نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

ایران از فناوری و امکانات فنی مدیریت آب بهره‌مند می‌شود

به گزارش روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حسینعلی بهرامی، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌زیست اظهار کرد: ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست از سال گذشته تفاهم­‌نامه‌­ای با هدف اجرای پروژه‌­های مشترک با شرکت فرانسوی سوئز منعقد کرده است.

وی تصریح کرد: این تفاهم‌نامه در قالب پنج بسته اجرا خواهد شد که در بسته اول طرح جامع و برگزاری کارگاه‌های آموزشی، بسته دوم تحقیق در مورد آبهای ژرفی، بسته سوم تحقیق در مورد چشمه‌های دریایی آب شیرین در قلمرو آبی ایران در دریای عمان و خلیج فارس، بسته چهارم نمک‌زدایی و بسته پنجم استحصال آب باران و کاهش تبخیر فعالیت خواهد شد.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست با اشاره به در نظر گرفتن 6 کارگاه آموزشی در بسته اولیه گفت: 6 کارگاه با عناوین «مدیریت جامع آب و حوزه آبخیز»، «روش‌­های نمک­‌زدایی و سیاست مناسب برای کشور»، «تکنولوژی‌های تیمار فاضلاب، استفاده مجدد، بازیابی انرژی»، «کارایی شبکه شهری، تکنولوژی‌های پیشرفته»، «روش‌های جدید در کشاورزی، کشاورزی مؤثر در مناطق خیلی خشک»، «مدیریت خشکسالی و حالت ارتجاعی تغییر اقلیم» در نظر گرفته شده است.

به گفته بهرامی، بر اساس این تفاهم‌نامه قرار است در مسیر انتقال تکنولوژی و منابع اطلاعات فنی، بخش­‌های مختلفی که متکی به دانش بومی است، با استفاده از متخصصین داخلی به انجام برسد و آن بخش‌­هایی که از توان محققان داخلی خارج است، با هدف انتقال تکنولوژی از کارشناسان سوئز استفاده شود. حتی در این راه دانشجویان دوره دکتری نیز همکاری خواهند کرد.

وی توضیح داد: طی آخرین مذاکرات نتایجی حاصل شد که برنامه‌ریزی و فازبندی‌های اجرایی این طرح در دست اقدام است. این طرح شامل شناسایی آب‌های عمیق در ایران می‌شود.

بهرامی خاطرنشان کرد: در حالی­‌که ما با کمبود آب مواجه هستیم، برخی حوزه‌­های آبخیز ما از طریق جریان­‌های عمیق به صورت طبیعی تأمین کننده آب برخی کشورهای دیگر هستند که شناسایی این پتانسیل­‌ها صرف­نظر از بهره‌­برداری یا عدم بهره‌­برداری در دستور کار این ستاد است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل