نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

هر حرفی که گفته می شود باید مبنای علمی داشته باشد

 سعید متصدی امروز دوشنبه در نشست خبری افزود:هر حرفی که گفته می شود باید مبنای علمی داشته باشد؛ اینها افرادی نیستند که برای حفظ نظام وسلامت جامعه تلاش کنند.

به گزارش ایرنا، وی اظهار کرد:اینکه آلودگی هوا داشته باشیم در این فصل امری طبیعی است، همانطور که برف و کولاک طبیعی است بروز پدیده اینورژن نیز طبیعی است.

وی گفت:ایران از سال ١٣٥٠ دچار آلودگی هوا بوده و هر شهری که کلانشهر شد در زمره شهرهای آلوده قرار گرفت چون تا به امروز تلاش های صورت گرفته مدیریت شده نبود اما امروزه تمام برنامه ها با مدیریت پیش می رود.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بحث مدیریت کنترل و کاهش آلودگی هوا جزو اولین مصوبات دولت یازدهم بوده است و ٤٥ محور در این راستا تدوین و وارد فاز اجرایی شد.
متصدی گفت: تاکنون برنامه های جامعی در زمینه مقابله با آلودگی هوا تهیه شده که تمام آنها متکی بر دانش بومی است، در سال 79 برنامه کاهش آلودگی هوا آغاز شد، در سال 93 دوباره بر آن تاکید شد و سال 95 برای بار سوم این برنامه به صورت کامل تر ارائه شد.
وی افزود:اجرای این برنامه هم کاملا با توجه به توان داخلی بود و کار را از صفر آغاز کردیم ، امروزه خودروسازی و صنعت نفت تلاش می کنند تا کمترین آلودگی را داشته باشند، شاهد تولید سوخت و خودرو با استاندارد یورو 4 هستیم.
متصدی اظهار کرد: اما متاسفانه برخی در مورد هوا و آلودگی آن ادعاهایی می کنند که پایه و اساس علمی ندارد، به عنوان مثال فردی اعلام کرد که در یک هفته 441 نفر به علت آلودگی هوا فوت کردند، در حالی که هنوز در دنیا به این نرسیده اند که مشخص شود دقیقا چند نفر به علت آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند بلکه فقط تخمین زده می شود.
وی افزود: یا اینکه فردی ادعا می کند اگر شاخص آلودگی هوا به 180 برسد یعنی برابر است با آلودگی بمب اتم، تمام این حرف ها بی اساس و پایه است، بر اساس استاندارد آلودگی هوا اگر شاخص هوا به بالا 150 برسد ناسالم برای گروه های حساس است بنابراین این ادعا ها فقط دادن خوراک به رسانه های دشمن است که هدفشان براندازی نظام است.
وی با تاکید بر اینکه هر حرفی که گفته می شود باید مبنای علمی داشته باشد گفت: اینها افرادی نیستند که بخواهند برای حفظ نظام و سطح سلامت جامعه تلاش کنند.
متصدی اظهار کرد: تاکنون اقدامات بسیار خوبی در زمینه کاهش آلودگی هوا در کشور صورت گرفته است؛ مثلا حذف بنزین پتروشیمی، حذف آروماتیک ها و بنزن از سوخت، این ها کار ساده ای نبود اما انجام شد بنابراین چرا این افراد این اقدامات را نمی بینند و فقط 2 روز آلودگی هوا را که آنهم بخش زیادی از آن در این فصل امری طبیعی است، می بینند.
وی ادامه داد: در سال 90 – 91 میزان بنزن 600 PPB بود در حالی که اکنون به 30 PPB رسیده است ، بنزن یکی از مولفه های خطرناک و 100درصد سرطانزا است. سال 92 در تهران 202 روز سالم، 93 و 94 هم 233روز سالم داشته ایم.
متصدی افزود: برای مقابله با آلودگی هوا در اصفهان دو نیروگاه برق پلمپ شد، همچنین 7 میلیون لیتر از بنزین یورو 4 مورد نیاز کشور در این شهر تولید می شود که در سالهای 93 – 94 آغاز شده است.در حال حاضر 26 میلیون لیتر بنزین یورو 4 مورد نیاز داخل کشور تولید می شود.
وی اظهار کرد: سازمان محیط زیست همیشه حقیقت را بیان می کند، همواره گفته ایم که هوای اهواز خراب است و علت آنهم بروز توفان های گرد و غبار است که از سمت عراق و عربستان وارد می شود، تاکنون هم بیشترین هزینه را در اهواز و خوزستان کرده ایم و بیشترین مصوبات را برای خوزستان گرفته ایم.
متصدی ادامه داد: شاید سه چهارم بودجه را در اهواز هزینه کرده ایم که اجرای طرح هایی همچون مالچ پاشی، کاشت نهال، آبگیری هورالعظیم تا شکستن آب بندهایی که مانع ورود آب به تالاب هورالعظیم می شدند را شامل می شود.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت:امروزه از 4 هزار صنعت به عنوان صنایع آلاینده عوارض دریافت می شود هر چند یک ریال از آن به سازمان حفاظت محیط زیست نمی آید اما سازمان با توجه به رسالت خود همواره در راستای کاهش آلودگی هوا و صنایع آلاینده تلاش می کند.
وی افزود: کاهش آلودگی هوا مراحلی دارد که مرحله اول آن تثبیت است و بعد اقدام به کاهش منابع آلاینده می کنند که اکنون ما به این مراحل رسیده ایم، بنابراین چگونه فردی راضی می شود تمام این اطلاعات و اقدامات را زیر سوال ببرد.
متصدی ادامه داد: در سال 92 میزان گوگرد در گازوییل 127 PPM بود در حالی که امروز به زیر 50 PPM کاهش یافته است و اکنون 25 میلیون لیتر گازوییلی که روزانه در کشور توزیع می شود دارای گوگرد زیر 50 PPM است.
وی تاکید کرد: ما مصوبه دولت را اجرا می کنیم زیرا معتقدیم علت آلودگی هوا سوخت است بنابراین باید کنترل شود از این رو به طور مداوم سوخت توزیعی در کشور را پایش می کنیم، در سال 92 میزان بنزن سوخت در تهران 2.2 ، 93 1.5 و سال 94، نود و پنج صدم درصد بوده است.
متصدی اظهارکرد: برای اولین بار در کشور خروج خودروهای فرسوده دیزلی در حال کلید خوردن است، از اول آبانماه شماره گذاری موتورسیکلت های کاربراتوری متوقف شده است ، 11 میلیون موتورسیکلت در کشور وجود دارد که میزان آلودگی هر کدام از آنها برابر با 5 خودرو است بنابراین انجام آن کار بسیار بزرگی است.
وی گفت: امروز وقتی که شاخص آلایندگی هوا به 151 می رسد اعلام می کنیم که ناسالم است در حالی که قبلا اگر به 200 هم می رسید نهادی آنرا اعلام نمی کرد و اقدامی صورت نمی گرفت.
متصدی به معاینه فنی خودروها اشاره کرد و افزود: معاینه فنی مقوله بغرنجی شده بود که با اقدامات صورت گرفته مانع صدور برگه های معاینه فنی تقلبی شدیم ، اکنون 440 مرکز معاینه فنی در کشور به سیستم سیمفا ( سیستم الکترونیک معانیه فنی ) متصل هستند بنابراین نمی توانند هیچ اقدام غیز قانونی انجام دهند.
وی ادامه داد: خودروهایی اجازه ورود به کشور دارند که دارای استاندارد یورو 5 باشند ، بنابراین چند روز پیش سمندی که استاندارد یورو 4 در بلاروس تولید شده بود ، اجازه ورود به کشور ندادیم.
متصدی درباره اقدامات صورت گرفته در نیروگاه ها گفت: حداقل 34 درصد گاز نیروگاه ها به عنوان سوخت افزایش یافته است، سوخت نیروگاه های تبریز، منتظر قائم و بعثت حداقل به 90 درصد گاز رسیده است، راندمان نیروگاهی را از 34 درصد به 40 درصد می رسانیم یعنی حداقل 10 درصد افزایش راندمان خواهیم داشت.
وی گفت: سال 93 حدود 325 هزار خودروی فرسوده از رده خارج شد در حالی که در سال 92 این تعداد 76 هزار خودرو بود زیرا طی روندی اعلام کرده بودند که پول خودروهای فرسوده داده شود در حالی که برای ما هم کاهش منابع آلاینده است.
به گفته وی 200 ایستگاه پایش آلاینده هوا نه فقز در هشت کلانشهر بلکه در سراسر کشور داریم که به طور مداوم و دقیق آلاینده های هوا را پایش می کنند.
متصدی تاکید کرد: هر پروژه ای که قرار است در کشور اجرا شود اگر به محیط زیست و بروز آلودگی مرتبط باشد باید حتما گزارش زیست محیطی داشته باشد، اکنون 50 نوع پروژه در کشور الزام به گرفتن گزارش زیست محیطی هستند.
وی گفت: از نظر رده بندی جهانی ایران در خصوص انتشار گازهای گلخانه ای در رده 9 قرار دارد بنابارین اگر مواضع کشور در این زمینه مشخص نشود معلوم نیست چه بر سر کشور خواهد آمد، بنابراین حضور رییس سازمان حفاظت محیط زیست در نشست های بین الملی امری اجتناب ناپذیر است و به قول عده ای از رسانه ها اینطور نیست که برای خوشگذرانی باشد.
متصدی به دیگر اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست در راستای کاهش آلودگی هوا افزود:حد مجاز خروج آلایندگی از صنایع بعد از 20 سال کاهش یافت، تا پیش از این هر صنعتی مجاز به خروج 100 میکروگرم آلایندگی بود که امروزه به 80 میکروگرم کاهش یافته است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل