گزارش تصویری از پرتاب فضاپیمای سرنشین دار Shenzhou-11

سازمان فضائی چین دو فضانورد خود را با هدف توسعه و تکمیل آزمایشگاه فضائی Tiangong-2 به وسیله  فضاپیمای سرنشین دار Shenzhou-11 به ماموریت اعزام کرد. این ماموریت صبح روز گذشته و با موفقیت انجام شد.

دو فضانورد چینی به نام های جینگ های پنگ 50 ساله و چن دونگ   38 ساله روز گذشته و طی مراسمی ویژه توسط فضاپیمای  Shenzhou-11 به مدار زمین و آزمایشگاه مداری کشور چین اعزام شدند.

دو فضانورد چینی به نام های جینگ های پنگ 50 ساله و چن دونگ   38 ساله روز گذشته و طی مراسمی ویژه توسط فضاپیمای  Shenzhou-11 به مدار زمین و آزمایشگاه مداری کشور چین اعزام شدند. این فضاپیما توسط راکت ماهواره بر March-2F به مدار زمین منتقل شد. این عملیات با حضور مقامات ارشد دولت چین و سازمان فضائی این کشور در مرکز فضائی جیو کوان در استان گانسو انجام شد.

به گفته مقامات سازمان فضائی چین، این ماموریت در راستای توسعه و تجهیز آزمایشگاه فضائی چین با نام Tiangong-2 انجام شده و پیش بینی می شود به مدت سی روز ادامه داشته باشد.

آزمایشگاه فضائی تیان گونگ 2 که دومین آزمایشگاه فضائی چین محسوب می شود. گفتنی است پیش از این یک آزمایشگاه فضائی دیگر توسط چین در مدار زمین مورد استفاده قرار داشت که تیان گونگ 1 نامیده می شود. عملیات ساخت این آزمایشگاه از سال 2011 میلادی شروع شده بود و فضانوردان را در انجام آزمایش ها و بهره برداری های علمی در مدار زمین یاری خواهد رساند. دقت عمل  و بررسی های دقیق و علمی اولیه برای ساخت این ازمایشگاه که نزدیک به دو سال زمان برده است ، سبب شده تا آزمایشگاه فضائی ساخته شده از کیفیت بالائی برخوردار باشد. فضاپیمای  هشت و نیم تنی Tiangong-1  که 10.4 متر طول و سه ونیم متر عرض دارد ، فضائی برابر با 15 متر مکعب را برای استفاده سه فضانورد در این آزمایشگاه تدارک دیده است.

در ابتدا  فضاپیمایی با نام Shenzhou-9 به همراه سه فضانورد در تابستان سال 2012 برای شروع ساخت نخستین آزمایشگاه فضائی چین روانه فضا شده و حدود یک سال بعد یعنی در اوایل تابستان سال 2013 سفینه فضاپیمای دیگری با نام Shenzhou-10 ابزار و ادوات لازم را به همراه سه فضانورد دیگر جهت تکمیل و ساخت پروژه ، به این آزمایشگاه انتقال داد.

بر اساس برنامه های اعلام شده سازمان فضائی چین و در راستای گسترش و تکمیل این آزمایشگاه فضائی  ، فضاپیمای Tiangong-2   جهت اضافه شدن به این آزمایشگاه به مدار زمین فرستاده شده و متعاقبا فضاپیمای Shenzhou-11 و فضاپیمای باری Tianzhou-1 ، تجهیزات، ادوات و فضانوردان جدیدی را به این آزمایشگاه منتقل کردند. پیش بینی می شود این آزمایشگاه فضائی چینی تا سال 2022 گسترش بیشتری یافته و به عنوان یک ایستگاه بین المللی فضائی مورد استفاده قرار گیرد.

این برنامه فضائی در راستای برنامه کلان پیشرفت های فضائی دولت چین انجام شده است که از سال 2010 آغاز شده و به صورت مستمر و موفقیت آمیز با پشتیبانی کامل تجهیزاتی از جمله مدل های مختلف ادوات فضائی پیشرفت کرده و همچنان در حال توسعه است

منبع: xinhuanet

ترجمه: احسان محمدحسینی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا