رییس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه رهبری انقلاب علم را رکن اصلی دانشگاهها می دانند، گفت: بر اساس تاکید ایشان تربیت عالم، تولید علم و جهت دادن به این دو عرصه سه وظیفه مهم دانشگاههاست که باید بیشتر در این حوزهها متمرکز شوند.
حسن مسلمی نائینی در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب به تشریح جلسه شب گذشته دیدار دانشجویان با رهبری انقلاب پرداخت و اظهار کرد: رهبری همواره چنین جلسه ای را با دانشجویان برگزار میکنند؛ به طوری که خودشان نیز اعلام کردند این جلسه برایشان شیرین و پرمعناست و محیط دانشجویی محیطی شاد، زنده، پرهیجان، مطالبهگر و شوق آفرین است.
وی در ادامه تصریح کرد: رهبری انقلاب روز گذشته عنوان کردند که نظرات دانشجویان مغتنم است و باید از این نظرات استفاده کنیم. این نظرات را باید بشنویم و مطالبات آنها را دنبال نماییم. البته ایشان تاکید داشتند برخی از این نظرات دانشجویان عملی و برخی نیز عملی نیست. همچنین رهبری به دانشجویان پیشنهاد کردند که واقع بین باشند و پیشنهادات واقع بینانه ارائه دهند.
رییس جهاد دانشگاهی همچنین اظهار کرد: رهبری در دیدار خود با دانشجویان خطاب به آنها تاکید کردند نگاه نقادانه را داشته باشند؛ به گونه ای که هم پیشرفت های کشور را ببینند و هم اگر نقدی هم است نگاه سرافرازانه نسبت به پیشرفت های کشور داشته باشند. این پیشرفت ها را بازگو کنند و یکی از مسئولیت های تشکل های دانشجویی این است که روی این موضوع وقت بگذارند.
مسلمی نائینی با اشاره به تاکید رهبری برای استفاده دولت ها از جوانان در مسئولیت های مختلف خاطرنشان کرد: خوشبختانه در این دولت تعداد زیادی از افراد که در جلسات این چنینی گذشته شرکت و سخنرانی می کردند، امروزه مسئولیت های مدیریتی بالایی دارند.
وی ادامه داد: رهبری انقلاب در دیدار با دانشجویان آنها را به انس به قرآن توصیه و عنوان کردند نسبت به آیات قرآن تدبر داشته باشند. همچنین از مطالب کتب آیت الله مصباح استفاده کنند.
رییس جهاد دانشگاهی به نحوه تحقق خواسته های انقلابی از سوی دانشجویان اشاره کرد و یادآور شد: رهبری تاکید کردند یکی از راه های تحقق خواسته ها این است که دانشجویان روی کارها برنامه ریزی و تفکر داشته باشند، به طوری که منظومه های ارزشی و فکری تدوین و قدم به قدم روی برنامه های تهیه شده کار کنند، مطمئن باشند ۵ سال آینده به مراتب بهتر از الان خواهد بود.
این جهادگر با اشاره به تاکید رهبری برای آرمان گرایی دانشجویان گفت: در این زمینه ایشان دو آرمان را تاکید فرموند؛ اول اینکه آرمانی که چگونه می شود کشور را به شکل اسلامی اداره کرد و دوم آرمانی که الگویی برای مردم جهان باشیم. برای این آرمان ها باید برنامه ریزی، منظومه فکری، مطالعه و در نهایت تلاش داشته باشیم تا به وضعیتی که از حکومت انقلابی انتظار داریم، دست یابیم.
وی افزود: رهبری دانشجویان را به پرهیز از ظلم تاکید و عنوان کردند که حتی در فضای مجازی نیز اگر در خصوص کسی حرفی بزنیم و آن فرد نتواند جواب بدهد از عدالت به دور است. پیشرفت های علمی، جوانی جمعیت، سبک زندگی اسلامی، عدالت و معنویت گرایی از دیگر موارد مورد تاکید رهبری در دیدار روز گذشته خود بود؛ به طوریکه عنوان کردند در حوزه مسائل معنوی باید نظریه و برنامه از سوی دانشجویان تدوین شود.
مسلمی نائینی با بیان اینکه مهمترین وظیفه دانشجویان از نگاه رهبری علم آموزی است، گفت: در کنار آن دانشجویان نباید محافظه کار باشند و بلکه انتقادات و نظرات خود را داشته باشند؛ اما این نگاه باید واقع بینانه باشد.
رییس جهاد دانشگاهی ادامه داد: رهبری علم را رکن اصلی دانشگاه ها می دانند و عنوان می کنند وظیفه اصلی دانشگاه ها تربیت عالم، تولید علم و جهت دادن به دو عرصه است. به طوریکه ایران در حال حاضر در حوزه تولید علم اعتبار زیادی در دنیا دارد؛ اگرچه کشورهای استکباری نمی خواهند این پیشرفت ها را بپذیرند؛ اما خوشبختانه ما جایگاه خوبی را کسب کردیم باید آن را حفظ کنیم.
وی یادآور شد: رهبری انقلاب در خصوص تشکل های دانشجویی نیز تاکید کردند آنها بیش از اینکه بخواهند در بیرون دانشگاه اثرگذار باشند، باید این اثرگذاری در داخل دانشگاه ها اعم از تحقیقات، پایان نامه ها، داخل کلاس و غیره اتفاق بیفتد.