فراخوان هسته ای برای شرکت های دانش بنیان
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، شقایق حق جوی جوانمرد، رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری طی سخنانی در این مراسم کسب وکارهای فناورانه را مسیری مهم برای تجاریسازی و اشاعه فناوریها دانست و افزود: این کسب و کار ها اثر مستقیمی در توسعه پایدار و سطح رفاه کشورها و جوامع دارند و شکلگیری و عملکرد مطلوب این کسب وکارها در گرو عملکرد مناسب زمینهای است که تحت عنوان اکوسیستم کارآفرینی فناورانه معرفی میشود.
وی ایران را یکی از بزرگترین کشورهای تربیت کننده مهندس در جهان دانست و گفت: با توجه به اینکه بسیاری از نیازهای واقعی بین رشتهای هستند و دیدگاه روشنی از این نیازها وجود ندارد، نمیتوان با یک تخصص مشخص مشکلات را حل کرد و در این راستا مصرف کننده نهایی نیز باید پای آزمون و خطا این مسیر بایستد و در مسیر به بلوغ رسیدن توان به محصول صبور باشند.
حق جوی جوانمرد در ادامه از برگزاری رویداد ملی فرصت حوزه فناوری هسته ای در سه محور صنایع الکتریکی، صنایع مخابراتی و تجهیزات پیشرفته و کاربرد هستهای خبر داد و عنوان کرد: معاونت علمی برای حمایت از این رویداد، ظرفیتهای خود را در بخش حمایت از تحقیق و توسعه، قانون جهش تولید دانش بنیان و تولید بار اول به میدان آورده تا تجربه موفق به هم رسانی توانمندیهای فناورانه با نیازهای واقعی کشور را رقم بزنیم.
وی با اشاره به جایگاه والای به هم رسانی فرصت ها در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری عنوان کرد: ما در کشور به شتابگرهای بیشتری نیاز داریم که بتوانیم تحقیقات لبه دانش را توسعه دهیم. در همین راستا از ابتدای امسال با سازمان انرژی اتمی گفتگوی جدی فناورانه را برای اینکه نیازهای این سازمان را بدانیم، آغاز کردیم و بعد از این گفتوگو، اولین رویداد ملی فرصت حوزه فناوری هستهای متولد شد.
به گفته حق جوی جوانمرد، تقویت و تسهیل تولد شرکتهای دانش بنیان جدیدی که بتوانند این زیرساختها را بسازند در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: داخلی سازی تولید اجزای شتابگرها یکی از مهمترین اهداف ما از برگزاری این رویداد است. همچنین از دیگر اهداف مهم این رویداد میتوان به ارتقای توان فناورانه در صنعت هستهای اشاره کرد.
رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری در پایان از هستههای دانشگاهی، شرکتهای دانش بنیان و فارغ التحصیلان دانشگاهی که پایان نامههای مرتبط دارند دعوت کرد در این رویداد شرکت کنند و زیرسیستمهای مذکور را بسازند.
در ادامه مراسم رونمایی از نخستین رویداد ملی فرصت هسته ای، سید امیرحسین فقهی، رییس پژوهشگاه علوم و فنون هستهای با تاکید بر اینکه علوم و فناوری هسته ای از جنس بین رشته ای است، اظهار کرد: در حوزه شتابدهنده ها، شرکت های دانش بنیان کوچک نقش پر رنگی را بازی میکنند چرا که سرمایه گذاری در حوزه راکتورها به اندازه ای سنگین است که جوانان و شرکتهای کوچک نمی توانند وارد شوند ولی در حوزه شتابدهنده می توانیم شاهد حضور گسترده جوانان و شرکت ها باشیم در این راستا معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری این مهم را بسیار هوشمندانه مدیریت کرد.
وی الکترونیک و برق و قدرت، علم آلیاژها و سوپر آلیاژها و مواد با خلوص و گرید هسته ای، فناوری خلأ و کنترل را از فناوری های شتابگرها عنوان کرد و گفت: از این جهت کنترل در شتابگرها مهم بوده که ذراتی را کنترل خواهیم کرد که با سرعتی نزدیک به سرعت نور حرکت میکنند و اگر کسی بتواند سیستم کنترلی را برای این سیستم ها طراحی کند، توانایی ساخت هر چیز دیگری را دارد .
فقهی با اشاره به اینکه اساس ساخت تلویزیون های رنگی شتابدهنده ها هستند، گفت: با توجه به درک خوبی که معاونت علمی و فناوری از حوزه فناوری دارد ارتباط موثری با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، وزارت علوم و آموزش و پرورش برقرار شد که سبب مدیریت زنجیره تامین سرمایه انسانی برای توسعه فناوری در کشور شد.