آمادگی منطقه آزاد ارس برای حمایت از درمان ناباروری با مشارکت جهاددانشگاهی
وی با اشاره به ظرفیتهای جهاددانشگاهی در حیطه درمان ناباروری، افزود: ناباروری امروز به مسئله مهمی تبدیل شده و باید فعالیتها در این حیطه بیشتر شود. متاسفانه منطقه ارس در زمینه نرخ باروری جزو مناطق با نرخ پایین استان است. همچنین ناباروری یک مسئله اجتماعی هم بوده و برخی زوجهای بارور اعتقادی به فرزندآوری ندارند.
وی تاکید کرد: با توجه به اهمیت مسئله ناباروری در کشور، منطقه آزاد ارس آماده همکاری با جهاددانشگاهی و ستاد ملی جمعیت در راستای انجام مطالعات اجتماعی فرهنگی و درمان ناباروری در این منطقه و حتی استان است. طی یک سال گذشته نیز کارهایی در این حیطه انجام گرفته و بحث خانواده مبنای اجرای برنامهها در منطقه آزاد ارس قرار گرفته و از ظرفیتهای این منطقه در راستای ترغیب به ازدواج و قانون جمعیت استفاده شده است.
کیانی ادامه داد: درمانگاهی در نقطه صفر مرزی در حال تکمیل است که میتوان از ظرفیت مکانی آن برای پذیرش ناباروری در منطقه صفر مرزی ارس استفاده کرد. اخیرا با شبکه بهداشت توافقی برای ساخت درمانگاه دیگری کردهایم که میتوان ظرفیت جهاددانشگاهی را نیز به آن افزود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، ادامه داد: در حوزه احداث نیروگاه خورشیدی، آمادگی همکاری با جهاددانشگاهی را داریم. یک کار را در این حیطه در اندازه بزرگ شروع کردهایم و اگر جهاددانشگاهی، ظرفیتی دارد، میتوانیم همکاری کنیم. اراضی متناسب با احداث این نیروگاه شناسایی شده و حدود 750 هکتار اراضی برای آن تخصیص دادهایم. این اراضی به پست 400 منطقه نیز نزدیک است که این فاصله کم، هزینه انتقال برق را بسیار کاهش میدهد. اکنون 80 درصد مبلغ سرمایه گذاری وام ارزی اهدا شده و حتی برق تولیدی نیز خریداری میشود.
وی با اشاره به فعال بودن شرکت سرمایه گذاری و توسعه ارس و بخش خصوصی در بخش انرژی و شکل گیری خوشه برق و الکترونیک در ارس، اظهار کرد: تلاش داریم تا خط تولید پنل خورشیدی را به ارس بیاوریم. سرمایه گذار آمده و صحبتهای اولیه انجام شد که جهاددانشگاهی میتواند به آن کمک کند.
مدیرعامل منطقه آزاد ارس با اشاره به ثبت جهانی ژئوپارک ارس به عنوان دومین ژئوپارک ایران، گفت: متاسفانه نتوانستیم این ظرفیت بزرگ را در حوزه رسانه آنچنان که باید مطرح کنیم. ثبت این ژئوپارک یک اتفاق بزرگ برای گردشگری و محیط زیست بوده است. توانمندسازی افراد محلی و مشاغل محلی یکی از نکات بسیار مهم در این نوع مناطق است که در راستای حفظ محیط زیست و درآمدزایی موثر بوده و نمونه آن را میتوان در ژئوپارک قشم مشاهده کرد.
وی با اشاره به همکاری منطقه آزاد ارس با دانشگاههایی چون علم و صنعت و تهران در راستای ایجاد پردیسهای علم و فناوری، از آمادگی ارس برای همکاری در حوزه مشاغل خانگی و فعالسازی پارک صنایع خلاق جهاددانشگاهی خبر داد.
وی افزود: معتقد هستیم که حوزه فناوریهای جدید و دانش بنیان و خلاق برای آینده ارس بسیار مهم است و نباید تاکید روی صنایع سنگین در ارس باشد.
کیانی با اشاره به شعار سال جاری، گفت: ابتدا باید الگوهای مشارکت مردم در جهش تولید، مطالعه و طرح شود. در این زمینه نیز آماده همکاری هستیم. خودمان هم تعدادی ایده داریم.
وی با بیان اینکه تمامی ارگانهای حمایتی و اقتصادی در ارس پای کار هستند، افزود: امسال هدفگذاری کردهایم تا هزار نفر را در حیطه مشاغل خانگی بیفزاییم تا به اقتصاد ارس کمک کنند.
علی اصغر فاتحیفر، رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، نیز در این دیدار گزارشی از ظرفیتها و قابلیتهای مختلف فرهنگی، رسانهای، آموزشی، پزشکی و پژوهشی این سازمان ارائه کرده و در خصوص توسعه همکاریهای جهاددانشگاهی و منطقه آزاد ارس اعلام آمادگی کرد.
وی اظهار کرد: خبرگزاریهای ایسنا، ایکنا و مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) از ابزارهای فرهنگی، رسانه ای و افکارسنجی این سازمان بوده، همچنین مرکز فناوریهای نو با تولید نیروگاههای خورشیدی و هیبریدی، پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی با انجام پژوهشهای حوزه علوم انسانی و مراکز پزشکی از جمله آزمایشگاه تشخیص طبی، طب کار، بانک خون بند ناف، مرکز درمان ناباروری و … در خدمت رفع نیازهای استان بوده و در صورت نیاز منطقه آزاد ارس میتوانیم همکای های مشترک را شروع کنیم.