رئیس دانشگاه تهران، مأموریت بنیانگذاری «جایزه کیفیت در آموزش عالی» و طراحی «نظام رتبهبندی مؤسسات آموزش عالی» را به مدیرکل جدید نظارت، ارزیابی و آمایش آموزش عالی استان تهران ابلاغ کرد.
به گزارش سیناپرس، سید محمد مقیمی در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل نظارت، ارزیابی و آمایش آموزش عالی استان تهران با تقدیر از تلاشهای محمدعلی شاهحسینی، مدیرکل سابق نظارت، ارزیابی و آمایش آموزش عالی استان تهران گفت: با زحمات ایشان و همکاران، این اداره کل تأسیس و مستقر شد. کسانی که در مدیریت سررشته دارند، میدانند راهاندازی یک مجموعه جدید چه دشواریهایی دارد. این خصلت کارآفرینان است که نهادی را تأسیس میکنند و پس از رفع مشکلات، اداره آن را به دیگری میسپارند. دکتر شاهحسینی نیز به خواست خود و به دلیل مشغله کاری، درخواست داشتند که این مسؤولیت به فرد دیگری واگذار شود و علاقمند بودند که مدیریت یکی از گروههای آموزشی دانشکده مدیریت را عهدهدار شوند. هم برای ایشان و هم برای مدیرکل جدید، که هر دو از متخصصان مدیریت و آشنا به مقوله کیفیت و مسائل آموزش عالی هستند آرزوی توفیق و سلامتی دارم.
مقیمی با اشاره به اینکه در نشستهای قبلی، ابعاد کیفیت در نظام آموزش عالی را به تفصیل تشریح نموده است، اظهار کرد که امیدوارم این محورها با جدیت بیشتری دنبال شود و همچنین مأموریت بنیانگذاری «جایزه کیفیت در آموزش عالی» و طراحی «نظام رتبهبندی مؤسسات آموزش عالی» را برعهده مدیرکل جدید نظارت، ارزیابی و آمایش آموزش عالی استان تهران قرار داد و گفت: «چنانکه در بسیاری از کشورها مرسوم است، نظام رتبهبندی بر اساس شاخصهای مختلف طراحی میشود. اداره کل نظارت، ارزیابی و آمایش آموزش عالی استان تهران هم میتواند با بومیسازی چنین شاخصهایی، نظام رتبهبندی مؤسسات آموزش عالی را در مرحله اول در استان تهران طراحی کند و سپس آن را در سطح ملی نیز مورد بهرهبرداری قرار دهد. بر اساس همین نظام رتبهبندی، میتوان دانشگاههای سرآمد را سالانه معرفی و جایزهای به آنها اعطا نمود. امیدوارم ظرف یکسال آینده بر اساس پایشی که از عملکرد مؤسسات آموزش عالی استان تهران به عمل میآید، شاهد رتبهبندی این مؤسسات و اهدای جوایز کیفیت آموزش عالی به تفکیک شاخصهای کیفیت و عملکرد کلی مؤسسات آموزش عالی باشیم.
در این مراسم، شاهحسینی با اشاره به آغاز فعالیت این اداره کل در سال ۱۳۹۷ و دشواریهایی که در تثبیت آن وجود داشت، گفت: «چنین ادارهای در تمام استانهای کشور به جز استان تهران وجود داشت و دانشگاه تهران متقبل ایجاد این نهاد در استان تهران شد. راهی دشوار و طولانی طی شد تا این اداره کل توانست به جایگاه کنونی برسد و مؤسسات آموزش عالی استان آن را بپذیرند و با آن همکاری کنند. در سطح دانشگاه، ساختاری با ۱۵ پست سازمانی مصوب طراحی شد و مجموعهای از کارکنان زبده دانشگاه در این ساختار جذب شدند. این اداره کل امروز هویت خود را یافته و توانسته است به عنوان بهترین اداره کل در میان تمامی استانهای کشور برگزیده شود. اداره کل نظارت، ارزیابی و آمایش آموزش عالی استان تهران اکنون به دوره رشد خود رسیده و قطعاً تحت مدیریت جدید، به سرعت مراحل رشد خود را خواهد پیمود.
میثم شهبازی نیز با اشاره به اهمیت نظارت و حفظ کیفیت در آموزش عالی گفت: اهمیت کیفیت آموزش را باید در بستر اجتماعی نگریست، چراکه به تمام دیگر حوزههای جامعه سرایت میکند. از نظر من، برای حفظ و ارتقای کیفیت آموزشی، صرفاً نباید به جنبه سلبی و موارد نقض کیفیت متمرکز شد، بلکه باید جنبه ایجابی و تشویق نمونههای باکیفیت را در قالب جشنواره و جایزه هم در دستور کار قرار داد. همچنین در فرآیند نظارت، صِرف اظهارنامه و بازدید کافی نیست، بلکه بهتر است سامانهای طراحی شود که ذینفعان بتوانند به طور دائمی در فرآیند نظارت مشارکت کنند. تلاش خواهیم کرد علاوه بر عوامل توانمندساز، آثار اجتماعی آموزش عالی را نیز ملاک نظارت و کیفیت قرار دهیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در پایان به پاس زحمات دکتر شاهحسینی، لوحهای تقدیر و هدایایی از سوی دانشگاه تهران، دانشگاه خاتم و دانشگاه مهر البرز به ایشان اهدا شد. همچنین رئیس دانشگاه تهران حکم مدیریت چهارساله دکتر میثم شهبازی بر اداره کل نظارت، ارزیابی و آمایش آموزش عالی استان تهران را به این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران اعطا کرد.