به گزارش سیناپرس از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، جواد مشایخ، معاون اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری امروز در افتتاحیه یازدهمین دوره نمایشگاه تجهیزات، مواد آزمایشگاهی، تست و آزمون پیشرفته که در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد، افزود: در حال حاضر ۴۰۰ شرکت در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی فعال هستند که از این تعداد ۱۰۰ شرکت به مرحلهای از رشد رسیدهاند که به عنوان شرکتهای دارای اعتبار و توانمند محسوب میشود.
وی گفت: پیادهسازی سیاست تحریک تقاضا، برقراری ارتباط مستقیم میان کاربر نهایی و تولیدکننده در قالب نمایشگاه و امکان تعامل در ارتباط کیفیت محصولات، ایجاد بانک اطلاعاتی جامع در حوزه مواد، تجهیزات تست و آزمون و طراحی و پیادهسازی سکوی عرضه و ارائه محصولات دانشبنیان از دستاوردهای ۱۰ دوره نمایشگاه ایرانساخت است.
معاون اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری شکلگیری و رشد حداقل ۱۰۰ شرکت با توانمندی بالا و جلوگیری از خروج ارز از کشور برای خرید تجهیزات و مواد آزمایشگاه را از دیگر دستاوردهای این رویداد ملی عنوان کرد.
وی گفت: در این رویداد علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار برای ۷۲۰۰ نفر که عمدتا دارای تحصیلات تکمیلی بودند، هزار و ۶۴۷ میلیارد تومان فروش قطعی طی ۱۰ دوره نمایشگاه ایران ساخت محقق شده است. طی ۱۰ دوره برگزاری نمایشگاه ایرانساخت، ۵۷۶ میلیارد تومان یارانه خرید حمایتی از سوی معاونت علمی اعطا شده است.
معاون اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، لیزینگ با نرخ ۹ تا ۱۱ درصد را از جمله حمایتهای معاونت علمی برای تجاریسازی محصولات شرکتهای دانشبنیان در ۱۰ دوره نمایشگاه ایرانساخت عنوان کرد و یادآور شد: این تسهیلات تا سقف یک میلیارد تومان و تنفس ۳ تا ۶ ماهه و بازپرداخت حداکثر ۲۰ ماهه به خریداران ارائه میشود.
وی اظهار کرد: محصولات دارای سطح یک فناوری با ۴۰ درصد تخفیف، محصولات سطح دو با ۲۵ درصد تخفیف، محصولات سطح سه با ۱۰ درصد و محصولات دارای سطح ۴ فناوری بدون حمایت در نمایشگاه های ایران ساخت عرضه شده اند.
به گفته مشایخ، حمایتهای معاونت برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی ایرانساخت شامل دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی زیرمجموعه وزارت علوم و وزارت بهداشت، مراکز و مؤسسات تحقیقاتی زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی، دانشگاه آزاد و مؤسسات آموزش عالی غیر انتفاعی، مدارس، هنرستانها و پژوهشسراها و جهاد دانشگاهی میشود.
به گفته وی، اعضای منتخب شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی مشمول ۱۰ درصد حمایت بیشتر تا سقف معین میشوند.
معاون اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری ادامه داد: مقایسه روش نمایشگاه دوره دهم با سال قبل نشان میدهد که قراردادهای نهایی ۳۷ درصد نسبت به نمایشگاه نهم رشد نشان میدهد، ضمن آنکه در دوره دهم در زمینه یارانه رشد ۲۴ درصدی داشتیم.
مشایخ با بیان این که در دوره یازدهم، بخش تجهیزات و لوازم تست و آزمون صنعتی و عرضهکنندگانی جدید به نمایشگاه افزوده شدهاند، «تقویت ابزار حمایتی یارانه خرید» و «تقویت ابزار حمایتی لیزینگ» را از سیاستهای نمایشگاه ایرانساخت در دوره یازدهم ذکر کرد و گفت: در بخش تعمیم یارانه خرید به سایر بازیگران زیست بوم نوآوری، حمایت از توسعه زیرساختهای آزمایشگاهی، کارگاهی و صنعتی زیرساختهای زیستبوم نوآوری شامل مراکز نوآوری، شتابدهندهها، کارخانههای نوآوری و مراکز همآفرینی، مطابق با سطح حمایت تجهیزات عرضه شده در نمایشگاه مد نظر قرار گرفته شده است.
معاون اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری با اشاره به حمایت ویژه معاونت علمی برای تولید محصولات برای بار اول، گفت: سفارش ساخت بار اول تجهیزات فناورانه و نوآورانه مشمول اعتبار مالیاتی تا ۱۰۰ درصد هزینههای ساخت نمونه اول میشود. بر این اساس برای مؤسسات تولیدی و خدماتی دارای پروانه بهرهبرداری، با تأیید دبیرخانه نمایشگاه ایرانساخت حداکثر تا ۱۰۰ درصد هزینهکرد قراردادهای ساخت بار اول تجهیزات تست و آزمون پیشرفته مشمول اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه موضوع بند (ب) ماده (۱۱) قانون جهش تولید دانشبنیان خواهد شد.
وی اضافه کرد: همچنین مطابق تبصره ماده ۱۷ مقررات و ضوابط اجرایی داراییهای استهلاکپذیر موضوع ماده ۱۴۹ اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم، مؤسسات تولیدی و معدنی دارای پروانه بهرهبرداری برای تجهیزات تست و آزمون پیشرفته که با تأیید معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری برای ارتقای فناوری از نمایشگاه ایرانساخت خریداری میکنند، مجاز هستند با نصف مدت یا ۲ برابر نرخ استهلاک مندرج در جدول هزینه استهلاک داراییهای استهلاکپذیر (موضوع ماده ۱۴۹ اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم) تجهیزات خریداری شده را در دفاتر قانونی خود مستهلک کنند.
مشایخ با اشاره به محصولات عرضهشده در دوره یازدهم نمایشگاه ایران ساخت، گفت: در این دوره از نمایشگاه ۱۰ هزار و ۸۰۷ قلم محصول و تجهیز به دبیرخانه نمایشگاه ارائه شده بود که ۱۰ هزار و ۳۵۶ محصول و تجهیز جانبی تایید شده است. علاوه بر آن از ۳۶۲ شرکت واجد شرایط، ۳۲۳ شرکت در این نمایشگاه حاضر شدهاند.
به گفته وی، رونمایی از محصولات دانشبنیان، برگزاری نشستهای B2B، میزبانی از هیاتهای خارجی، برگزاری کارگاههای آموزشی و برگزاری تورهای دانشجویی و دانشآموزی از دیگر رویدادهای این نمایشگاه است.
معاون اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در پایان با بیان اینکه ایننمایشگاه تا سال قبل همزمان با نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری برگزار میشد، گفت: امسال زمان برگزاری این نمایشگاه بنا بر تغییرات ایجاد شده در تقویم نمایشگاه که خارج از اراده معاونت علمی و وزارت علوم بوده است، تغییر یافت و امیدوارم در سال آینده این مساله برطرف شود.