۹۰ درصد دانشگاهها فقط وقت آموزش عالی را پر میکنند
مالک نادری در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه هماکنون در مسیر گسترش ارتباط دانشگاهیان با بخش صنعت در حال حرکت هستیم، اظهار کرد: در این راستا زمانی مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری شکل گرفت و در حال حاضر نیز شرکتهای دانشبنیان در حال فعالیت و همچنین استارتاپها در حال شکلگیری هستند.
مدیر فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه امیرکبیر افزود: اما آنچه که مشخص بوده این است که ما به دلیل فراهم نبودن اکوسیستم و سهم زیر نیم درصد پژوهش در تولید ناخالص ملی با سرعت کمی در حال حرکت در این مسیر هستیم البته از سویی دیگر نیز اوضاع صنعت در کشور چندان تعریفی ندارد و این مسئله به ارتباط این بخش با دانشگاه تاثیر بسزایی گذاشته است.
وی با بیان اینکه اگر چرخ صنعت خوب بچرخد پول بیشتری داشته و در ارتباط با بخش دانشگاهی کشور هزینه بیشتری میکند، گفت: فعالیت ۹۰ درصد دانشگاههای کشور حول محور بخشهای آموزشی است و این دانشگاهها به نوعی وقت آموزش عالی را پر میکنند و فقط ۱۰ درصد دانشگاهها و مراکز با وجود کمبود امکانات با سرعتی معقول در حال فعالیت هستند.
وی با تاکید بر اینکه هیچ راه دیگری جز تکیه بر دانشبنیان برای دستیابی به اهداف خود نداریم، اظهار کرد: افزایش سرعت حرکت دانشگاهها در مسیر توسعه، نیازمند حمایتهای مادی و معنوی است زیرا با تکنولوژی سنتی نمیتوان به پیشرفت دست یافت.
نادری افزود: اگر شرکت دانشبنیان خود را درگیر بورورکراسیهای اداری همچون بیمه و دارایی کند و از سویی دیگر بازاری برای فروش محصولات تولیدی خود نداشته باشد قطعا نمیتواند به اهداف مدنظر برسد.
مدیر فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه فقط از طریق توسعه تکنولوژی میتوان به سمت دستیابی به پیشرفت حرکت کرد، گفت: فضای کسبوکار باید بهبود یابد زیرا در غیر این صورت حتی اگر پول تزریق شود نمیتوان به جایی رسید.
وی افزود: با توجه به اینکه اداره دولتی شرکتهای دانشبنیان منطقی نیست، لازم است برای جذب سرمایه سرمایهگذار چرخه به درستی حرکت کند و از طرفی بازار حمایتی برای فروش محصولات تولیدی وجود داشته باشد زیرا تکیه مضاعف به پول دولت قابل قبول نیست.
No tags for this post.