نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تلاش برای پایداری زیستگاه‌های طبیعی یک وظیفه مشترک و همگانی است

سینا

استاندار فارس در جلسه ستاد احیاء تالاب‌های فارس، بر نقش حیاتی همه افراد و نهادها در حفظ محیط زیست تاکید کرد و گفت: ایجاد سامانه‌های هوشمند تا اصلاح الگوی کشت، تمامی اقداماتی که برای حفظ تالاب‌ها و دریاچه‌ها ارائه شدند، اهمیت زیادی دارند و نیازمند هماهنگی و تلاش مشترک همه اقشار جامعه هستند.

محمد هادی ایمانیه در هفدهمین جلسه ستاد احیا تالاب‌های استان فارس ضمن تبریک به ملت شریف ایران به سبب افتخارآفرینی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در پاسخ قاطع و هوشمندانه به جنایات متعدد رژیم غاصب صهیونیستی گفت: نگاه خداوند متعال و دعای شهدا و خانواده ایشان به کمک دلاورمردان جمهوری اسلامی ایران آمد تا بار دیگر کام ملت ایران عزیز را شیرین نمایند؛ البته که دشمنان همواره سعی می‌کنند شیرینی این نمایش قدرت و اظهار اراده ایران اسلامی را به کام مردم تلخ کنند که به لطف خداوند متعال موفق نخواهند شد.

استاندار فارس در ادامه با بیان اینکه طرح پژوهشی انجام شده توسط اساتید دانشگاه شیراز برای احیای دریاچه‌های بختگان و طشک در معرض دید عموم قرار گیرد تا از نقطه نظرات کارشناسان و صاحب نظران در تکمیل آن نیز استفاده شود، افزود: پس از تصویب این سند همه دستگاه‌ها مکلف به تامین اعتبار برای انجام وظایف مرتبط به خود هستند.

وی تصریح کرد: متولی حفظ محیط زیست منحصراً این سازمان نیست بلکه همه دستگاه‌ها، نهادها، سازمان‌ها و حتی مردم در حفاظت از محیط‌زیست نقش اساسی و حیاتی دارند.

ایمانیه افزود: خشک شدن دریاچه‌ها و تالاب‌ها اثرات مخرب و جبران ناپذیری را در پی دارد پس نباید اجازه داد اوضاع غیرقابل کنترل شود.

نماینده عالی دولت در فارس بر ضرورت ایجاد سامانه‌ای هوشمند در این زمینه تاکید کرد و افزود: ایجاد سامانه‌ای که وظایف مرتبط با هر دستگاه و میزان تحقق آن را به صورت مداوم و مستمر پیگیری و رصد نماید یک اقدام اثرگذار در احیای تالاب‌ها و دریاچه‌هاست؛ در این زمینه از هوش مصنوعی هم می‌توان استفاده کرد.

وی پر کردن چاه‌های کشاورزی غیر مجاز و همچنین کنتور‌دار شدن چاه‌های کشاورزی در حوزه آبریز دریاچه‌های بختگان و طشک را در اولویت اقدامات دانست و تصریح کرد: اصلاح الگوی کشت، اصلاح اشتغال، عدم توسعه زمین‌های کشاورزی، پلمپ چاه‌های غیر مجاز، نصب کنتورهای هوشمند، لایروبی آبراها و کاهش تبخیر هر کدام نقشی در احیای تالاب‌ها دارد که می‌بایست سهم هر کدام به صورت مشخص ارائه شود و برنامه‌ها برای رسیدن به آنها نیز اجرایی گردد.

استاندار فارس با تاکید بر اینکه کشاورزی و محیط زیست هر دو برای استان از اهمیتی بالایی برخوردار هستند خاطرنشان کرد: بنای افزایش مساحت زمین‌های کشاورزی در فارس را نخواهیم داشت و برنامه‌ها منحصراً بر اساس افزایش بهره‌وری با امکانات موجود است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس نیز در این نشست با تقدیر از همراهی و حمایت استاندار فارس گزارشی از احیای تالاب های استان ارائه داد و گفت: ترسیم و تصویب نقشه راه احیای تالابهای استان در نشست امروز محقق شد که اتفاق مبارک و میمونی است، بررسی تالاب های بختگان، طشک و کمجان در این نشست و با حضور استاندار فارس موضوعی مهم است و برآیند مناسبی نیز به همراه داشت.

عطا پورشیرزاد اضافه کرد: ستاد ملی و کشوری احیای تالابهای برای احیای تالابها تشکیل شده است، در بارندگی های اخیر مقادیری سطوح تالابی در فارس بهبود یافت، اما در تالاب کمجان بیش از 50 درصد از سطح تالاب آبگیری شده است و میزبان پرندگان است.

پورشیرزاد ادامه داد: با تصویب نقشه راه برای احیای تالاب ها قطعا اعتباراتی اختصاص خواهد یافت و این موضوع با جدیت دنبال می شود.

محمود رضایی کوچی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس نیز در این نشست بر لزوم اتخاذ تدابیری برای برداشتن فشار مصرف آب کشاورزی از روی تالابها تاکید کرد و گفت : مشاغل خرد در حاشیه تالاب های استان باید تقویت شود، 5 هزار هکتار در سه شهرستان مرودشت، زرقان و خرامه کشت گلخانه ای پیشنهاد شده تا قسمت عمده ای از برداشت بی رویه آب را مهار و جبران کند.

مسعود نوشادی استاد بخش مهندسی آب دانشگاه شیراز هم در ادامه همکاری دانشگاه و محیط زیست برای احیای تالاب ها را بسیار مهم دانست و گفت: متاسفانه وضعیت تالاب های کشور چندان خوب نیست و تعادل اکوسیستم بهم خورده است، تامین آب که مهمترین عنصر احیای تالاب است متاسفانه دچار چالش است، اقداماتی برای توسعه کاشت محصولات دیم هم باید در اولویت قرار گیرد.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: سدهایی که در مسیر تالاب ها احداث شده باید حقابه محیط زیست را بدهند، 400 هزار هکتار مساحت اراضی کشاورزی حوضه آبریز طشک و بختگان است که اضافه برداشت دارند، اگر این اضافه برداشت مهار شود تا حدود زیادی برای احیای این دو تالاب موثر است.
به گفته او؛ بر اساس مطالعات انجام شده امکان رهاسازی سالانه 250 میلیون متر مکعب از سد درودزن در ترسالیها برای تامین بخشی از نیاز آبی تالابهای طشک و بختگان امکان پذیر است .
به گزارش سینا پرس فارس به نقل از روابط عمومی و امور رسانه اداره کل حفاظت محیط زیست فارس، نوشادی با بیان اینکه ما دنبال تعطیلی کشاورزی نیستیم اما کشاورزی باید محدود شود افزود: مصرف آب کشاورزی باید کنترل و کم شود، مساحت کشاورزی نباید بیشتر شود بلکه باید بهره وری در بخش کشاورزی افزایش یابد تا برای احیای تالاب ها هم امیدی وجود داشته باشد.
خروج از نسخه موبایل