ابتلای بیش از یک درصد جمعیت ایران به صرع
دکتر محمدعلی اکبریان در آستانه برگزاری سیزدهمین کنگره بین المللی صرع ایران اظهار کرد: با استفاده از داروهای ضدصرع امروزه میتوان این بیماری را به طور کامل کنترل کرد البته تحمل برخی از بیماران نسبت به داروها متفاوت است اما پزشکان با تغییر داروها میتوانند مشکل صرع این بیماران را نیز بهبود بخشند.
متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه تنظیم دوز دارو و نوع آن بستگی به تشخیص پزشک دارد، افزود: این مساله نیز تا حدود زیادی وابسته به شرایط بیمار است ولی به طور کلی باید توجه داشت که امروزه این مشکل به میزان زیادی قابل درمان است.
اکبریان اضافه کرد: صرع ممکن است علت ارثی و ژنتیکی داشته باشد و در دهه دوم زندگی فرد بروز یابد. همچنین این بیماری در برخی از افراد به دلیل ضایعات ساختاری مغز در دوران جنینی، می تواند از زمان تولد یا کودکی نمایان شود.
وی گفت: معمولا نوع تشنج و صرع که مردم توصیف می کنند در واقع از انواع صرع هایی است که از دوران کودکی به دلیل اختلالات ساختاری مغز ایجاد شده است. هر چند که برخی از افراد ممکن است در سنین بالا به دلیل سکته مغزی یا تومور دچار صرع شوند.
متخصص مغز و اعصاب افزود: تنوع دارویی برای این بیماران بسیار زیاد است و تمام داروهای ایرانی تحت پوشش بیمه قرار دارند و در دسترس بیماران هستند البته برخی پزشکان داروهایی که گرانتر است، تجویز می کنند که این مسأله نیز به تشخیص پزشک و شرایط بیمار بستگی دارد ولی به طول کلی تاثیر داروهای ایرانی و خارجی یکسان است.
صرع
تشنج به اختلال عملکرد فیزیولوژیک قشر مغز گفته می شود که در آن تخلیه الکتریکی غیرطبیعی و همزمان دسته ای از سلول های مغزی به طور موقت و گذرا ایجاد می شود.
اگر این وضعیت تنها یک بار ایجاد شود یا در زمینه بیماری دیگری مانند کمبود کلسیم یا کاهش قندخون باشد، تشخیص صرع داده نمی شود و زمانی به آن صرع یا 'اپی لپسی epilepsy' گفته می شود که این وضعیت تکرار شونده باشد.
در واقع، صرع یک بیماری مزمن است که در آن حمله های تشنج به شکل یا اشکال خاصی گاه و بیگاه به صورت غیرمنتظره، ایجاد می شود. مساله مهمی که باید به خاطر سپرد، این است که این واکنش ها طبیعی و گذرا هستند.
سیزدهمین کنگره بین المللی صرع در روزهای 6 تا 8 بهمن ماه در تالار امام بیمارستان امام خمینی (ره) برگزار میشود.