به گزارش سیناپرس از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، زمانی، مدیرعامل شرکت پرتو رشد نوین ویژن با برند تجاری ایران گرولایت گفت: این شرکت دانش بنیان، اولین تولید کننده لنز در کشور، اولین تولید کننده سبدهای هیدروپونیک، اولین تولید کننده بسترهای کشت طبقاتی هیدروپونیک، اولین سازنده پلنت فکتوری یا کارخانه گیاهسازی و اولین و تنها متخصص ساخت نورهای رشد گیاه مصنوعی در کشور است که در دو مورد اخیر اولین تولید کننده در منطقه هم محسوب می شود.
وی خاطرنشان کرد: سالها پیش، متوجه یک نیاز بزرگ در بخش کشاورزی کشور شدیم و آن فناوری تکنولوژی جایگزینی نورهای مصنوعی به جای نور خورشید است. این تکنولوژی، در تمام دنیا با سرعت بالایی در حال گسترش بود اما در کشور ما توجه زیادی به این موضوع نمیشد. بنابراین با تشکیل گروهی از نخبگان و دانشجویان برتر رشتههای فیزیک، علوم کشاورزی، باغبانی و الکترونیک تصمیم گرفتیم تا گروه تحقیقاتی را تشکیل بدیم و این فناوری را در کشورمان بومیسازی کنیم.
زمانی ادامه داد: از سال ۹۱ تا سال ۹۵ این گروه تحقیقاتی به کار خود ادامهداد و پس از رسیدن به یافتههای علمی و آزمایشهای اولیه در زمینه تاثیر نور بر عملکرد فتوسنتز گیاه در تیمارهای مختلف، تاسیس شرکت پرتو رشد نوین ویژن را در دستور کار خود قرار دادیم و در نتیجه آن توانستیم در زمینه تولید نورهای رشد گیاه و کشاورزی عمودی با استفاده از نورهای مصنوعی در کشورهای حوزه خلیج فارس اولین باشیم و در حال حاضر سایر تولید کنندگان در کشورهای صاحب فناوری و صنعت، اطلاعات خود را با ما به اشتراک میگذارند. وی تصریح کرد: در تکنولوژی نورهای مصنوعی برای تامین نیاز فتوسنتز گیاه نانومترهایی از خورشید که عملکرد مثبت و بیشتری در ایجاد عمل فتوسنتز بر روی گیاه دارند از طیف خورشید فیلتر شده و به وسیله تکنولوژی ال ای دی و وابسته به نوع واریته گیاه کنار یکدیگر قرار میگیرند تا نیاز گیاه را برطرف کنند.
به گفته او، در نتیجه این امر در هر فضایی و به دور از نور خورشید می توانیم به راحتی گیاهان را پرورش دهیم که نمونه آن در ایستگاه فضایی ناسا نیز وجود دارد و طی آن، برای تامین غذای مسافران این فضاپیماها از تکنولوژی نورهای مصنوعی برای تولید محصول در فضا استفاده میشود.
زمانی همچنین تصریح کرد: مطمئناً بزرگترین مزیت این فناوری موضوع کاهش مصرف آب است که امری حیاتی برای کشورمان محسوب می شود. در واقع با توجه به تحقیقات علمی صورت گرفته در این فناوری با حذف گرمای خورشید و سایر عوامل طبیعی و استفاده از فناوری کشت هیدروپونیک توانستهایم مصرف آب را تا ۱۵۰ برابر کاهش دهیم که این عددی شگفت انگیز است برای کشوری که در تامین نیاز آب شیرین خود مشکل دارد.
زمانی با بیان اینکه این تکنولوژی بدون شک آینده نجات بشریت از گرسنگی است، افزود: باید توجه داشت که فناوری استفاده از نور مصنوعی گلخانهها هر روز به سطح جدیدی از خود میرسد و تحقیقاتی که از ۱۰۰ سال پیش شروع شده است هر روز به روز رسانی میشود.
مدیرعامل شرکت ایران گرولایت همچنین تصریحکرد: این شرکت موفق شدهاست چندین کارخانه گیاهی را در کشور راهاندازی کند، در زمینه تولید نورهای مکمل گلخانه برای گلخانههای سنتی با افزایش طول روز در فصول پاییز و زمستان بیش از ۴۰ درصد بهرهوری این گلخانهها را افزایش دادهاست و این برای تولید محصولات کشاورزی امری شگفت انگیز است.
وی ادامه داد: شرکت پرتو رشد نوین به عنوان تنها تولید کننده و اولین تولید کننده نورهای تخصصی رشد گیاهان در ایران هر روز در حال توسعه و آموزش کشاورزان جهت آشنایی با این تکنولوژی است که موجب بالا بردن بهرهوری گلخانههایشان می شود.
زمانی اظهار داشت: این شرکت توانسته است در اکثر دانشکدههای کشاورزی و موسسات تحقیقاتی و علمی حوزه علوم باغبانی، فضایی را توسط این تکنولوژی تجهیز کرده و به صورت رایگان در اختیار دانشجویان مقطع دکتری و کارشناسی ارشد این رشته قرار دهد.
به گفته او، با آموزش کشاورزان و گلخانه داران هر روز نیاز کشور به استفاده از این تکنولوژی برای افزایش بهرهوری بیشتر خواهد شد. شرکت پرتو رشد نوین هم سعی کرده است تا هر روز گام بلندتری را در مسیر تولید و تامین تمام قطعات مورد نیاز خود در کشور بردارد و با همکاری با سایر شرکتهای دانش بنیان از خروج ارز برای بومیسازی و استفاده از این تکنولوژی اقدام کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به انعقاد قراردادهایی که با خارج از کشور از جمله کشورهای حوزه خلیج فارس داشته ایم امیدواریم که بتوانیم این فناوری را بیشتر گسترش دهیم و با توجه به قیمت رقابتی محصولات ایران گرولایت با کشورهایی مانند کشور چین می کوشیم تا این بازارها را از آن خود کنیم.