به گزارش سیناپرس از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، محمود قفقازی، مدیرعامل شرکت دانشبنیان تریتا با اشاره به تولید محصول دانشبنیان «طبابرن» با هدف کلاژنسازی و ترمیم پوست آسیبدیده عنوان کرد: طبابرن یکی از انواع پانسمان کلاژن ماتریکس ورقه ای است که با استفاده از ذرات طلا، به ترمیم پوست بیماران کمک میکند. این پانسمان به واسطه ذرات طلا، اثرات آنتی اکسیدانی فوق العادهای از خود نشان داده که موجب کاهش سریع التهاب زخم میشود. علاوه بر این، به دلیل تحریک رشد و میتوز سلولهای فیبروبلاست و افزایش مهاجرت سلولی، روند بهبود زخم را تسریع میکند.
این فعال حوزه دانشبنیان به مهمترین ویژگیهای طبابرن اشاره کرد و افزود: این محصول با خواص آنتی اکسیدانی قدرتمند به کاهش التهاب زخم کمک میکند؛ همچنین با برخورداری از خواص رگزایی و تسریع ترمیم زخم، کاهش درد بیمار، درمان عفونت و اثرات آنتی میکروبیال با طیف گستردهای از خواص ضد میکروبی به بهبود بیماران کمک میکند.
قفقازی با اشاره به ایجاد رطوبت ایدهآل در سطح زخم، به عنوان یکی دیگر از ویژگیهای این محصول دانشبنیان گفت: با توجه به رطوبت سطح زخمها امکان چسبیدن پانسمان به زخم وجود دارد که تجربهای دردناک را برای بیمار رقم میزند. این محصول دانشبنیان اما با ساختار منحصر به فرد خود از مزیت عدم چسبندگی به زخم برخوردار است.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان تریتا با بیان اینکه پانسمان طبابرن بر پایه زیستپلیمرها طراحی و تجاریسازی شده است، ادامه داد: با توجه به حساس بودن موضع زخم، استفاده از مواد اولیه ای که بالاترین کیفیت و حداقل تحریک پوستی و آلرژی را تضمین کنند و هیچگونه آسیبی به بافتهای عمقی وارد نکنند، یک اصل اساسی محسوب میشود. برای دستیابی به این مهم، پس از بررسی تعداد زیادی از گزینهها و انجام آزمایشات مختلف، این محصول را بر پایه زیستپلیمرها تولید کردیم که سازگاری بسیار بالایی با بدن انسان دارند و این امر از بروز حساسیت و واکنشهای پوستی ممانعت میکند.
وی افزود: همچنین استفاده از فناوری بافت برای تولید ساختارهای شبیه پوست انسان علاوه بر حضور بیوپلیمرهای زیستفعال، باعث شده است که سرعت ترمیم زخم بسیار افزایش پیدا کرده، درمان زخم هایی که بهبودی آنها ناممکن به نظر میرسید، تسهیل شود.
قفقازی، با اشاره به کاهش درد بیمار ناشی از تعدد دفعات تعویض پانسمان گفت: یکی از نارضایتیهای بیماران به خصوص در زخم های سوختگی، درد ناشی از زخم و تعویض پانسمان است. پانسمان طـبابرن از طریق هیدراسیون پایانه های عصبی و کاهش غلظت برادیکنین، میزان درد بیماران را کاهش می دهد.
وی همچنین به مهمترین جامعه بیماران مخاطب این پانسمان اشاره کرد و گفت: آسیبدیدگان انواع سوختگیها، زخمهای دارای عفونت، زخمهای دیابتی، زخمهای عروقی و زخم های اگزوداتیو حاد و مزمن از مهمترین موارد استفاده پانسمان طبابرن به شمار میروند. این محصول همچنین برای برای تاندون و استخوان نیز قابل استفاده است.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان تریتا با بیان اینکه محصول پانسمان پیشرفته ترمیم سوختگی با چنین ویژگیهایی برای نخستین بار در این شرکت تولید شده است افزود: جامعه شش میلیون نفری افراد مبتلا به انواع زخم در ایران و به خصوص بیش از دو میلیون مبتلا به زخمهای دیابتی، نیازی مبرم به این محصول دارند.
وی افزود: با توجه به اینکه بیش از 92 درصد پانسمانهای پیشرفته ترمیم زخم در ایران از طریق واردات تامین می شود، مبلغی معادل 55 میلیون دلار در سال ارزبری برای کشور به دنبال دارد. قابل توجه است که زخمهای ناشی از جراحی در این محاسبات لحاظ نشده است و با در نظر گرفتن آمار حداقل چهار میلیون جراحی در سال، آنچه مشخص است میزان نیاز به پانسمانهای پیشرفته در این بخش نیز بسیار بالا بوده و تولید داخلی ان میتواند سهم قابل توجهی در حفظ سرمایه ارزی کشور ایفا کند.
این فعال حوزه دانشبنیان با اشاره به اشتغال ایجاد شده در شرکت دانشبنیان تریتا، عنوان کرد: در حال حاضر برای 70 نفر به صورت مستقیم ایجاد شده است و با توجه به ظرفیتها و کاربردهای گسترده این محصولات، به صورت غیر مستقیم برای 500 نفر اشتغال ایجاد شده است.
قفقازی با اشاره به نقش راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در تامین مالی و امکان توسعه خطوط تولید دانشبنیان گفت: این حمایتها زمینهساز بومیسازی و خودکفایی در تولید پانسمانهای زخم را فراهم خواهد کرد. با توجه به فناوری پیشرفته محصولات پیشرفته ترمیم زخم، امکان صادرات این محصولات به سایر کشورها فراهم می شود که این امر موجب ارزآوری و اشتغالزایی تخصصی در کشور خواهد شد.