در راستای عملیاتی شدن طرح ملی «توسعه و انتقال فناوری روشهای پایش آلاینده و تقلبات در مواد غذایی» که با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز همکاریهای فناوری و نوآوری ریاست جمهوری، سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال انجام است، تفاهمنامه همکاری بین مرکز تحقیقات سلامت غذا و اداره ملی سلامت زنجیره غذایی وزارت کشاورزی مجارستان در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به امضا رسید.
پروفسور اووارز، رییس اداره ملی سلامت زنجیره غذایی وزارت کشاورزی مجارستان در خصوص توسعه همکاری با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بسیار خرسندم که به مناسبت آغاز همکاریهای مجارستان و جمهوری اسلامی ایران در زمینه ایمنی مواد غذایی میتوانم با شما همراه باشم.
پروفسور اووارز با اشاره به اهمیت امنیت مواد غذایی در سطح جهانی افزود: میدانیم که نیاز فزاینده جهان به مواد غذایی همراه با مخاطراتی است. طیف این مخاطرات بسیار گسترده است و این وضع وظیفه بسیار سنگینی بر دوش کارشناسان میگذارد؛ کسانی که نه تنها سلامت خوراک نسل حاضر را نگهبانی میکنند، بلکه خادمان زندگی سالم برای نسلهای آینده نیز هستند.
وی ابراز امیدواری کرد که طرحهای پایش آلایندگی مواد غذایی در کشور ایران با موفقیت ادامه یابد.
دکتر علی اصغر پیوندی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز با ابراز خرسندی از توسعه همکاریهای بینالمللی دانشگاه در حوزه سلامت اظهار کرد: گسترش روابط علمی و همکاری با مراکز بسیار معتبر اروپا نظیر مراکز تحقیقاتی مجارستان از سیاستهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.
دکتر پیوندی تاکید کرد: با توجه به اهمیت ایمنی مواد غذایی در کشور و همچنین تجربه و توان مناسب دانشگاه در این زمینه، مرکز تحقیقات سلامت غذا از دو سال پیش در دانشگاه تاسیس شد. من امیدوارم پس از بازدید تیم کارشناسی مجارستانی از ظرفیتهای مرکز (FSRC)، ظرفیتهای بسیار مطلوبی در راستای همکاری و ارتقای کیفی این مرکز در زمینه ایمنی مواد غذایی ایجاد شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص اهمیت امضای این تفاهمنامه تصریح کرد: FSRC تا کنون موفق به امضای تفاهمنامه با دو آزمایشگاه مرجع و شناخته شده در اروپا شده است و امیدوارم امروز با امضای تفاهمنامه بین NEBIH (اداره ملی زنجیره سلامت غذا و آزمایشگاه مرجع کنترل مواد غذایی مجارستان) و FSRC بتوانیم گامهای مهمی را در راه رسیدن به اهدافمان از طریق ظرفیتهای ایجاد شده در برنامههای بینالمللی اتحادیه اروپا برداریم.
وی ادامه داد: در این میان توسعه پروژههای تحقیقاتی مشترک، چاپ و انتشار مقالات در مجلات علمی مشترک و همچنین آموزش و تبادل کارکنان و هیأتهای تحقیق بسیار حائز اهمیت است. اطمینان دارم که با توسعه همکاریهای دوجانبه قادر خواهیم بود با ایجاد یک همافزایی به راهحلهای بسیار مناسبی در خصوص امنیت مواد غذایی در کشور برسیم.
بر اساس این گزارش با امضای این تفاهمنامه، هیأتهای کارشناسی جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در دورههای آموزش و انتقال فناوری پایش آلایندهها و تقلبات به آزمایشگاه اداره ملی سلامت زنجیره غذایی مجارستان اعزام خواهند شد و پس از آموزش، این روشها در آزمایشگاه مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان بخش تحقیق و توسعه مرکز آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و داروی وزارت بهداشت دنبال خواهند شد.
در ادامه کارشناسان اداره ملی سلامت زنجیره غذایی مجارستان، برای استقرار نهایی روشها و بازدید از روش راهاندازی شده در مرکز تحقیقات، به ایران سفر خواهند کرد و در نهایت این روشها در آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو و آزمایشگاههای کنترل کیفی مواد غذایی دانشگاههای علوم پزشکی کشور مستقر خواهد شد و برای پایش آلایندهها در مواد غذایی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
این تفاهمنامه درحالی با حضور هیات مجارستانی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی امضا شد که پیش از این رییس و برخی معاونین و محققان دانشگاه طی سفری به مجارستان از آزمایشگاهها و مراکز تحقیقاتی این کشور بازدید کردند و در راستای توسعه آزمایشگاههای پایش آلایندگی مواد غذایی در کشور، موفق به امضای تفاهمنامه همکاری شدند.
درهمین راستا، آزمایشگاه جامع پایش آلایندگی مواد غذایی، 24 آبان ماه امسال با حضور وزیر بهداشت و معاون علمیوفناوری رییس جمهور در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد.
No tags for this post.