نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

گسترش بی رویه رشته جغرافیا و موج دانش آموخته های بیکار

 نشست کمیته برنامه ریزی جغرافیای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حضور جمعی از اساتید و چهره های شاخص رشته جغرافیای دانشگاه های سراسر کشور به همت گروه جغرافیای واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.

مسئول بخش جغرافیای سیاسی کمیته جغرافیای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست اظهار داشت: از آنجا که جغرافیا از علوم بسیار کاربردی به شمار می آید، نیازمند برنامه ریزی دقیق برای تربیت متخصصان این علم متناسب با نیازهای کشور و علم روز دنیا بسیار محسوس است.
دکتر 'عبدالرضا فرجی راد' ادامه داد: تنوع بالای رشته و گرایش ها و ارائه آنها از سوی اکثر دانشگاه های دولتی و غیر دولتی کشور، خود بیانگر ضرورت بازنگری، بررسی و برنامه ریزی منسجم و اصولی در حوزه علم جغرافیا است.
مدیر گروه دکتری تخصصی جغرافیای واحد علوم تحقیقات با ابراز خرسندی از اینکه اولین جلسه کمیته برنامه ریزی درسی جغرافیای وزارت علوم به میزبانی واحد علوم و تحقیقات برگزار شده است، خاطرنشان کرد: از این پس، جلسه ماهیانه کمیته هرماه در یکی از دانشگاه های کشور برگزار خواهد شد.
کمیته جغرافیا متشکل از 12 عضو از دانشگاه های مختلف کشور و زیرکمیته های مختلفی نظیر جغرافیای اقلیم، طبیعی، ژئومورفولوژی، روستایی، شهری، گردشگری، سیاسی و ژئوپولتیک است که فعالیت اصلی آن بر محوریت ایجاد رشته های جدید بخصوص بین رشته ای و کاربردی مورد نیاز کشور، تغییر و تحول در برخی از گرایش ها، توسعه اصولی و کنترل و نظم دادن به رشته وگرایش های جغرافیا در تمام دانشگاه های سراسر کشور است.
به گفته فرجی راد، در نشست اعضای کمیته جغرافیا مباحثی همچون کاهش گرایش های رشته جغرافیا در دوره کارشناسی به دلیل کاربردی نبودن برخی از گرایشها، تنوع گرایش های جغرافیا در کارشناسی ارشد، نظم دادن به گرایش های مقطع دکتری، راه اندازی رشته و گرایش های جدید از سوی دانشگاه های مختلف کشور، بازنگری سرفصل های دروس و نحوه ایجاد تعادل بین علوم کاربردی و تئوری مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
وی تصریح کرد: در جلساتی که تا کنون با حضور اعضا و رئیس کمیته و نماینده وزارت علوم برگزار شده است، تصمیم گرفته شد که افزایش کیفیت و رعایت استاندارد هیأت علمی متناسب با گرایش مورد درخواست، از ضروریات راه اندازی رشته و گرایشهای جدید باشد زیرا اگر دانشگاهی نتواند کیفیت و اعضای هیأت علمی را تأمین کند آن گرایش در آینده با مشکل روبرو خواهد شد.
عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات از درخواست این واحد دانشگاهی برای راه اندازی گرایش ها و رشته های بین رشته ای جدید مطالعات کشوری نظیر بریتانیا، آمریکا، آلمان، هند خبر داد و گفت: با توجه به بین رشته ای بودن این رشته ها و اهمیت تأمین اعضای هیأت علمی به دنبال فراهم کردن این شرایط هستیم.
به گزارش ایرنا، وی همچنین به برخی فعالیتهای گروه جغرافیای واحد علوم و تحقیقات اشاره کرد و گفت: در سال تحصیلی گذشته چندین نشست علمی و همایشی ملی تحت عنوان آینده پژوهی توسعه ملی ایران برگزار کردیم که با استقبال خوبی روبرو شد و در سال تحصیلی جدید نیز برگزاری نشست های علمی و پژوهشی نظیر همایش ژئوپلیتیک کاربردی در روابط خارجی ایران در دستور کار این گروه قرار دارد.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل