ظهور فناوری های موبایل، موجب افزایش نیاز کاربران به منابع قابل حمل انرژی شده است و ظاهرا ساده ترین راهکار این است که منبع انرژی موردنیاز به عنوان بخشی از لباس های روزمره، توسط کاربران پوشیده شود.
تولید فناوری مناسب برای انجام این کار مستلزم پیشرفت های جدید در زمینه تجهیزات الکترونیکی انعطاف پذیری است که هم قابلیت جذب انرژی و هم قابلیت ذخیره آن را در اختیار بگذارند.
محققان دانشگاه فلوریدای مرکزی برای این منظور نوعی پارچه هوشمند تولید کردند که در آن رشته های نازک و انعطاف پذیری از جنس مس در میان تار و پود پارچه قرار دارد و قادر است نقش سلول خورشیدی و باتری را بر عهده بگیرد.
در یک طرف این پارچه هوشمند سلول های خورشیدی و در طرف دیگر آن باتری ها بافته می شوند. هنگامی که پارچه در برابر نور خورشید قرار می گیرد، الکترون ها مستقیما به سمت دیگر پارچه جریان می یابند و در آنجا درون باتری ها ذخیره می شوند. در آزمایش های اولیه محققان دریافتند چگالی انرژی ذخیره شده در هر سانتیمتر مکعب از پارچه معادل 1.15 میلی وات ساعت و چگالی انرژی ذخیره شده در آن 243 میلی وات در سانتیمتر مکعب است.
یکی از مهمترین کاربردهای این فناوری، استفاده از لباس های هوشمند برای تامین توان موردنیاز تجهیزات الکترونیکی قابل حمل از جمله گوشی تلفن همراه و ردیاب های سلامتی است. همچنین محققان معتقدند با استفاده از این فناوری می توان توان موردنیاز خودروهای الکتریکی را هم تامین کرد. به گزارش ایرنا از نیچر،گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.