ضرورت ورود خیرین به حوزه سلامت
دکترعلی ربانی روز سه شنبه در حاشیه سمینار مراقبت های ویژه کودکان به ایرنا افزود:توسعه بیمارستان های فوق تخصصی کودکان که دارای بخش هایی مانند جراحی قلب باز، پیوندهای مغز استخوان، کبد، کلیه و ICU های مجهز، باشد، باید در دستور کار نیکوکاران قرار گیرد.
ربانی ادامه داد:نمی توان فقط از دولت برای ساخت و تجهیز این مراکز توقع داشت بلکه باید از توان و ظرفیت خیرین، سازمان های عام المنفعه هم بهره کافی برد تا به این هدف مهم دست یافت.
وی بر لزوم ترویج فرهنگ نذر در حوزه بهداشت و درمان تاکید کرد و گفت: از این فرهنگ دینی می توان برای توسعه و راه اندازی مراکز درمانی در کشور استفاده کرد.
***اغلب بیماری های ژنتیکی و متابولیسم قابل پیشگیری هستند
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اغلب بیماری های ژنتیکی و متابولیسم قابل پیشگیری هستند و با اقداماتی مانند رژیم غذایی صحیح می توان به این هدف مهم دست یافت.
ربانی افزود:در صورتیکه افراد مبتلا به این بیماری ها به موقع تشخیص داده شوند علاوه بر جلوگیری از ضایعات غیرقابل جبران، از بار مالی اضافی خانواده ها و جامعه کاسته می شود.
وی بیماری های ژنتیکی را یکی از معضلات حوزه سلامت اعلام کرد و گفت: با ارائه آموزش های لازم و آشنایی بیشتر مردم می توان از شیوع اینگونه بیماری در جامعه کاست.
ربانی برلزوم تشخیص به موقع برخی از بیماریهای متابولیک غیرقابل درمان قبل از تولد نوزادان تاکید کرد و گفت: با برنامه ریزی مناسب می توان از تولد نوزادان مبتلا به این نوع بیماری ها جلوگیری کرد.
درحال حاضر میلیون ها نفر در سراسر جهان به بیماری های ژنتیکی مبتلا هستند و وراثت و سابقه خانوادگی مهمترین فاکتور برای پیش بینی خطر ابتلا به این بیماری ها است. همچنین تاکنون تحقیقات متعددی برای شناسایی و درمان این بیماری ها انجام شده است.
این موضوع شامل دسته ای از مشکلات ژنتیکی هستند که در اثر نارسایی یا جهش در ژن ها یا ماده ژنتیک انسان ایجاد می شود. این موارد اغلب در زمان تولد بروز می کنند ولی می توانند سالها بعد نیز بروز کنند. اختلالات ژنتیکی می توانند ارثی نباشند و مثلاً بر اثر بروز جهش جدیدی در ژنوم جنین ایجاد شده باشند.
تربیت نیروی متخصص مراقبت های ویژه کمتر مورد توجه قرار گرفته است
ربانی بااشاره به اینکه در دولت فعلی توجه خوبی به تامین تجهیزات مراکز درمانی شده است، گفت: باید به موازات افزایش تجهیزات مانند تخت های مراقبتهای ویژه کودکان به تربیت نیروهای متخصص این حوزه هم توجه بیشتری شود.
وی اظهار کرد: هرچند اقدامات خوبی در سال های اخیر در این زمینه انجام گرفته است اما این روند باید با شتاب بیشتری ادامه یابد تا خدمات بهتری به کودکان ارائه شود.
سمینار مراقبت های ویژه کودکان با حضور پزشکان و دانشجویان از امروز ( 27 مهرماه ) در سالن همایش های مرکز طبی کودکان تهران آغاز بکار کرد و تا فردا به کار خود ادامه می دهد.