پیش همایش "رفع خشونت علیه زنان؛ چالش ها و راهکارها" برگزار شد

در ابتدای مراسم دکتر هما داودی گرمارودی، نائب رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری با اشاره به محورهای همایش رفع خشونت علیه زنان تاکید کرد: محورها به گونه ای است که سعی در به چالش کشیدن موضوعات زنان با دید علمی دارد.به طور کلی مجموعه مباحث مربوط به زنان که دارای ابعاد فرهنگی،اقتصادی،قانونی ،آداب و رسوم و سنتی است باید در کنار یکدیگر در نظر گرفته شود و به ارتباط و تاثیر آن بر یکدیگر توجه شود.

وی اثر و اهمیت این همایش را تلاش در تاثیر گذاری در ذهن قانونگذار و فرآیند اصلاح و تغییر قوانین عنوان کرد و افزود: اگر بتوان با برگزاری چنین همایشهایی حتی یک ماده قانونی که در این حوزه مورد نقد واقع می شود را اصلاح کرد به نوبه خود دستاورد بزرگی است.

در ادامه دکتر پروانه سلحشوری، نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون زنان مجلس سخنانشان را با اشاره به پیگیری تصویب برنامه ششم در صحن علنی مجلس و شعری از بانو سیمین بهبهانی آغاز و بر نقش فرهنگ در نهادینه کردن و پذیرفتن و بازتولید خشونت اشاره کرد.

دکتر شهلا معظمی ،عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران از دیگر سخنرانان همایش در خصوص عوامل ایجاد کننده زمینه آزار جنسی در محیط کار و پیامدهای سخنانی ایراد و به نتایج پژوهشی در این زمینه اشاره کرد.

وی همچنین به تاثیر خشونت در محیط کار بر روی عوامل فردی همچون موقعیت اجتماعی،تحصیلات و پست اداری تاکید کرد.

در پایان مراسم بهشید ارفع نیا ،عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز سخنانشان را با تاکید بر نگاهی متفاوت به خشونت علیه زنان آغا ز کرد و به بیان مصادیقی از خشونت علیه زنان در قانون مدون داخلی پرداخت.

وی  در ادامه عنوان کرد: بیشتر خشونت های عملی از مصادیق قانونی سرچشمه می گیرد .اگر مصادیق قانونی خشونت علیه زنان رفع شود مصادیق عملی آن نیز به تدریج رفع خواهد شد.

ارفع نیا افزود: از جمله مواد قانونی که مصداق بارز خشونت علیه زنان میتوان به تصریح به ریاست مرد بر خانواده در قانون مدنی،ولایت پدر و جد پدری بر فرزند و عدم صلاحیت مادر در این خصوص که گستره این ولایت علاوه بر امور مالی به ازدواج و خروج از کشور نیز وسعت می یابد،امکان ازدواج کودکان با اذن ولی ،نکاح موقت و تعدد زوجات اشاره کرد. همچنین پایین بودن سن بلوغ،شرایط نابرابر در طلاق،تحمیل تابعیت شوهر به زن خارجی،ارث نبردن زن از بقیه اموال شوهر در صورتی که تنها وارث باشد،ارث بردن پسر دوبرابر دختر و لزوم اجازه شوهر برای خروج زن از کشور از دیگر مصداق های بارز خشونت علیه زنان هستند.

در پایان این مراسم  دکتر داودی به لزوم بررسی ‌کارشناسانه هر یک از موارد مطرح شده از مصادیق خشونت در قوانین اشاره کردند.

همایش "رفع خشونت علیه زنان؛ چالش ها و راهکارها" 14 دی ماه 1395 به همت اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری در دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.

 

خبرنگاران: یاسمن فلاح پور/ بنیامین صادقی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا