رژیم غذایی مدیترانهای خطر AMD و کاهش قدرت بینایی را کاهش می دهد
نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می کنند یک سوم کمتر در معرض ابتلا به بیماری چشمی موسوم به « دژنراسیون ماکولا» یا تباهی لکه زرد چشم (AMD ) که منجر به کوری می شود، قرار خواهند داشت.
طبق گزارش این محققان، پیروی بیشتر از رژیم غذایی مدیترانه ای با ریسک کمتر بیماری AMD که با افزایش سن بروز می کند همراه است و تنها ۳۹ درصد افرادی که از این رژیم غذایی پیروی کردند مبتلا به این بیماری چشمی شدند درحالیکه در حدود ۵۰ درصد از افرادی به این بیماری مبتلا شدند که از این رژیم غذایی پیروی نکرده بودند.
محققان دریافتند میوه ها مخصوصا نقش مهمی در سلامت چشم دارند و افرادی که حدود ۱۴۰ گرم میوه در روز می خورند ۱۵ درصد کمتر مبتلا به بیماری چشمی تباهی لکه زرد می شوند.
بعلاوه این گزارش نشان داده است که کافئین و آنتی اکسیدان ها برای سلامت چشم نقش محافظتی دارند. بطوریکه افرادی که میزان بالای کافئین مصرف می کردند (در حدود ۷۸ میلی گرم در روز) ۵۴.۴ درصد مبتلا به AMD نشدند و ۴۵.۱ درصد مبتلا به این بیماری بودند.
در این مطالعه، تیم تحقیق ۸۸۳ فرد ۵۵ ساله و بالاتر را در کشور پرتغال بین سال های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ مورد مطالعه قرار دادند. به منظور بررسی میزان پیروی این افراد از رژیم غذایی مدیترانه ای، از آنها در مورد میزان خوردن برخی غذاهای مشخص پرسیده شد و براساس پاسخ شان به آنها از ۰ تا ۹ امتیاز داده شد بطوریکه نمره ۹ حاکی از بیشترین پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای بود.
به گفته محققان، علاوه بر حفاظت از سلامت چشم، این رژیم غذایی با کنترل بهتر قند خون، ریسک پایین تر افسردگی و کاهش میزان التهاب نیز مرتبط است.
به گزارش پزشکان بدون مرز،مواد اصلی تشکیلدهنده رژیم مدیترانهای میوهها، سبزیها و صیفیها ( به خصوص آنها که برگ سبز بیشتری دارند) ، گیاهان معطر ، غلات ، روغن زیتون ، ماهی ، دانهها و چاشنیهایی مانند سرکه سیب و سرکه بالزامیک است.
گوشت و موادغذایی پرچرب سهم کمی در این رژیم غذایی دارند و اغلب فقط در مقادیر کم و فقط برای تنوع به این برنامه غذایی اضافه میشوند و شاید این مسئله هم در کنار استفاده زیاد از سبزیها جزو رازهای سلامت این برنامه غذایی باشد.
No tags for this post.