بارداری،بیماری های زنان،سرطان، پوکی استخوان و بیماری های روحی از مهمترین موضوعاتی که در زمینه سلامت زنان مورد توجه قرار می گیرد.بسیاری از بیماری ها تاثیر متفاوتی در زنان دارد؛ به عنوان مثال، مرگ ناشی از بیماری های قلبی در زنان شایع تر است، اغلب قربانیان آرتروز و ام اس زنان هستند،بیماری های روحی از جمله افسردگی و اضطراب در زنان بیشتر دیده می شود و یا پوکی استخوان در زنان شایع تر است.
نقش تغذیه در سلامت زنان
درست است که سلامتی به عوامل ژنتیکی نیز مرتبط است؛ ولی بخش اعظم آن از عوامل محیطی ناشی می شود. متخصصان تغذیه مواد غذایی مورد نیاز برای تمام افراد و به ویژه زنان را طبقه بندی کرده اند. این مواد غذایی با تقویت سیستم ایمنی نه تنها در کاهش ابتلا به دیابت، سرطان و بیماری های قلبی موثرند؛ بلکه در کاهش وزن و لطافت پوست نیز نقش دارند.
مواد غذایی مورد نیاز زنان عبارتند از :شیر ارگانیک کم چرب،تخم مرغ،ماست،ماهی سالمون،گوشت قرمز کم چرب،حبوبات،آجیل،بلغور جوی دوسر،بذر کتان،روغن زیتون،آووکادو،کلم بروکلی،اسفناج،گوجه فرنگی،سیب زمینی،سیر،فلفل قرمز،انجیر،بلوبری،گلابی،سیب،میوه های گرمسیری،شکلات تلخ،انار،موز،کره بادام زمینی، ذرت، صدف،قارچ،سینه مرغ،لیمو ترش،پرتقال،کدو حلوایی،عدس،کلم بروکسل،بلغور گندم،ماهی ساردین،پیاز،چای سبز،قهوه،توت فرنگی و برنج قهوه ای….
این مواد غذایی تمام ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز را به طور طبیعی تامین می کنند. البته اکثر زنان با کمبود ویتامین D روبرو هستند، بنابراین استفاده از انواع مکمل به ویژه در دوران بارداری تحت نظر پزشک ضروری است. مصرف مکمل های آهن، کلسیم، منیزیم، روی و ویتامین های B، A، C و امگا3 به کرات توصیه شده است.