نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

آمادگی جهاد دانشگاهی برای حضور تاثیرگذارتر در تمام حوزه‌ها

رئیس جهاددانشگاهی استان فارس با بیان اینکه این نهاد انقلابی به واسطه بهره‌مندی از ظرفیت‌های بالا در حوزه‌های مختلف همواره بازویی توانمند برای نظام اسلامی و دولت در عرصه‌های پژوهشی، علمی و فرهنگی بوده است، آمادگی این مجموعه را برای ورودی تاثیرگذارتر در طرح‌های مختلف، اعلام کرد.

وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی در چهار حوزه فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و همیاری اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، وظایف تعریف شده‌ای دارد و فعال است، گفت: البته در استان فارس ما براساس توانمندی‌های موجود در این نهاد در حوزه اشتغال، پا را فراتر گذاشته و اشتغال عمومی و توانمندسازی نیروی انسانی را در دستور کار قرار داده‌ایم.

رستگار با تصریح اینکه جهاددانشگاهی یک ظرفیت قوی در حوزه پژوهش و در بخش‌های فنی و مهندسی و علوم پزشکی، علوم پایه و علوم انسانی است، گفت: طی سال‌های گذشته تاکنون اقدامات شاخصی در این بخش‌ها توسط جهاددانشگاهی انجام شده و تداوم دارد.

وی با بیان اینکه بسیاری از پژوهش‌های جهاددانشگاهی در فارس به نتیجه رسیده است، توضیحات مبسوطی را پیرامون طرحهای حوزه نانوتکنولوژی در زمینه های نانوکاتالیست ، لاستیک ،پلاستیک، بسته بندی نانویی و غیره ارائه کرد.

رستگار با اشاره به دستاوردهای جهاددانشگاهی فارس در حوزه نرم‌افزارهای مختلف، توانمندی‌های این نهاد در بخش‌های ژنتیک، سلول‌های بنیادی و خون بند ناف را نیز یادآور شد و گفت: سالها پیش اولین مرکز مشاوره و آزمایشگاه ژنتیک جنوب ایران توسط این نهاد در شیراز راه‌اندازی شد.

رئیس جهاددانشگاهی استان فارس همچنین پژوهشهای انجام شده در حوزه علوم انسانی توسط جهاددانشگاهی فارس را شاخص خواند و با اشاره به فعالیت‌های آموزشی این نهاد گفت: آموزش مد نظر جهاددانشگاهی، به‌عنوان محملی برای تقویت پژوهش و فرهنگ است.

وی با بیان اینکه طی 10 سال گذشته 10 مرکز آموزش تخصصی جهاددانشگاهی در شهرستان‌های فارس راه‌اندازی شده است، گفت: آموزش‌های ارائه شده از سوی جهاددانشگاهی تماما کاربردی بوده و نهایتا منجر به اشتغال می‌شود و درصد بالایی از افراد آموزش دیده توسط این نهاد، در حوزه مورد نظر مشغول به‌کار و یا توانمندتر شده‌اند.

رستگار با یادآوری اینکه جهاددانشگاهی توان ارائه آموزش‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف را دارد، گفت: در دوران تحریم، زمانی که شرکت‌های خارجی عهده‌دار آموزش نیروی انسانی شرکت‌های نفت و گاز، برگزاری دوره‌های آموزشی را متوقف کردند، جهاددانشگاهی به این حوزه ورود و چند دوره  6 الی 9 ماهه آموزشی برای نیروهای تازه استخدام گاز پارس جنوبی را برگزار کرد.

رئیس جهاددانشگاهی استان فارس با اشاره به اینکه ارائه دوره‌های آموزشی این نهاد از استان فارس فراتر رفته و استان بوشهر را هم در بر گرفته است، گفت: آموزش‌های ارائه شده توسط جهاددانشگاهی در تمام حوزه‌های علوم انسانی، فنی و مهندسی و علوم تجربی گسترش دارد و حتی آموزش‌های تخصصی به پزشکان و دندانپزشکان را در بر می‌گیرد.

رستگار با اشاره به اینکه یکی از مشکلات جامعه، اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است، گفت: جهاددانشگاهی در راستای ایجاد بسترهای مناسب برای اشتغال فارغ‌التحصیلان، توانمندسازی آنان را در رشته‌های مختلف و با برگزاری دوره‌های تخصصی، در دستور کار قرار داده و در این حوزه نیز موفق عمل کرده است.

رئیس جهاددانشگاهی استان فارس با اشاره به فعال بودن بانک خون بندناف در شیراز،‌ آمادگی این نهاد را برای راه‌اندازی این امکان در شهرستان‌های متقاضی اعلام کرد.

وی همچنین با اشاره به پتانسیل‌های فارس در حوزه سنگ‌های نیمه قیمتی و قیمتی و نیروی انسانی مستعد و توانمند، گفت: جهاددانشگاهی این امکان را دارد که علاوه بر برگزاری دوره‌های آموزشی برای علاقه‌مندان در سطح استان، بسترهای اشتغال خانگی و صنعتی را فراهم کرده و به توانمندی اقتصادی افراد کمک کند.

رستگار با یادآوری اینکه تجارت سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در جهان یک تجارت 800 میلیارد دلاری است، گفت: ایران در سال حدود یک میلیارد دلار از کشورهای مختلف تزئینات سنگی وارد می‌کند. حال آنکه ظرفیت فعال شدن این صنعت در استان فارس وجود دارد.

او گفت: طی هشت سال گذشته بارها این موضوع از سوی جهاددانشگاهی مطرح، کارگاهها و سمینارها و  دوره‌های آموزشی سطوح مختلف گوهرسنگ‌ها و سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، شناسائی،تراش ، طراحی جواهرات و طلاسازی را برگزار کرده است اما هنوز همراهی موثر مسؤولین استان به سطح مطلوب نرسیده است. ما آمادگی کامل برای ارائه توجیهات، مشاوره ، تحویل و اجرای طرح‌های اشتغالزایی خانگی و کوچک و متوسط زودبازده را داریم.

رستگار با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات امروز ، کم‌توجهی به شیوه تخصیص و هزینه کرد اعتبارات پژوهشی است، گفت: اعتبارات پژوهشی هر دستگاه غالبا در همان دستگاه هزینه می‌شود حال آن که می‌توان بررسی کرد که  آیا طی یک دهه گذشته انجام طرحهای پژوهشی توسط خود دستگاه، دستاوردی را درپی داشته است؟

وی با تصریح اینکه تمرکز اعتبارات پژوهشی در دستگاه‌های علمی و پژوهشی، دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی، می‌تواند کشور را در حوزه پژوهش در مسیر رشد و توسعه قرار دهد، گفت: مجلس شورای اسلامی و نمایندگان فارس در مجلس شورای اسلامی در این زمینه می‌توانند بسیار موثر واقع شوند.

رستگار با بیان اینکه سال گذشته بیش از یک میلیارد تومان بودجه پژوهشی استان فارس جذب نشده باقی‌ مانده بود، گفت: متاسفانه این موضوع فقط به یک سال برنمی گردد،طی سال‌های گذشته هم این اتفاق رخ داده و در نهایت با هدف جذب مانده بودجه پژوهشی، غالب اعتبارات صرف خرید تجهیزات سخت‌افزاری می‌شود.

وی تاکید کرد: جهاددانشگاهی به‌عنوان یک نهاد علمی و پژوهشی با توانمندی‌های اثبات شده و اعضای هیات علمی جهاد دانشگاهی و دانشگاههای معتبر استان اعلام آمادگی می‌کند که پژوهش‌های مد نظر دستگاه‌ها را  در حوزه‌های مختلف علوم اجتماعی، مهندسی و علوم تجربی و پزشکی، دنبال کند.

رستگار با اشاره به انتخاب شیراز به‌ عنوان پایتخت جوانان جهان اسلام، آمادگی جهاددانشگاهی برای همراهی تاثیرگذار در بخش‌های سیاست‌گذاری، زمینه‌سازی ، طراحی و اجرایی را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، رئیس جهاددانشگاهی استان فارس با بیان اینکه 10 الی 15 درصد از بودجه این نهاد مصوبه مجلس و دولتی است، امکان الگوبرداری سایر دستگاه‌ها از جهاددانشگاهی با هدف کاهش وابستگی به بودجه دولتی را یادآور شد و گفت: البته علی‌رغم وجود توان، تخصص و تفکرات خوب، اما به لحاظ سخت‌افزاری و امکانات در وضعیت خوبی قرار نداریم و دستگاه‌های مختلف اجرایی می توانند با واگذاری پروژه‌های خود، ضمن اطمینان از نتایج مناسب، زمینه تقویت جهاددانشگاهی را نیز فراهم کنند.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل