نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

کارگروه مشترک همکاری فناوری بین ایران و لوکزامبورگ تشکیل شود

صبح امروز هیاتی لوکزامبورگی  به ریاست اتین اشنایدر، معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد لوکزامبورگ با دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور دیدار کرد.

دکتر ستاری در این دیدار گفت: در ایران تنوع اقتصادی زیادی وجود دارد؛ اما دوره جدیدی از اقتصاد در کشور آغاز شده که مبنای این اقتصاد جدید دانش‌بنیان، نیروی انسانی، فکر و اندیشه است.

وی افزود: در ایران فضای خوبی برای فعالیت‌های اقتصادی وجود دارد و با برداشته شدن تحریم‌ها و تسهیل تعاملات بانکی قطعا شرایط و فضای کار اقتصادی در ایران بازتر شده است.

به گفته دکتر ستاری، معاونت علمی‌و فناوری ریاست‌جمهوری برای نهادینه کردن اقتصاد دانش‌بنیان که یک مقوله نو و جدید در اقتصاد کشور است، تلاش می‌کند و در این زمینه آماده توسعه همکاری‌های بین‌المللی نیز هست.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه اساس اقتصاد دانش‌بنیان را نیروی انسانی و فکر آنها تشکیل می‌دهد، سعی کرده‌ایم تمهیداتی را برای فعالیت جوانان و نیروی انسانی کشور فراهم کنیم که برخی از این تمهیدات شامل معافیت‌های مالیاتی و ارائه وام‌های مناسب می‌شود.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با ارائه پیشنهادی مبنی بر تشکیل کارگروه مشترک بین ایران و لوکزامبورگ، گفت: باید کارگروه مشترکی بین دو کشور تشکیل شود تا همکاری‌های دو جانبه را به صورت مستمر پیگیری کرده و نقش یک پل ارتباطی بین دو کشور را ایفا کند.

دکتر ستاری تصریح کرد: ایران در زمینه ICT رشد بسیار سریعی داشته و در این زمینه آماده همکاری با دیگر کشورها است و در این زمینه با لوکزامبورگ نیز می‌توانیم همکاری داشته باشیم.

رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه ایران بازار خوبی در منطقه برای کشورهای اروپایی است، گفت: با توجه به اینکه تعداد قابل توجهی از کشورهای منطقه فارسی‌زبان هستند و ایران نیز رابطه خوبی با آنها دارد، می‌توانیم برای کشورهای اروپایی در منطقه بازار خوبی ایجاد کنیم.

وی تصریح کرد: حمایت از استارتاپ‌ها یکی از اولویت‌های معاونت علمی است و در حوزه انرژی‌های سبز، آب و انرژی‌های تجدیدپذیر نیز در کشور اتفاقات خوبی افتاده و رشد قابل قبولی داشته‌ایم.

دکتر ستاری با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی نیز آماده همکاری با لوکزامبورگ است، گفت: پیشنهاد می‌کنم صندوقی مشترک بین ایران و لوکزامبورگ تشکیل شود تا مباحث مربوط به استارتاپ‌ها و شرکت‌های مشترک در این صندوق پیگیری شود.

لوکزامبورگ آماده همکاری در حوزه‌های مختلف فناوری با ایران است

در ادامه این نشست، اتین اشنایدر، معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد لوکزامبورگ نیز گفت: لوکزامبورگ علاقه بسیاری به همکاری با ایران دارد و در حال حاضر 80 نفر از تجار لوکزامبورگی با ایران تعاملات اقتصادی دارند که خواهان گسترده شدن این روابط هستیم.

وی افزود: با توجه به جایگاه خوب کشور لوکزامبورگ در اروپا و وجود زیرساخت‌های مناسب اقتصادی این شهر آمادگی دارد در حوزه‌های مختلفی مانند بایوتکنولوژی، پارک‌های علم و فناوری، ICT و فضایی و فناوری‌های مالی با ایران همکاری کند.

به گفته اشنایدر، سطح دیگری از همکاری بین دو کشور می‌تواند حوزه دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی را پوشش دهد و در زمینه توسعه پارک‌های علم و فناوری، پارک‌های IT، تجارت الکترونیک و سیستم‌های امنیتی بانکداری نیز علاقه‌مند به همکاری با ایران هستیم. 

معاون نخست وزیر لوکزامبورگ با بیان اینکه سه محور برای همکاری دو جانبه وجود دارد، گفت: این محورها شامل همکاری‌های دانشگاهی و تحقیقاتی، سرمایه‌گذاری مشترک و سرمایه‌گذاری در حوزه نفت و گاز می‌شود.

وی تصریح کرد: قطعا توافقات صورت گرفته در جلسات با ایرانی‌ها را فراموش نکرده و با جدیت پیگیر اجرایی شدن آنها خواهیم بود.

به گزارش ایسنا، بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برای تشکیل کارگروه مشترک از طرف هیات لوکزامبورگی، دانیل داکروز مسؤول بخش سرمایه‌گذاری و تجارت خارجی و از طرف ایران علی‌مرتضی بی‌رنگ معاون امور بین‌الملل و تبادل فناوری معرفی شدند.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل