کشف نیتروژن در سیاره سرخ توسط مریخ‌نورد کنجکاوی

به گزارش ایسنا، کشف نیتروژن در مریخ، نشانه‌ای امیدبخش برای زیست‌پذیری مریخ است. ناسا اعلام کرد که نیتروژن به طور غیرمستقیم، در شکل اکسید نیتریک و زمانی شناسایی شد که نمونه‌های خاک با استفاده از طیف‌سنج جرمی و کروماتوگراف گازی موجود بر روی ابزار تحلیل نمونه مریخ (SAM) مریخ‌نورد کنجکاوی حرارت داده شد.

این ابزار ترکیبات مختلف نیتروژن از جمله نیتریک اکسید را شناسایی کرد که با استفاده از تجزیه نیترات‌ها تولید می‌شود. نیترات‌ها (NO3) مولکول‌های حاوی نیتروژن و اکسیژن بوده و این عناصر در دی‌ان‌ای، پروتئین‌ها و بسیاری از مولکول‌های آلی دیگر یافت می‌شوند. روی زمین، نیتروژن عمدتا در شکل گاز نیتروژن و در جو یافت می‌شوند، اما گیاهان و باکتری‌ها نیز قادر به تبدیل مولکول‌های نیتروژن به نیترات هستند؛ بنابراین موجودات زنده دیگر می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. با این حال، نیتروژن می‌تواند در آسمان توسط رعد و برق، یا در مریخ توسط شهاب‌سنگ‌ها تولید شود.

نیترات‌ها در نمونه‌های شن و غبار جمع‌آوری‌شده توسط کنجکاوی و در محل Rocknest و همچنین در نمونه‌های انباشت‌های سنگ گلی در خلیج Yellowknife شناسایی شدند. تنوع این نمونه‌ها ناسا را به این نتیجه‌گیری می‌رساند که نیترات‌ها با تراکم 1100 ذره در میلیون در مکان‌های حفاری‌شده گسترش یافته‌اند. ناسا بر این باور نیست که مبدا نیترات‌های مریخی، زیستی هستند، بلکه معتقد است که بقای چنین مولکول‌هایی نشان می‌دهد، مریخ در زمان باستان برای میزبانی حیات بسیار مطلوب بوده است.

به گفته «جنیفر استرن» از مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا در مریلند، دانشمندان مدت‌هاست بر این باورند که نیترات‌ها روی مریخ و از انرژی آزادشده از برخورد شهاب‌سنگ‌ها تولید می‌شوند و یافته‌های جدید با این تصورات همخوانی دارند. جزئیات این دستاورد علمی در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا