نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

بنیاد ملی نخبگان بنگاه رفاهی نیست

سورنا ستاری روز سه شنبه در مراسم آغاز به کار دهمین همایش ملی نخبگان فردا با شعار 'پیشران های اقتصاد دانش بنیان'در سالن همایش های اجلاس سران گفت: باید جوانان کشور روی استعدادهای خود سرمایه گذاری کنند و در این زمینه نیز باید هزینه هایی متقبل شوند.

وی بیان کرد: باید برای هر تغییر هزینه داد؛ اری که بنیاد ملی نخبگان انجام می دهد ایجاد فرهنگ دانش بنیان و تسهیل کردن مسیر حرکت نخبگان در جامعه است.
ستاری گفت: در سه سال گذشته هدف این معاونت تبیین فرهنگ دانش بنیان و نیز نگاه ویژه به جوانان و نیروی انسانی به عنوان سرمایه کشور بوده است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: در حال حاضر کشور ما به عنوان اولین کشور دارای ذخیره هیدرو کربن است؛ اما مگر تاریخ فناوری ایران در گذشته با نفت و گاز ایجاد شده است، در حال حاضر به دلیل اتکا به نفت و گاز ما در حوزه فناوری نسبت به دیگر کشورها عقب هستیم.
وی افزود: در گذشته ابن هیثم ها و خوارزمی ها در کشور پرورش یافته اند اما از زمان دستیابی به نفت ما در کشور اشتباه عمل کرده ایم و تنها بر این ماده متکی بوده ایم؛ اگر می خواهیم به قدرت گذشته خود در حوزه علم و فناوری برگردیم باید به نیروی انسانی به عنوان سرمایه مملکت نگاه کنیم و برای نیروی انسانی ارزش قائل شویم.
ستاری یادآور شد: در حال حاضر ایران کشوری دارای 30 میلیون جمعیت جوان است که اندک کشوری در جهان چنین نیروی جوانی دارد، اکنون پنج میلیون دانشجو و نیز چهارمین کشور تربیت کننده مهندس در جهان هستیم.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ایجاد گفتمان دانش بنیان تنها وظیفه دولت نیست بلکه باید فرهنگ عمومی کشور در این رابطه تغییر کند، باید استارت تاپ های موجود در کشور توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شود.
ستاری ادامه داد: متاسفانه در گذشته ما تنها خریدار کارخانه بوده ایم، در صورتیکه باید کارخانه ها از طریق دانشگاه ها راه اندازی شوند، دانشگاه برای کشوری است که می خواهد تحقیق و تولید داشته باشد.
وی یادآور شد: در حال حاضر راه اندازی شرکت های دانش بنیان به عنوان بخشی از اقتصاد کشور مورد قبول قرار گرفته شده و باید در این خصوص نحوه تفکراتمان اصلاح شود و از طریق تکنولوژی و تبدیل مواد خام به مواد 'های تک' باید اقتصاد دانش بنیان را در کشور گسترش دهیم.
ستاری گفت: دانشگاهی که با رانت دولتی و پول دولتی کار می کند قطعا به نیروی انسانی اهمیت نمی دهد.
وی بیان کرد: عدد قابل توجهی از درآمد دانشگاه ها باید از فروش صنعت باشد و این کار بطور معمول در دانشگاه های جهان انجام می شود، جوانان ما باید به فکر این باشند که تولید ناخالص داخلی کشور را بالا ببرند و ایجاد اشتغال داشته باشند.

**افزایش 8 برابری حجم جوایز تحصیلی به نخبگان/ تهیه گزارش خروج نخبگان کشور از سوی بنیاد ملی نخبگان
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین در جمع خبرنگاران با اشاره به حمایت های در نظر گرفته شده برای نخبگان و استعدادهای برتر در بنیاد ملی نخبگان گفت: در چند سال گذشته حجم جوایز تحصیلی که از سوی این بنیاد به استعدادهای برتر و نخبگان ارائه می شود، حدود هشت برابر افزایش یافته است.
ستاری تاکید کرد: بنیاد ملی نخبگان موسسه رفاهی نیست بلکه این بنیاد با هدف تسهیل سازی، تصمیم گیری، کارآفرینی و ایجاد جامعه جدید شکل گرفته است.
وی در خصوص خروج نخبگان از کشور افزود: گزارش مربوط به خروج نخبگان از کشور از سوی بنیاد ملی نخبگان تهیه شده و این گزارش به شورای ملی انقلاب فرهنگی ارائه خواهد شد و اگر موردی در این گزارش نباشد از سوی دبیر این شورا مطرح خواهد شد.

**آمار مربوط به خروج نخبگان از کشور صحیح نیست
ستاری افزود: آمارهایی که اکنون در خصوص خروج نخبگان اعلام می شود، آمارهای صحیح و درستی نیست .
رییس بنیاد ملی نخبگان در خصوص وضعیت خروج نخبگان و استعدادهای برتی از کشور گفت: این که بگوییم خروج نخبگان و استعدادهای برتر از کشور نباید صورت گیرد، حرف اشتباهی است زیرا باید تعاملات بین المللی داشته باشیم، از طریق این تعاملات می توانیم چرخش علم و فناوری در کشور داشته باشیم.
ستاری افزود: با خروج استعدادهای برتر از کشور و دستیابی به فناوری های جدید و بازگشت آنها به داخل می توانیم از فناوری های روز دنیا بهره برداری کنیم، بنابراین باید از چرخشی که در علم و فناوری با تعاملات بین المللی که از طریق نخبگان ایجاد می شود، نهایت استفاده را کرد.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل