توليد مصالح نوین از نخاله‌های ساختمانی و مصالح بازیافتی ساختمانی

رشد جمعيت در بسياري از موارد، كمبود خدمات شهري ازجمله خدمات مديريت پسماند را به همراه دارد. عدم مديريت صحیح پسماند در كشورهاي درحال‌توسعه، مشکلاتی جدی در زمینه‌های گوناگون ازجمله بهداشت عمومي، زیبایی‌شناختی، زیست‌محیطی و اقتصادي را ایجاد می‌کند که این امر عزمی جدی را در مدیریت صحیح پسماندها می‌طلبد.

عمده‌ترین ترکيبات نخاله‌های ساختماني ملات، ماسه، سیمان، بتن، سنگ ساختماني، قطعات گچي، چوب، پلاستيک و فلزات می‌باشند. با بررسي به‌عمل‌آمده، به‌طور متوسط روزانه 19000 تن نخاله ساختماني در تهران توليد می‌شود و کارشناسان عقيده دارند تا 70 درصد این ترکیبات قابل بازيافت می‌باشد. این مواد بازيافتي با افزودن مصالح مرغوب‌تر قابل‌استفاده مجدد است.

 پسماندها اغلب بين 15 تا 20 درصد كل پسماندهای شهري را به خود اختصاص می‌دهند، لذا جمع‌آوری، حمل‌ونقل، بازيافت و دفع اين پسماندها از اهميت ویژه‌ای برخوردار است.

معمولاً نخاله‌های ساختماني در لندفيل (خاک چال) دفع گرديده و به دليل حجيم بودن، فضاي زيادي را اشغال می‌کنند و دفع آن‌ها منجر به كاهش عمر مفيد اين مکان‌ها می‌شود، بنابراین امروزه كاهش و بازيافت این حجم عظيم از موادی كه بدون هيچ توجهي كنار گذاشته می‌شود و مشكلات زيادي را ايجاد می‌نماید، مدنظر قرار گرفته است.

در حال حاضر یکی از کاربردهای استفاده از نخاله‌های ساختمانی، تولید آسفالت است. در اين سيستم ابتدا مواد حاصل از تخريب ساختمان به سايت بازيافت حمل شده و توسط تجهيزات مختلف روي تسمه‌نقاله قرار گرفته سپس قطعات بتن داخل دستگاه خردکننده می‌شوند. مواد حاصل از خرد كردن توسط الك، دانه‌بندی شده و در مرحله بعد با استفاده از يك آهنرباي عظيم آهن‌های موجود در بتن از آن جدا می‌گردند. درنهایت سنگ‌دانه‌هایی كه اندازه زير 60 میلی‌متر دارند به محل دپو هدایت ‌شده به خاطر كيفيت كم، به‌عنوان زيراساس در آسفالت سازي به كار می‌روند.

همچنین بازيافت مصالح در درازمدت ازنظر اقتصادي منجر به افزایش بازدهی می‌شود مهم‌ترین عوامل توجيه اقتصادي بازيافت نخاله‌های ساختماني عبارت‌اند از: هزينه زياد مصالح اوليه، هزينه حمل نخاله از محل توليد به مکان دفع و هزينه دفن نخاله. ازنظر زیست‌محیطی نیز آلايندگي كمتر و نياز به زمين كمتر جهت دپو را به همراه دارد. هم‌اکنون در ايران از بازيافت بتن براي توليد سنگ‌دانه‌های لايه بستر آسفالت استفاده می‌گردد که از اين سنگ‌دانه‌ها براي ساخت مصالح ساختماني ديگر به‌ندرت استفاده شده است.

با ايجاد واحدهای بازيابي نخاله‌های ساختماني در بخش‌های مختلف شامل بازيابي بتن، بازیابی فلزات و بازيابي مواد پلاستيكي چون upvc می‌توان از هركدام از اين مصالح به شكل جداگانه بهره‌برداری نمود. لذا این شرکت بزرگ عمرانی در نظر دارد در زمینه توليد مصالح ساختمانی نوین از نخاله‌های ساختمانی و مصالح بازیافتی با دارندگان این نوع فناوری‌ها، تعامل و همکاری نماید.

 

 ویژگی‌ها و خروجی‌هایی که فناوری‌ها و پیشنهاد‌های مطرح‌شده باید داشته باشند:

  • قابلیت بازیافت نخاله‌های ساختمانی ناشی از تخريب، نوسازي، تعميرات و بازسازي فعالیت‌های ساختمانی
  • دارا بودن قابلیت رقابتی محصولات نهایی
  • قابلیت پیاده‌سازی در اشل صنعتی
  • دارا بودن شرایط لازم برای دریافت تأییدیه استاندارد از مراجع ذیصلاح برای محصولات نهایی حاصل از بازیافت
  • امکان توسعه بومی دانش فنی برای بازیافت سایر نخاله‌ها

کلیه فناوران، شرکت های دانش بنیان، دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و سایر شخصیت های حقیقی و حقوقی فعال در این زمینه می توانند پیشنهادهای خود را از طریق سایت(روی لینک پاسخ در انتهای این صفحه کلیک کنید) یا پست الکترونیک Proposal@boomerangtt.com ارسال نمایند.

همچنین به منظور کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 02188359612 و 02188359482 تماس حاصل فرمائید.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا