانه برنامه ملی آبادیران تعامل کنند.