به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، محققان دانشگاه ناتینگهام موفق به استفاده از فناوری صدا به جای نور برای مشاهده داخل سلولهای زنده شدند.این تکنیک جدید، بینش جدیدی برای رفتار و ساختار سلولی ایجاد کرده که در آن صدا جایگزین نور میشود.
فناوری نور در سال 2014 برنده جایزه نوبل شیمی شده است و فناوری صدا رقیب مهمی برای این فناوری جدید خواهد بود.روش جدید تصویربرداری با استفاده از طول موجهای کوتاهتر صداست که انرژی بالایی در خود دارد.
پروفسور مت کلارک، محقق این بررسی اظهار کرد: بهترین روش برای بررسی سلولهای داخل بدن، سونوگرافی است.میکروسکوپ نوری معمولی برای استفاده از نور به منظور دیدن داخل سلول محدودیت دارد، به این دلیل که اندازه کوچکترین شی با اندازه طول موج نور محدود شده است.
هرچه طول موج کوتاهتر باشد، انرژی امواج بیشتر است و امکان آسیب دیدن سلول بیشتر خواهد شد.تصویربرداری با رزولوشن بالا محدودیتهایی دارد، زیرا رنگهای فلورسنت اغلب سمی هستند و در این روش زمان و نور زیادی برای مشاهده و بازسازی تصویر نیاز است که به سلولها آسیب میرساند.
بر خلاف نور، امواج صوتی انرژی مخرب ساطع نمیکنند، به این معنی که با طول موج کمتر، آسیبی به سلولها وارد نمیشود.در این روش نیاز به رنگ اضافی و یا مواد شیمیایی برای ایجاد تصویر از ساختار سلولی نیست. این یافتهها در نشریه Scientific Reports به چاپ رسیده است.
No tags for this post.