در این نشست با بیان اینکه این هسته پژوهشی با حمایت مالی بنیاد ملی نخبگان به عنوان یکی از هستههای طرح شهید احمدی روشن بنیاد نخبگان استان سمنان در دوره هفتم شکل گرفت، بیان شد: افتادگی پا ناشی از تغییر انتقال عصبی و کاهش کنترل فعالیت پا طی راه رفتن، یکی از نشانههای اختلال عملکرد حرکتی است. بیماران مبتلا به افتادگی پا به دلیل ضعف عضلانی ماهیچه تیبیالیس قدامی، معمولا توانایی دورسیفلکشن مچ پا (حرکت رو به بالای مچ پا و انگشتان) را از دست میدهند.
در ادامه افزوده شد: به طور کلی افتادگی پا یک نقص حرکتی ناشی از کل یا قسمتی از فلج مرکزی عصب ماهیچهها است و توسط عصب پرونئال توصیف میشود. افتادگی پا معمولاً به صورت یک جانبه در سکته مغزی (منجر به فلج نیمی از بدن) رخ میدهد. این اختلال با کمبود کنترل ارادی زاویه دورسیفلکشن و پیچیدن به خارج سابتالار توصیف میشود.
در بخش دیگری بیان شد: یکی از روشهای درمان افتادگی پا، استفاده از تحریک الکتریکی عملکردی یا FES است. FES درمانی است که در آن بارهای الکتریکی کوچک به ماهیچههایی وارد میشود که به خاطر آسیب به مغز یا نخاع، فلج یا تضعیف شده است. برای استفاده از این تکنولوژی، دستگاهی طراحی میشود که فازهای مختلف راه رفتن را تشخیص دهد و در موقع نیاز بار الکتریکی را توسط مدار تحریک به عضله ارسال کرده و عضله را تحریک کند تا حرکت موردنظر انجام شود.
در پایان عنوان شد: هدف از این پروژه، طراحی دستگاهی با کمک تکنولوژی FES برای اصلاح گام برداشتن افراد دارای افتادگی پا است.