مراسم هفته پژوهش و فناوری و تقدیر از برگزیدگان پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس در محل پردیس کشاورزی این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش سیناپرس به نقل از روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه تربیت مدرس، این مراسم با حضور عبداللهزاده، معاون پژوهشی دانشگاه، مدیران این معاونت، رئیس دانشکده کشاورزی و اعضای هیئت علمی این دانشکده و برخی فعالان برتر حوزه صنعت غذایی کشور برگزار و از برترینهای حوزه پژوهش تقدیر به عمل آمد.
ابراهیم پورجم، رئیس دانشکده کشاورزی، ضمن خیرمقدم به حاضران و گرامیداشت یاد و خاطره استاد مرحوم ابراهیم محمدی گلتپه، عضو هیئت علمی این دانشکده، درباره شخصیت علمی این استاد خاطرنشان کرد: استاد محمدی به عنوان اولین عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی تربیت مدرس، نخستین فردی بود که اصول کشت قارچ خوراکی را در ایران اشاعه داد و در حال حاضر بر اساس آخرین سرشماری سال ۱۴۰۱، بیش از ۱۰۰ هکتار فضای بسته یا فضای صنعتی به کشت قارچ خوراکی اختصاص داشته و تولید سالانه آن به ۱۸۰ هزار تن میرسد که این افتخار، حاصل زحمات استاد محمدی است.
پورجم ادامه داد: در حال حاضر مسئولان میدانند که باید به تولید کنندگان خود اعتماد کنند. لذا دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس میتواند به عنوان مشاور امین به لحاظ دارا بودن پشتوانه علمی، در اعتلای امنیت غذایی کشور با همکاری صنعت، حضور موثری داشته باشد.
عبدالهزاده، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تربیت مدرس نیز با تبریک هفته پژوهش و تشکر از برگزار کنندگان مراسم گفت: زحمات و تلاشهای پژوهشگران، اساتید و دانشجویان باعث ارتقا دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری میشود. بر این اساس در هفته پژوهش و فناوری ما نیز از برترینهای این حوزه تقدیر میکنیم.
وی در ادامه با اشاره به برخی توفیقات دانشگاه در نظامهای رتبهبندی خاطرنشان کرد: دانشگاه تربیت مدرس در بسیاری از نظامهای رتبهبندی در مقام سوم قرار گرفته و در سرآمدان علمی در بین سایر دانشگاههای کشور رتبه اول را دارد و یا از نظر دانشمندان ۱ درصد، در رتبه دوم است.
عبدالهزاده با بیان اهمیت تولید مقاله در پژوهش گفت: در دانشکده کشاورزی با چاپ ۳۲۸ مقاله، سرانه تولید مقاله به طور میانگین به ازای هر عضو هیئت علمی ۴ مقاله بوده که حدود دو سوم آن isi یا چاپ شده در مجلات معتبر بینالمللی است.
معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس، سهم دانشکده کشاورزی را از کل مبلغ قرارداد ۱۲۰ میلیارد تومانی معاونت پژوهشی، یک میلیارد و دویست میلیون تومان دانست و افزود: این رقم نشان میدهد ظرفیت دانشکده کشاورزی بیشتر از این مقدار است و باید حداقل ۳۰ درصد از اساتید از طریق قراردادهای بیرون از دانشگاه با صنعت ارتباط برقرار کنند.
محمد ضابطیان، مدیر امور پژوهش و نوآوری دانشگاه نیز طی سخنانی به تشریح حمایتهای دانشگاه از طرحهای پژوهشی پرداخت.
وی با اشاره به چشمانداز برنامههای تحقیقاتی جهتدار، بر کاربردی بودن موضوعات پایاننامه، رساله و پژوهش تاکید کرد.