پنج پیشرفت مهم سال 2016 میلادی در زمینه سرطان
به گزارش ایرنا از ساینس، در سال جاری یک میلیون و 658 هزار و 370 نفر در آمریکا به سرطان مبتلا شدند و حدود 589 هزار و 430 نفر جان خود را از دست دادند. سرطان سینه در زنان و سرطان پروستات در مردان همچنان شایع ترین محسوب می شود. در ادامه فهرستی از مهمترین و تاثیرگذارترین روش های مقابله با سرطان را که در سال 2016 میلادی شناسایی شدند، بررسی می کنیم.
آزمایش خون برای تشخیص سرطان پستان
معمولا برای تشخیص سرطان سینه از روش ماموگرافی و نمونه برداری استفاده می شود. اما محققان در ماه سپتامبر توانستند نشانگرهای زیستی را شناسایی کنند که توسط تومورهای سرطانی در خون بیمار ایجاد می شوند و امکان تشخیص این نوع سرطان را با آزمایش خون فراهم می کنند. این شیوه در آینده ای نزدیک امکان تشخیص سریع و ارزان قیمت سرطان سینه را در اختیار می گذارد.
درمان موثرتر سرطان ریه
سرطان ریه مرگبارترین نوع سرطان در مردان و زنان محسوب می شود و مداوای آن معمولا شامل یک فرآیند دشوار شیمی درمانی است. اما در ماه اکتبر نتایج تحقیقاتی منتشر شد که شانس درمان این نوع سرطان را در مقایسه با روش های متداول به میزان 40 درصد افزایش می دهد. در این تحقیقات داروی جدید موسوم به Pembrolizumab معرفی شد که موجب افزایش طول عمر بیماران و کاهش اثرات جانبی می شود. این دارو به عنوان یک راهکار جانبی درمانی برای برخی از انواع سرطان سر و گردن به تایید FDA رسیده است.
اثرات ایمنوتراپی در بیماران صعب العلاج مبتلا به سرطان خون
ایمنوتراپی شامل استفاده از سلول های ایمنی بدن بیمار به همراه داروها برای مقابله با سرطان است. این شیوه در سال 2016 نتایج فوق العاده ای را در مورد بیماران مبتلا به سرطان خون به دست داد. این شیوه درمانی در بیماری لوسمی لنفوبلاستی 94 درصد از علایم بیماری را از بین برد. میزان پاسخ بیماران مبتلا به سایر انواع سرطان ها به این شیوه درمانی 80 درصد بوده است و بیش از نصف این بیماران به طور کامل درمان شدند.
کنترل به جای درمان
با وجود تلاش زیاد محققان برای درمان کامل سرطان، گروهی از محققان راهکار دیگری اتخاذ کرده و تلاش خود را برای کنترل بیماری در وضعیتی متمرکز کردند که دیگر یک تهدید جدی برای سلامتی بیمار محسوب نشود. هدف از به کارگیری این شیوه که metronomic dosage regimen نام دارد، کنترل و کاهش سرعت رشد تومورهای سرطانی به صورت مستمر و بلند مدت است.
درمان نوعی سرطان سینه لاعلاج
در ابتدای سال 2016 میلادی یک جوان 16 ساله انگلیسی توانست نوعی از سرطان سینه را که تا کنون غیرقابل درمان بوده است، درمان کند. او دریافت با مهار نوعی پروتئین موسوم به ID4 می تواند این نوع سرطان سینه را به نوعی دیگری که قابل درمان است، تبدیل کند. این شیوه درمانی هنوز قابل استفاده نیست و نیاز به انجام تحقیقات بیشتر دارد. اما محققان معتقدند این راهکار گام مهمی در مسیر درمان انواع لاعلاج سرطان پستان محسوب می شود.