نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

کمپین «همراه باش تا هم راه شوند» تشکیل شد

به گزارش ایسنا، ربات اسکلت بیرونی اکسوپد «Exoped Robotic Exoskeleton» یک ربات توانبخشی ویژه راه رفتن افراد دچار کم‌توانی و ناتوانی در استفاده از اندام‌های پایین تنه است. این ربات با همکاری پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه صنعتی شریف برای کمک به راه رفتن بیماران آسیب نخاعی، ام‌اس و کسانی که دچار تغییر فرم عضلات پایین تنه نشده باشند طراحی و ساخته شده است. قیمت تمام‌ شده این محصول در مقایسه با مشابه خارجی کمتر از یک‌سوم است.

ربات اکسوپد به کاربر در راه رفتن، نشستن و برخاستن کمک می‌کند و می‌تواند به عنوان جایگزین ویلچر استفاده شود. افرادی که دچار فلج پایین تنه (paraplegia) هستند و همچنین افراد دچار ضعف عضلانی و یا اختلال حرکتی در ناحیه پایین تنه می‌توانند از ربات اسکلت بیرونی اکسوپد استفاده کنند. استفاده از این ربات عوارض منفی نشستن دائم روی ویلچر، نظیر مشکلات گوارشی، کلیه و مجاری ادرار، زخم بستر، پوکی استخوان و… را کاهش می‌دهد.

دکتر ازگلی مدیر گروه کنترل دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه به اثرات مثبت استفاده از این ربات بر زندگی، روحیه، اعتماد به نفس و امید آنان به زندگی اثر دارد. افزون‌ بر این امکان ایستادن، نشستن و راه رفتن کاربران به آنان استقلال بیشتری در زندگی می‌دهد. همچنین تحرک بیشتر موجب بهبود وضعیت فیزیکی از جمله بهبود گردش خون، تنظیم فشار خون، بهبود تنفس، جلوگیری از مشکلات گوارشی و کلیوی، زخم بستر، دردهای مزمن و تضعیف ماهیچه‌ها می‌شود. از اکسوپد می‌توان برای توانبخشی افرادی که دچار اختلال در الگوی راه رفتن هستند، استفاده کرد.

وی در ادامه با اشاره به راه‌اندازی کمپین «همراه باش تا هم راه شوند»، افزود: این کمپین به منظور جذب کمک‌های مردمی خیرین برای تهیه ربات توان‌بخشی «اکسوپد» و با کمک «فاندوران» راه‌اندازی شده است. با عضویت در این کمپین به سادگی با انتخاب گزینه «حمایت می‌کنم» می‌توان به اندازه توان در این امر مهم مشارکت کرد و به این ترتیب نعمت راه رفتن را به توان پایان هدیه داد.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل