بدن انسان میزبان بیش از هزاران میلیارد میکروارگانیسم است. مطالعات نشان می دهد عملکرد تقریبا تمام سیستم های بدن در گرو فعالیت میکروارگانیسم ها است.مطالعات جدید نشان می دهد باکتری های روده در درمان سرطان به روش ایمونوتراپی بسیار موثر است و می تواند اثربخشی درمان را افزایش دهد. در حال حاضر بیماران زیادی کاندید ایمونوتراپی هستند.
ایمونوتراپی علاوه بر اینکه در طول عمر بیمار نقش دارد، عوارض جانبی شیمی درمانی را به همراه ندارد. ایمونوتراپی از سیستم ایمنی برای حمله به عوامل بیماری زا کمک می گیرد و بر مبنای عملکرد این سیستم قرار دارد. این روش سلول های سیستم ایمنی (سلول های T) را به گونه ای تحریک می کند که سلول های سرطان را تشخیص داده و با آن مبارزه می کنند.این روش علاوه بر درمان سرطان، در درمان بیماری های خودایمنی و آلرژی نیز موثر است.
این مطالعه نشان می دهد با تغییر تعادل باکتری های روده می توان اثربخشی ایمونوتراپی را افزایش داد. رژیم غذایی نقش مهمی در تعادل باکتری های روده دارد و از این میان باکتری های پروبیوتیک بسیار توصیه شده اند. ماست مهمترین منبع باکتری های پروبیوتیک است. به گزارش ایرنا از مدیکال ساینس،نتایج این مطالعه در کنفرانس موسسه ملی تحقیقات سرطان در لیورپول ارایه شده است.