دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در خصوص اقدامات این ستاد در سالی که گذشت (1402)، اظهار داشت: در سال گذشته از محل منابع ستاد توسعه زیستفناوری، مجموعاً 92 طرح به مبلغ 110 میلیارد و 520 میلیون تومان، شامل 55 طرح در مقیاس تولیدی (4 طرح انقلاب زیستی، 17طرح سلامت، 19 طرح امنیت غذایی، 5 طرح بیوتک صنعتی و محیطزیست و 10 طرح زیست دریا)، 15 طرح ترویجی و 22 طرح پژوهشی تعهد ایجاد شده است. همچنین 109 میلیارد و 500 میلیون تومان از محل بودجه معاونت علمی جهت حمایت از 5 طرح در حوزه درمان و 2 طرح در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی اختصاص یافته است. لازم به ذکر است که 42 میلیارد تومان ذیل برنامه ملی نکست جهت حمایت از برگزیدگان این رویداد ملی به 4 شرکت فعال در حوزه زیست فناوری از محل منابع معاونت علمی اختصاص یافته است که 30 میلیارد تومان در قالب تسهیلات و 12 میلیارد تومان در قالب گرنت به شرکت های برگزیده اختصاص یافته است . همچنین440 درخواست جهت بهره مندی از حمایت های labs net دریافت شده که 118 مورد آن مورد پذیرش و حمایت قرار گرفته است
به گزارش سیناپرس از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، محمدحسین متألهی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با بیان اینکه ستاد توسعه زیست فناوری با یاری همه بازیگران و فعالین نظام زیست فناوری به دنبال رشد مستمر و متوازن در حوزههای مختلف اقتصاد زیستی با توجه به فناوری های آینده ساز است، اظهارداشت: قطعاً رسالت و مأموریت ستاد توسعه زیست فناوری محدود به حوزه زیست مهندسی نیست و عملکرد ۹ ماهه ستاد نیز موید نگاه جامع آن است اما توسعه فناوری ها و اکوسیستم مرتبط با زیست مهندسی در کشور، فرایندی زمانبر و مصداق بارز کاشتن برای آینده است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری بر اقدامات این ستاد در سالی که گذشت (1402) متمرکز شد و گفت: تائید فنی 60 پروژه توسعه فناوری زیستی جهت استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی، تفاهمنامه بین ستاد و دانشگاه علم و صنعت در راستای توسعه فناوری های نوین و بین رشته ای در حوزه زیستی، انعقاد تفاهمنامه با شرکت لیدکو پیرامون حمایت از توسعه فناوریهای نوین و امضای تفاهم نامه همکاری سه جانبه ستاد توسعه زیست فناوری، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و شرکت آب و فاضلاب استان قم، انعقاد تفاهم نامه با انجمن جلبک ایران در راستای توسعه فناوری های مرتبط با حوزه جلبک و زیست دریا و امضای تفاهم نامه با سازمان دامپزشکی در راستای حمایت از شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه دامپزشکی، از جمله این اقدامات است.
هچمنین رویداد توانافزایی نهادهای ترویجی، برگزاری مدرسه ملی زیستفناوری با استفاده از ظرفیت نهادهای ترویجی و اساتید دانشگاه، حمایت از رویداد استعدادیابی ایران در حوزه بیوتکنولوژی (رویداد استارواکس)، حضور در نمایشگاه ایران فارما به صورت پاویونی برای اولین بار، برگزاری دومین دوره جشنواره ملی انجمنهای علمی زیست فناوری کشور، پنجمین دوره مسابقه مساله محور «ره زیست»، اولین آیین نوورودیهای حوزه زیست فناوری، اقدامات است.
به گفته او، نشست با هیئت مدیران ارشد آژانس BRIN اندونزی، بازدید هیئت دوم اندونزی از دستاوردها و ظرفیتهای حوزه زیست فناوری کشور، برگزاری جلسه B2B شرکتهای مرتبط در حوزه زیستفناوری با هولدینگ دولتی بیوکوبافارما برای ایجاد فرصت همکاری، فراخوان کارگزار ایجاد پلتفرم آنلاین بین المللی معرفی فناوریهای زیستی قابل صادرات و …. از فعالیتهای این ستاد در حوزه تعاملات بین المللی است.
همچنین، به گفته او، برگزاری مسابقه زیمان در 4 استان تهران، چهارمحال بختیاری، آذربایجان شرقی و هرمزگان و رقابت هیجان انگیز برای دانش آموزان در حل چالشهای منطقهای، حمایت و همکاری با شرکت صنایع پیشرفته رضوی در رویداد ملی «فناوریهای حوزه سلامت و درمان»، رویداد زیستفناوری و مهندسی ژنتیک گامی به سوی آینده در استان یزد، آئین اختتامیه کارسوق ملی مهندسی ژنتیک در آبان 1402 به میزبانی استان زنجان و…. نیز از اقدامات ستاد توسعه زیستفناوری در سطح منطقهای و استانی است.
متالهی ادامه داد: فراخوان کارگزار ایجاد پلتفرم آنلاین بین المللی معرفی فناوری های زیستی قابل صادرات، فراخوان پیاده سازی پلتفرم داروهای الیگونوکلئوتیدی، فراخوان حمایت بسته کشاورزی و امنیت غذایی، فراخوان حمایت در حوزههای نوظهور و آینده ساز، فراخوان حمایت ستاد توسعه زیستفناوری جهت کسب دانش فنی و تولید بار اول، فراخوان حمایت از پژوهشهای حوزه انقلاب زیستی، فراخوان جامع «کلانطرحهای توسعه فناوری» در حوزه زیستفناوری، فراخوان سامانه ملی ثبت دنا، فراخوان حمایت از طرحهای حوزه نیشکر، فراخوان توسعه تجاری و شتابدهی در حوزه بیوتک صنعتی و محیط زیست، همکاری با بنیاد علم ایران برای طراحی و اجرای فراخوان انقلاب زیستی و همچنین فراخوان حمایت از طرح های فناورانه در حوزه زیست دریا از فراخوان هایی است که از سوی این ستاد منتشر شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در سال گذشته از محل منابع ستاد توسعه زیستفناوری مجموعاً 92 طرح به مبلغ 110 میلیارد و 520 میلیون تومان شامل 55 طرح در مقیاس تولیدی (4 طرح انقلاب زیستی ، 17 طرح سلامت، 19 طرح امنیت غذایی، 5 طرح بیوتک صنعتی و محیطزیست و 10 طرح زیست دریا) ، 15 طرح ترویجی و22 طرح پژوهشی تعهد ایجاد شده است. همچنین 109 میلیارد و 500 میلیون تومان از محل بودجه معاونت علمی جهت حمایت از 5 طرح در حوزه درمان و 2 طرح در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی اختصاص یافته است. لازم به ذکر است که 42 میلیارد تومان ذیل برنامه ملی نکست جهت حمایت از برگزیدگان این رویداد ملی به 4 شرکت فعال در حوزه زیست فناوری از محل منابع معاونت علمی اختصاص یافته است که 30 میلیارد تومان در قالب تسهیلات و 12 میلیارد تومان در قالب گرنت به شرکت های برگزیده اختصاص یافته و همچنین 440 درخواست جهت بهره مندی از حمایت های labs net دریافت شده که 118 مورد آن مورد پذیرش و حمایت قرار گرفته است.