برگزاری دومین همایش اسانس ایران در دانشگاه کاشان
به گزارش ایسنا،دکتر رفیعی پور درجلسه برنامهریزی این همایش که با حضور کارشناسان، صنعتگران و صاحبان صنایع اسانس و گلاب در دانشگاه کاشان برگزار شد، به برگزاری نخستین همایش اسانس ایران در اردیبهشت سال جاری اشاره کرد و گفت: همایش اسانس ایران با هدف برقراری ارتباطات علمی و پژوهشی با مراکز ملی در زمینههای مختلف گیاهان اسانسدار و برنامهریزی برای بهرهگیری موثر از ظرفیتها، تجربیات و پژوهشهای ملی، تبیین، ترویج، نهادینه سازی و اصلاح نگرش جامعه نسبت به گیاهان اسانسدار برگزار میشود.
دکتر عباس زراعت رئیس دانشگاه کاشان هم دراین نشست توضیحاتی درخصوص اهمیت دانشگاه و فعالیتهای آن برای اعتلا و پیشرفت منطقه بیان کرد و گفت: دانشگاه در هر منطقهای محور توسعه به شمار میآید و نبایستی از توانمندیهای موجود در دانشگاهها غافل شد.
وی با بیان اینکه دومین همایش اسانس در سال 96 به صورت یک روزه و براساس برنامهریزیهای مربوط توسط کارگروههای اجرایی و علمی برگزار خواهد شد، بر تعیین محورهای همایش در راستای حل معضلات و مشکلات صنایع و فعالان حوزه اسانس و عرقیات گیاهی تأکید کرد.
مهندس زهرا صاحب نظر مسؤول واحد تحقیق و توسعه خوشه گلاب، عرقیات و اسانس هم به بیان مشکلات اساسی شناسایی شده در زمینه اسانس و گلاب منطقه اشاره کرد و گفت: تولید پایین گل محمدی در منطقه، قیمت متغیر و به نسبت بالای گل محمدی، هدر رفتن اسانس گل از مرحله برداشت تا ذخیره گلاب استحصالی از جمله مشکلات این صنعت است.
وی افزود: چالشهای صادارت محصول، عدم تطابق استانداردهای سازمان غذا و دارو با محصولات کارخانهها، مشکلات زیست محیطی ناشی از پساب کارخانههای مربوط، فراوری اسانس و عرقیات و ارائه محصولات جدید به بازار، محصولات تقلبی و افزایش بهره وری تکنولوژی از دیگر مشکلات است که از آنها میتوان برای تعریف محورهای همایش بهره جست.
سیدرضا نوابی رئیس اتحادیه گلاب و عرقیات گیاهی کاشان هم به شکلگیری سه واحد، تحقیق و توسعه با همراهی خوشه گلاب، عرقیات و اسانس، ایجاد انبار گیاهان دارویی و شناسنامهدار کردن کارگاههای تولید عرقیات گیاهی اشاره کرد.
وی افزود: درحال حاضر حدود 1470 کارگاه مرتبط در منطقه شناسایی شده است که تنها 430 واحد دارای مجوز کسب هستند.
No tags for this post.