استاندار آذربایجان غربی گفت: برای رفع مشکلات، توسعه و رونق بازار فرش استان سند جامعی تدوین شود.
محمد صادق معتمدیان روز دوشنبه در جلسه بررسی مشکلات قالی بافان آذربایجان غربی با بیان اینکه امروز رقبایی در سطح جهان و منطقه داریم و همچنین نوسانات ارز، تحریم های ظالمانه و عوامل مختلف تاثیر گذاراست افزود: برای رفع مشکلات و ساماندهی بازار فروش و تولید قالی بافان و فرش بافان کمیته و کار گروهی تشکیل شده و مسائل را پیگیری نماید.
وی با اشاره به تدوین نقشه راه گفت: با تدوین نقشه راه،همچنین بانک اطلاعاتی نیز ایجاد شده تا مشخص شود چه تعداد هنرمند شهری و روستایی فعالیت می کنند و همچنین چه تعداد در شهرک های صنعتی مشغول بکارند.
مقام عالی استان اظهار کرد: هر کدام از دستگاههای مربوطه از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره) در بحث آموزش، ایجاد کارگاه و فروش فعالیت می کند و بقیه در بخش های دیگر و پراکندگی وجود دارد که بهتر است از جزیره ای عمل کردن پرهیز و کارگروهی تشکیل شود.
وی افزود: برای اینکه چشم انداز ما در ۱۰ سال آینده محقق شود در مرحله نخست باید به نیروی انسانی توجه شود که نیروی انسانی فعال در این بخش چقدر است.
استاندار آذربایجان غربی با تاکید بر افزایش ظرفیت مهارت افزایی گفت: مهارت افزایی و مهارت آموزی در شهرستان های خوی و میاندواب و در شهرستان هاییکه قطب تولید هستند گسترش و افزایش یابد.
وی با بیان اینکه همچنین مهارت افزایی در دبیرستان ها و مراکز فنی و حرفه ای گسترش یابداظهارکرد: مهارت افزایی را از هنرستان شروع کنیم و همچنین در مرکز جامع علمی کاربردی هم نهادینه شود تا افراد پس از آن جذب بازار کار شوند.
استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: در هر شهرستان با توجه به ظرفیت آن شهر اعم از اینکه ظرفیت معدنی یا ظرفیت های دیگر داشته باشد مهارت آموزی براساس آن ظرفیت صورت پذیرد.
وی ادامه داد: همچنین مهارت آموزی در روستاها نیز صورت پذیرد و اینطور نباشد که آموزش و تسهیلات داده شده و رها شود بلکه تلاش شود بازار فروش هم فراهم شود. معتمدیان ادامه داد: برنامه های متنوعی می توانیم در راستای ساماندهی داشته باشیم به شرطی که تقسیم وظایف شود و قرار نیست که بصورت جزیره ای عمل کنیم.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به توسعه صنعت نوغانداری افزود: در مناطقی که امکان ایجاد توتستان است صنعت نوغانداری دراین مناطق گسترش یاید تا مواد اولیه مورد نیاز قالیبافان فراهم شود.
استاندار آذربایجان غربی همچنین دراین جلسه از به به بهره برداری رسیدن منطقه ویژه اقتصادی سرو در ایام الله دهه فجر خبرداد.
کمیته صادرات ایجاد شود
رییس اتحادیه اصناف آذربایجان غربی هم در این جلسه اظهار کرد: ایجاد کمیته صادرات فرش، کمک خوبی برای ارزآوری خواهد کرد. مجید محبی برگزاری نمایشگاههای بین المللی، اجازه صادرات فرش بصورت مسافرتی از استان، برند سازی فرش های دست بافت استان و حمایت از بازرگانان فرش استانی را از جمله عوامل و ضرورت هایی عنوان کرد که باه توسعه و صادرات فرش استان کمک می کند.
راه اندازی موزه فرش
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی اعلام آمادگی کرد در راستای حمایت از فعالان صنعت فرش استان می توانند اقدام به ایجاد موزه فرش کنند.
مرتضی صفری ادامه داد: همچنین درصورت تحویل ساختمان های پادگان ارتش می توانند این مکانها را تبدیل به کارگاه بزرگ جهت فعالیت فعالان صنعت فرش استان کرده تا بتوانند علاوه بر فعالیت به تبلیغات نیز بپردازند.
وی قول داد همچنین می توانند زمینه ای فراهم کنند تا تولیدات فعالان فرش استان در موزه ملی فرش ایران به نمایش گذاشته شود.نبودبازار فروش، عدم دسترسی به بازارهای جهانی، نبود نمایشگاههای دائمی، عدم برخورداری از بیمه و نداشتن بازار خوب از جمله موضوعاتی بود که توسط قالیبافان و فعالان فرش استان دراین جلسه مطرح شد.