دبیر کمیسیون انجمنهای علمی ایران از نهایی شدن شاخصهای ارزیابی انجمنهای علمی خبر داد و گفت: شاخصهای جدید و اصلاح شده ارزیابی انجمنهای علمی از اوایل سال آینده اجرایی خواهد شد.
دکتر علی ایرانمنش در نشست انجمنهای علمی که در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد، افزود: گامهایی در زمینه ارزیابی شاخصهای رتبهبندی انجمنهای علمی برداشته شد، برای این منظور از نظرات کلیه انجمنهای علمی بهره گرفتیم.
وی ادامه داد: در این تعاملات شاخصهای ارزیابی، تعیین شد و به تصویب وزارت علوم رسید؛ شاخصهای جدید و اصلاح شده ارزیابی انجمنهای علمی از اوایل سال آینده اجرایی خواهد شد.
ایرانمنش با اشاره به شاخصهای جدید و اصلاح شده انجمنهای علمی، خاطر نشان کرد: یکی از شاخصهای ارزیابی توانمندیهای علمی است که ۵۵۰ امتیاز در نظر گرفته شده است. این شاخص شامل حضور انجمنها در شبکههای اجتماعی، برنامه مصوب سالانه و درصد فزونی اعضای حقیقی انجمن میشود.
دبیر کمیسیون انجمنهای علمی ایران ترویج علم و ایفای نقش مرجعیت با ۹۰۰ امتیاز را از دیگر شاخصهای ارزیابی انجمنهای علمی نام برد و یادآور شد: این شاخص مواردی چون مجلات علمی با مجوز وزارتخانههای علوم و بهداشت، نمایهسازی مجلات، تقدیر از بزرگان و پیشکسوتان و استاندار سازی را در بر میگیرد.
وی تعاملات بینالمللی را از دیگر شاخصهای ارزیابی این نهادها ذکر کرد و گفت: در شاخص تعاملات بینالمللی ۹۰۰ امتیاز در نظر گرفته شده است که شامل مواردی چون دارا بودن پایگاه اینترنتی فول انگلیسی یا سایر زبانها، عضویت در اتحادیههای بینالمللی و جوایز و مسابقات بینالمللی را شامل میشود.
ایرانمنش تاکید کرد: بر این اساس انجمنهای علمی در رتبههای A تا F رتبهبندی میشوند. در رتبه A امتیاز بین ۱۲۰۰ تا ۳۰۰۰ و رتبه B امتیاز بین ۸۰۰ تا ۱۱۹۸ در نظر گرفته شده است.
دبیر کمیسیون انجمنهای علمی با اشاره اساسنامه انجمنهای علمی، گفت: در این اساسنامه مواردی اصلاح شده است.
وی تاکید کرد: بر اساس این اساسنامه، کلیه انتخابات انجمنهای علمی الکترونیکی شده و این امر بر اساس سامانههای وزارت علوم خواهد بود.