نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

برگزاری کارگاه رویداد نوآوری بهره‌ور انرژی

کارگاه توانمندسازی طرح‌های منتخب رویداد نوآوری بهره‌ور در حوزه انرژی با حضور میر سامان پیشوائی، رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران، میثم فرج‌الهی، رئیس مرکز مدیریت طرح های کلان و پیشران معاونت علمی و مریم کارگرنجفی، معاون تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو – اعضای شورای سیاستگذاری رویداد نوآوری بهره‌ور در حوزه انرژی – برگزار شد.

به گزارش سیناپرس از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، پیشوائی، رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران با بیان این که رویدادهای نوآوری بهره‌ور که  ذیل سند چشم‌انداز 2025 APO نیز ثبت شده از ابتکارات ایران است، اظهار داشت: تجربه برگزاری دو رویداد «نوآوری بهره‌ور» در دو حوزه‌های کشاورزی و حمل‌‌ونقل نشان می‌دهد، بیشتر طرح‌هایی که با شکست روبه‌رو شده‌اند، پاشنه آشیل آنها مدل کسب‌وکار و تأمین مالی بوده است، نه حوزه نوآوری و فناورانه‌شان.

وی گفت: با افزایش یکباره قیمت انرژی فشار قابل‌توجهی به مصرف‌کننده وارد می‌شود، اما با استفاده از تکنیک قیمت‌گذاری بلوکی، می‌توان مصرف را مدیریت کرد، به‌طوری که قشر ضعیف جامعه کمتر تحت فشار قرار گیرد.

در ادامه، رئیس مرکز مدیریت طرح های کلان و پیشران معاونت علمی، اظهار کرد: در بخش‌هایی که مزیت‌ نسبی وجود دارد، خوب عمل نکرده‌ایم، شاید دلیلش این باشد که در این حوزه‌ها عادت به کسب پول آسان داریم و همین مسئله مثل یک ماده مخدر، کشور را دچار اعتیاد کرده است.

فرج‌الهی افزود: با توجه به اینکه در سال‌های اخیر بخش خصوصی در حوزه فناوری ورود کرده، امیدواریم در این حوزه با شتاب خوبی به نتیجه برسیم.

وی معتقد است: فناوری می‌تواند مسیر اقتصاد و حکمرانی یک کشور را تغییر دهد، چرا که دولتی قوی است که یک بخش خصوصی قوی کنار خود داشته باشد.نکته‌ حائز اهمیت اما این است که اگر یک طرح نوآورانه خودش را به حاکمیت گره بزند، احتمال شکست طرح خیلی بالاست.

معاون تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو نیز گفت: با پیگیری و تلاش‌های سازمان ملی بهره‌وری ایران، امروز بهره‌وری به موضوع روز کشور (دولت و مجلس) تبدیل شده است و حتی پیش‌نویس برنامه هفتم توسعه نیز با همین رویکرد دنبال می‌شود.

کارگرنجفی خاطرنشان کرد: لازم است بین دستگاه‌های اجرایی کشور در حوزه‌های عملیاتی و اجرایی، تعامل ایجاد شود که این امر نیاز به یک واحد متولی دارد که این وظیفه را سازمان برنامه و بودجه به‌عهده خواهد داشت.

وی با بیان اینکه وزارت نیرو طی این دو سال سعی کرده است با مدیریت یکپارچه، این تعامل را ایجاد کند، گفت: بهتر است، علاوه بر در اختیار قرار دادن تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان از طریق صندوق توسعه و نوآوری، بتوانیم محصولات آن‌ها را نیز خریداری کنیم که برای انجام این مهم ضروری است، وضع قوانین ممنوعیت واردات کالاهای مشابه با جدیت پیگیری شود.

 «نحوه ارائه طرح‌ها و ایده‌ها به سرمایه‌گذاران»، «آشنایی با مدل و طرح کسب‌وکار و مالکیت فکری» و «نحوه حراست از ایده‌ها» از محورهای این کارگاه بود.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل