مطالعات محققان مرکز پزشکی تافتز در بوستون نشان می دهد سیگار اثر بخشی داروهای مورد استفاده در بیماری های مزمن کلیه را کاهش می دهد.یکی از مهمترین داروهای مورد استفاده در این عارضه، داروهای کاهش دهنده فشار خون هستند که منجر به نرم شدن رگ های خونی می شوند.
این مطالعه پنج ساله با بررسی 108 بیمار سیگاری و 108 بیماری غیر سیگاری که هر دو گروه از داروهای کاهش دهنده فشار خون که اصطلاحا مهار کننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین نام دارد استفاده می کردند، نشان می دهد روند رشد بیماری در افراد سیگاری با وجود مصرف دارو بسیار شدید و سریعتر بود. محققان احتمال می دهند سیگار باعث استرس اکسیداتیو بافت ها می شود. استرس اکسیداتیو همان اکسید شدن سلول هاست که باعث آسیب به بافت ها می شود.
با توجه به افزیش عوامل خطری مانند فشار خون و دیابت در جهان، بیماری مزمن کلیه، یک چالش مهم در حوزه بهداشت عمومی قلمداد می شود. این عارضه معمولا به کم خونی، ضعف استخوانی، آسیب های عصبی و در نهایت به نارسایی کلیه، بیماری های قلبی و مرگ زودرس منجر می شود.
بر اساس گزارش بنیاد ملی کلیه آمریکا (NKF)، از هر سه آمریکایی بالای 30 سال، یک نفر در معرض بیماری مزمن کلیه قرار دارد. بر اساس پیش بینی این بنیاد، تا سال 2030 میلادی، حدود 16.7 درصد از افراد بالای 30 سال، به بیماری مزمن کلیه دچار می شوند. به گزارش ایرنا از مدیکال ساینس،در این گزارش آمده است احتمال بروز بیماری مزمن کلیه در گروه سنی 30 تا 49 سال بیشتر است. نتایج این مطالعه در انجمن نفرولوژی آمریکا از شیکاگو ارایه شده است.