دانش چند؟

دنیای علم و فن‌آوری هم مثل بسیاری از موضوعات دیگر عرصه داد و ستد و تجارت است. این واقعیت که بسیاری از پیشرفت‌های علمی در جهان مرهون ارزش اقتصادی این دست‌آوردها است، واقعیتی کتمان ناپذیر است. در حقیقت بدنه کلی دستگاه علم و فن‌آوری به جز برخی تحقیقات خاص باید توانایی تولید ارزش افزوده را داشته باشند. البته همان تحقیقات خاص هم ممکن است بعدها دارای ارزش بسیار زیادی باشند اما در زمان خودشان بنا به ضرورتی دیگر برایشان هزینه خواهد شد. در ایران اما غالبا این وجه ماجرا در توسعه علمی کشور نادیده گرفته شده است. اما نمایشگاه‌های فن‌بازار یکی از عرصه‌هایی هستند که تلاش می‌کنند، به تجارت دانش و فن‌آوری در کشور رونق و سرعت بدهند. به گزارش سینا پرس و به نقل از ایسنا دبیر فن‌بازار جمهوری اسلامی ایران از انعقاد 77 میلیارد تومانی قرارداد همکاری در هفدهمین نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری خبر داد.

نمایشگاه‌های فن‌بازار یکی از عرصه‌هایی هستند که تلاش می‌کنند، به تجارت دانش و فن‌آوری در کشور رونق و سرعت بدهند

دکتر مجید متقی‌طلب روز یکشنبه، 28 آذر ماه در مراسم اختتامیه هفدهمین نمایشگاه پژوهش، فناوری و فن‌بازار با تاکید بر اینکه تحقق اهداف فن‌بازار مستلزم برقراری ارتباط نزدیک میان مراکز پژوهشی و دستگاه‌های تولیدی و اجرایی است، افزود: این دوره از نمایشگاه با حضور 271 شرکت‌کننده از دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و بخش خصوصی برگزار شد. به گفته وی، در این دوره از نمایشگاه 34 پارک علم و فناوری، 34 واحد دانشگاه آزاد، 19 پژوهشگاه، 11 شرکت خارجی، 78 دانشگاه دولتی و 29 کارگزار فناوری حضور داشته‌اند.

در این دوره از نمایشگاه 34 پارک علم و فناوری، 34 واحد دانشگاه آزاد، 199 پژوهشگاه، 11 شرکت خارجی، 78 دانشگاه دولتی و 29 کارگزار فناوری حضور داشته‌اند

متقی‌طلب با اشاره به راه‌اندازی سامانه ایران‌هایتک برای ثبت فناوری‌ها خاطرنشان کرد: در این دوره از نمایشگاه سه هزار و 536 فناوری از طریق این سامانه به ثبت رسیده‌اند و در مقابل بیش از 2 هزار فناوری که در این نمایشگاه عرضه شده است، در این سامانه به ثبت نرسیده است. دبیر فن‌بازار جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: 1644 فناوری دارای رتبه سطح آمادگی فناوری است. وی از انعقاد 31 تفاهم‌نامه در مراسم اختتامیه هفته پژوهش خبر داد و افزود: این تفاهم‌نامه‌ها میان پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد، پژوهشگاه‌ها با بخش خصوصی به امضا می‌رسد.متقی‌طلب تاکید کرد: براساس اعلام 24 دانشگاه و پارک علم و فناوری از دی‌ماه سال 94 تا آذر 95، 218 میلیارد تومان معادل 100 هزار دلار معامله فناوری صورت گرفته است.

 

دبیر فن‌بازار جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: علاوه بر امضای 31 تفاهم‌نامه، 8 تفاهم‌نامه داخلی و خارجی میان مراکز علمی و دستگاه‌های اجرایی و تولیدی در روزهای برگزاری نمایشگاه به امضا رسیده است.وی با اشاره به جزئیات امضای 31 تفاهم‌نامه توضیح داد: 21 قرارداد در زمینه فروش و تولید محصولات فناوری با مبلغ بالغ بر 51 هزار و 200 میلیارد تومان، 5 قرارداد انتقال فناوری با حجم 2840 میلیارد تومان و 5 تفاهم‌نامه در زمینه پیمان مشارکت به مبلغ 22 هزار و 700 میلیارد تومان به امضا رسیده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا