نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

ارائه خدمات مشاوره‌ای مبتنی بر آموزه‌های دینی و فرهنگ بومی کشور

عضو شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، از ارائه خدمات مشاوره‌ای حضوری و آنلاین مبتنی بر آموزه‌های دینی و فرهنگ بومی کشور در مرکز مشاوره روانشناختی جهت وابسته به سازمان جهاد دانشگاهی تهران خبر داد و گفت: مشاوره‌های ازدواج، طلاق و مسایل زناشویی باید با در نظر گرفتن همه جوانب انجام شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، دکتر علی‌اصغر اصغرنژاد، از اعضای شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در مراسم افتتاح ساختمان جدید مرکز مشاوره روانشناختی جهت با حضور حسن فارسی، معاون هماهنگی و امور مجلس جهاد دانشگاهی، جمال رحیمیان، رئیس جهاد دانشگاهی تهران، معاونان و مدیران جهاد تهران و شماری از درمانگران و مشاوران روانشناسی اظهار کرد: ارائه مشاوره خصوصاً در مسایل زناشویی، ازدواج و طلاق باید عاقلانه و به بهترین صورت انجام گیرد.

تربیت صحیح تابعی از محیط زندگی و پرورش افراد

عضو شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، تربیت صحیح را تابعی از محیط زندگی و پرورش برشمرد و افزود: فرزندان نه از حرف بلکه از رفتار ما می‌آموزند.

اصغرنژاد، با اعتقاد به این‌که اگر خداوند گشایش در کار را برای کسی مقدر کرده باشد هیچ‌کس نمی‌تواند مانع آن شود، در ادامه تصریح کرد: اگر به انجام کاری اعتقاد و باور داشته باشید حتماً موفق خواهید بود.

وی، با استناد به احادیث، عقل را آنچه دانست که خداوند در ابتدا تعریف کرده است و در ادامه عقل و خرد را چشم جان برشمرد و افزود: فرد عاقل کسی است که میان خوب و بهتر و در صورت نیاز میان بد و بدتر دست به انتخاب بزند اما در مواردی انتخاب میان موارد مثبت و منفی است به‌عنوان مثال دو فردی که قصد ازدواج دارند چون سرنوشت یک نسل است باید نقاط ضعف و قوت را جمع‌آوری کرد و به آن وزن داد و عاقلانه عمل کرد.

در ادامه این مراسم دکتر بهروز نظری بوژانی، سرپرست مرکز خدمات تخصصی روانشناختی و مشاوره جهت، با اشاره به آغاز فعالیت این مرکز از سال 94 تاکنون در ادامه اظهار کرد: خدمات مشاوره‌ای روانشناختی ارائه‌شده در این مرکز مبتنی بر آموزه‌های دینی و فرهنگ بومی، سنتی کشور است.

سرپرست مرکز خدمات تخصصی روانشتاختی و مشاوره جهت، اولویت نخست مرکز جهت در ارائه خدمات مشاوره‌ای را حفظ و ارتقاء کیفیت دانست و خاطرنشان کرد: در عین‌حال به‌دنبال ارائه فعالیت‌های متنوع از جمله ارائه مشاوره آنلاین، روانسنجی با استفاده از نرم‌افزار طراحی‌شده منطبق با به‌روزترین تست‌های دنیا و … هستیم.

نظری، اظهار امیدواری کرد که این شیوه از مشاوره(مبتنی بر آموزه‌های دینی و فرهنگ سنتی و بومی) منشأ خیر و برکت و ماندگار شود.

جمال رحیمیان، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، هم با تقدیر از حسن انتخاب در برگزاری این مراسم و تقارن آن با شهادت معلم علم و اخلاق استاد شهید مرتضی مطهری گفت: به اذعان امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری استاد و معلم بزرگ استاد شهید مطهری قبل و بعد از انقلاب نقش معلمی را به‌خوبی ایفا کردند.

ابراز خرسندی از نهادینه شدن فرهنگ مراجعه به روانشناس

وی، با ابراز خرسندی از نهادینه شدن فرهنگ مراجعه به روانشناس در کشور افزود: زمانی این مراجعه برای افراد به‌نوعی تابو محسوب می‌شد اما امروزه خانواده‌ها مراجعه به روانشناس را برای برطرف کردن مشکلات خانوادگی، زناشویی، ازدواج و طلاق پذیرفته‌اند.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، با اشاره به گذار جامعه از سنتی به مدرن در ادامه استفاده از این مراکز روانشناسی را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: البته این گذار هزینه‌هایی را هم به‌ همراه دارد.

رحیمیان، از ویژگی‌های منحصر به‌فرد این مرکز مشاوره را ارائه خدمات براساس آموزه‌های دینی و فرهنگ بومی و سنتی عنوان و تصریح کرد: دغدغه همه اساتید، مشاوران و متخصصان این مرکز التزام به این موضوع است.

وی، یادآور شد: جهاد دانشگاهی تهران همواره کوشیده تا در مسایل علوم انسانی گرانیگاه و مرکز ثقلی برای پاسخگویی در حد توان نیازمندی‌های مردم باشد.

در ادامه حسن فارسی، معاون هماهنگی و امور مجلس جهاد دانشگاهی، وجه تمایز این مرکز مشاوره روانشناختی با دیگر مراکز مشاوره‌ای را ارائه خدمات مبتنی برنگاه بومی ، توصیه‌ها و سفارش‌ها در دین مبین اسلام برشمرد و افزود: بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری، جهاد دانشگاهی همیشه به‌دنبال انجام کارهای گزین و بر زمین مانده بوده است و موضوع مراکز مشاوره روانشناختی با رویکرد اسلامی- ایرانی نیز از جمله مسایل بر زمین مانده در کشور است.

وی ادامه داد: موضوع سلامت روان و بهداشت فردی و جمعی جامعه، بسیار اهمیت دارد و امروز نیز شاهد فعالیت تعداد زیادی مراکز مشاوره در سطح کشور هستیم؛ با این وجود مشاهده می‌کنیم که معضلات و مشکلات روانشناختی کاهش محسوسی نداشته است و مشاوره‌ها آنگونه که باید به کاهش معضلاتی مانند طلاق در کشور کمک نکرده است.

معاون هماهنگی و امور مجلس جهاد دانشگاهی، افزود: برخی روانشناسان فعال در مراکز مشاوره نیز با الگوبرداری نادرست از سبک زندگی غیراسلامی و غیر ایرانی، نسخه‌های نادرستی برای مراجعه‌کنندگان توصیه می‌کنند که نه تنها به حل مشکلات کمکی نمی‌کند، بلکه گاه شاهد انتخاب مسیر نادرست و نامتناسب با فرهنگ زندگی ایرانی اسلامی از سوی مراجعه‌کنندگان به این مراکز هستیم.

فارسی، افزود: نبود مراکزی برای تربیت روانشناسان و مشاوران با تأکید بر اخلاق حرفه‌ای و اسلامی، گرایش بیش از حد مشاوران و روانشناسان به نظریات و منابع غیربومی، نبود تعامل مناسب میان روان‌شناسان و روانپزشکان و عدم تطابق برخی مبانی روانشناسی روز با فرهنگ ایرانی اسلامی از جمله آسیب‌های موجود در این حوزه است که مرکز مشاوره روانشناختی «جهت» می‌تواند با رویکردی متمایز به این مسایل و حل آن‌ها ورود کرده، الگوی جدید و موثری از مراکز روانشناسی را در کشور ایجاد کند و شاهد رشد، شکوفایی و رونق فعالیت این مرکز روانشناسی در جهت کمک به مشکلات جامعه باشیم.

براساس این گزارش، علاقه‌مندان مباحث روانشناختی و مشاوره‌ای برای شرکت در دوره‌های تخصصی آموزشی و یا استفاده از خدمات مشاوره‌ای مرکز روانشناختی جهت، وابسته به سازمان جهاد دانشگاهی تهران می‌توانند با شماره‌های تلفن مرکز با پیش شماره تهران021- 88961189-86052187-86052458-09908863225 تماس بگیرند، یا با مراجعه به مرکز واقع در خیابان نصرت حد فاصل خیابان 16 آذر و کارگر شمالی از خدمات مشاوره‌ای و آموزشی حضوری بهره‌مند شوند و یا به سایت مرکز مشاوره‌ای روانشناختی جهت به نشانی http://mjahat.ir مراجعه کنند.

 

 

 

 

 

خروج از نسخه موبایل