دهمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی آغاز به کار کرد
به گزارش سیناپرس از روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی، دکتر مهدی باصولی رییس دانشگاه علم و فرهنگ امروز 5 اردیبهشت ماه در افتتاحیه دهمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی گفت: از علل تداوم برگزاری کنفرانس بینالمللی وب پژوهی این بود که با هدف درستی انتخاب شده و مسیر درستی را طی کرده است.
وی افزود: خوشحالم که در این حوزه چشمانداز درستی را ترسیم کردهاید و در عمل نیز اقدامات مناسبی را انجام داده و تا به امروز توانستهاید دهمین کنفرانس بینالمللی وب پژوهی را برگزار کنید.
رییس کنفرانس بینالمللی وب پژوهی در ادامه خاطرنشان کرد: موضوع وب پژوهی مسالهای بهروز بوده که سرعت رشد بالایی دارد و این نکتهای مهم، برای ادامه دارشدن این کنفرانس است.
رییس دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی عنوان کرد: پرفسور بدیع از افراد شاخصی در این حوزه بودند که حضورشان در این کنفرانس بسیار ارزشمند بود؛ اما امروز ایشان را در جمعمان نداریم و بسیار متأثریم .
وی تأکیدکرد: دانشگاه علم و فرهنگ علاوه بر اقداماتی که در این حوزه انجام داده است، نشریهای را راهاندازی کرد که علاوه بر مجوز isc، رتبه «ب» پژوهشی وزارت علوم را نیز کسب کرده است. همچنین خبر خوب که نشریه وب پژوهی از امسال بهصورت فصلنامه منتشر میشود، این اقدامی مبارک است و امیدواریم این نشریه، محلی برای تعامل اهالی علم باشد.
دکتر باصولی در پایان گفت: این کنفرانس تلاشهای بیوقفهای برای توسعه و ترویج دانش در حوزه وب پژوهی انجام میدهد و با تلاش مشترک اساتید و دانشجویان، امیدواریم به رشد و پیشرفت بیشتری دست یابیم.
وی خاطرنشان کرد: این کنفرانس یک کنفرانس تخصصی و بینرشتهای است و خوشحالیم که هر سال تعداد افرادی که در حوزهی آی تی در این کنفرانس حضور دارند، بیشتر میشوند و به جز پنلهای تخصصی، پنلهایی در حوزههای علومانسانی، جامعهشناسی و… نیز مرتبط با این حوزه و جود دارد.
اهدای جایزه پرفسور کامبیز بدیع در یازدهمین کنفرانس
در ادامه دکتر محمدجواد شایگان فرد دانشیار دانشگاه علم و فرهنگ و دبیر این کنفرانس در خصوص انتخاب محورهای این کنفرانس بیان کرد: کمیته علمی کنفرانس بینالمللی وب پژوهی ۱۵ محور اصلی را برای کنفرانس انتخاب کرد که از جمله آنها میتوان به یادگیری ماشین، یادگیری عمیق در وب، وبکاوی، وب معنایی و تحلیل وب، اینترنت اشیا، بازیابی اطلاعات، شبکههای اجتماعی، سکوهای ابری، انبوه و توزیع شده، بلاکچین و رمزارز، تعامل انسان و رایانه، کیفیت وب، سکوها و ابزارهای نرمافزاری وب، کسبوکار و بازاریابی الکترونیکی، امنیت وب، تحلیل رفتار و شخصیسازی، پردازش تصویر در وب، رسانه و ارتباطشناسی وب، وب و جامعه اشاره کرد.
دبیر کنفرانس بینالمللی وب پژوهی در ادامه افزود: ما در این کنفرانس بهتمامی موضوعاتی که مربوط به حوزه وب میشد نیز توجه کردیم و صرفاً به دنبال ابعاد فناوری آن نبوده و نویسندگان حوزه علومانسانی و… را نیز تشویق کردیم تا در این حوزه ورود کنند.
دکتر شایگان فرد در ادامه افزود: ۱۴۲ مقاله پذیرش شده است که ۴۵ مورد شفاهی است، البته نکته حائز اهمیت این است که هر مقاله دو داور داشته و بعد اعلام نتایج شده است.
وی عنوان کرد: مقالات و پژوهشهای متعددی به زبانهایی فارسی و انگلیسی به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده است که آثار پذیرفته شده در پایگاههای معتبر علمی داخلی نظیر SID و ISC و خارجی نظیرIEEE Xplore نمایه شده است. گفتنی است امسال حدود 75درصد مقالات به زبان انگلیسی بوده و این نشان از تمایل پژوهشگران به تعاملات بینالمللی است.
دانشیار دانشگاه علم و فرهنگ همچنین تأکید کرد: از ۱۳ کشور دنیا نیز به این کنفرانس مقاله ارسال کردهاند که بیشترین آن از استرالیا و بیشترین مقالات داخلی از دانشگاه علم و صنعت بوده است.
دکتر شایگان فرد همچنین از برگزاری و اهدای جایزه پرفسور کامبیز بدیع در سال آینده خبر داد و گفت: این جایزه به برترین مقاله حوزه وب پژوهی اهدا خواهد شد که نشان از تشویق به توسعه و پیشرفت در این زمینه دارد.
وی تاکید کرد: سال آینده کمیته علمی با بررسی مقالات و تأکید بر مقالات حوزه وب پژوهی جایزه پرفسور کامبیز بدیع را به برترین مقالات این حوزه اهدا خواهد کرد.
مدلسازی کاربر، یکی از مفاهیم کلیدی در حوزه تعامل انسان و کامپیوتر است
دکتر فتانه تقی یاره دانشیار دانشگاه تهران سخنران کلیدی این کنفرانس بین المللی با اشاره به موضوع سفری به مدل سازی کاربر( مروری بر مدلسازی انسان و اجتماع با بکارگیری رویکردهای فناورانه) گفت: مدلسازی کاربر، یکی از مفاهیم کلیدی در حوزه تعامل انسان وکامپیوتر است که از طریق مطالعه و تحلیل رفتار و نیازهای کاربران تلاش می کند که سیستم ها را تا حد ممکن با کاربر و نیازها و ترجیحات وی منطبق کند.
وی در ادامه عنوان کرد: با پیشرفت فناوری و انتقال اکثر فعالیتها به فضای مجازی، شناخت و درک کاربران توسط سازمانها و شرکتها برای ارایهی تجربهای بهتر به کاربران به امری حیاتی بدل شده است. در این مفهوم، تحلیل دادههای کاربران، شناخت نیازها، تفاوتها و ترجیحات آنها، به عنوان یک مرحله اساسی در جهت بهبود فرآیندها و افزایش رضایت کاربران مطرح میشود.
دکتر تقی یاره خاطرنشان کرد: در این مبحث قصد داریم به واسطه یک چارچوب مفهومی که پیچیدگی در مدلسازی را سازماندهی کرده، به بررسی طبقات مختلفی از مدلسازی بپردازیم و در هر طبقه، بهترین فناوری روز را مورد موشکافی قرار دهیم.
مساله اجتماعی، راه حل اجتماعی دارد
همچنین در ادامه این کنفرانس دکتر آرش حیدری عضو هیات علمی گروه مطالعات فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ به عنوان سخنران ویژه درباره شکاف دیجیتال(گفتاری درباره نسبت فضای مجازی و فضای اجتماعی) نکاتی را مطرح کرد.
دکتر حیدری گفت: «مساله اجتماعی، راه حل اجتماعی دارد» این گزارۀ کلیدی محوریتی اساسی در فهم علوم اجتماعی دارد. فقدان مواجهه با این گزاره موجب میشود که برای حل مسایل اجتماعی مسیرهایی غیر اجتماعی پیموده شود و این مسیر ضرورتا با شکست مواجه خواهد شد.
وی افزود: فهم امر اجتماعی همواره نسبتی با مفهوم فضا دارد. فضای اجتماعی در حد فاصل کنشها، تعاملها و روابط میان افراد شکل میبندد و چیزی را خلق میکند که «حوزه عمومی» نامیده میشود. حوزه عمومی عرصه تعاملات نمادین و معنادار انسانها است و مجموعه وسیعی از الگوهای تعاملی را در بر میگیرد.
عضو هیات علمی گروه مطالعات فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ در ادامه تشریح کرد: این شبکه تودرتو که حاصل کنش و واکنش میان انسانهاست ساختاری نظاممند به خود میگیرد و به سیستمی سیال بدل میشود. این سیستمِ سیال واجد کلیتی میشود که چیزی بیش از تک تک اجزای آن است. این تبیین بدان معناست که «جامعه جمع جبری تک تک افراد نیست» بلکه نظامی است که در نتیجۀ تعاملات جزئی واجد یک کلیت میشود و امور اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و… را در بر میگیرد. از این حیث جامعه یک کلیت است، یک فضای خلق شده است که بخشها، اجزا و خردهنظامهایی دارد.
گفتنی است، در روز اول این مراسم اساتید و مهمانانی از مرکز تحقیقات مخابرات، وزارت علوم، تحقیقات وفناوری، ایرانداک، جهاددانشگاهی، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی و علامه طباطبایی و….حضور داشتند.
گفتنی است، همزمان با برگزاری دهمین کنفرانس بینالمللی وب پژوهی که تا فردا، 6 اردیبهشت ماه ادامه دارد، با توجه به اهمیت موضوع وب و کاربردیبودن این موضوع، نمایشگاه جانبی با عنوان نمایشگاه شرکتهای دانشبنیان در حوزه وب در حال برگزاری است.