بیماری دیابت، به سبب تغییر سوخت و ساز گلوکز، در بسیاری از ارگانهای بدن مانند گوش داخلی، تغییرات کارکردی بارزی ایجاد میکند. در مطالعات، عنوان شده که در کودکان با آغاز زود هنگام دیابت، آسیبهای ناشی از این بیماری میتوانند بر کارکرد گوش داخلی تاثیرگذار بوده و در نتیجه باعث اختلال شنوایی، افت کارکرد حرکتی و اختلال تعادل شود ولی تاکنون مدارک گواهمند و قطعی در مورد تاثیر دیابت بر عملکرد شنوایی، تعادلی و حرکتی وجود نداشته است.
بیماری دیابت، به سبب تغییر سوخت و ساز گلوکز، در بسیاری از ارگانهای بدن مانند گوش داخلی، تغییرات کارکردی بارزی ایجاد میکند.
با توجه به این مسئله، محققینی از دانشگاه علوم پزشکی گیلان به منظور تعیین تاثیر احتمالی دیابت نوع 1 بر عملکرد شنوایی و تعادلی کودکان پژوهشی را به انجام رسانده اند که نتایج آن اخیرا در مجله علمی پژوهشی این دانشگاه منتشر گردیده است.
در این مطالعه مقطعی، 148 کودک با بازه سنی 12- 6 ساله، وارد مطالعه شدند (65 کودک دچار دیابت نوع 1 به عنوان گروه آزمایش و 83 کودک غیرمبتلا به عنوان گروه شاهد). در هر دو گروه آزمون شنوایی صدای خالص (PTA)، و تست تعادلی- حرکتی انجام شد.
همچنین، در افراد گروه آزمایش، آزمونهای پاسخ شنوایی ساقه مغز انجام و چگونگی کنترل قند خون، با استفاده از نگارش نتیجه آخرین آزمایش هموگلوبین بررسی شد.
محققین با توجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش اشاره نموده اند که ارگانهای شنوایی و تعادلی در کودکان دچار دیابت نوع 1، عملکرد ضعیفتری در سنجش با همسالان غیردیابتی این کودکان داشته است. بنابراین، مطالعات بیشتری برای تشخیص زودتر و تاثیر اقدام پیشگیرانه در این خصوص پیشنهاد گردیده است.
منبع: جلالی، م. و همکاران. 1395. بررسی اختلال شنوایی- تعادلی در کودکان دچار دیابت قندی نوع ۱. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، 25(99): 25-17.
No tags for this post.