متخصصان ایرانی رادارهای هواشناسی تولید کردند

داود پرهیزکار گفت: با توجه به مذاکرات صورت گرفته میان سازمان هواشناسی و پژوهشگاه فضایی سازمان فضایی ایران، نسخه آزمایشی این رادارها تابستان سال 96 مورد بهره برداری قرار می گیرد.
وی درباره ورود فناوری ساخت رادار برای پایش شرایط جوی در کشور گفت: رادارهای هواشناسی یکی از وسایل دیدبانی و پایش جوی است که در مراکزهواشناسی پیشرفته جهان مورد استفاده قرار می گیرد. 
به گفته این مقام مسئول، این نوع رادارها از حساسیت بالایی برخوردار بوده و از فناوری روز استفاده می کنند، به طوری که توانایی شناسایی قطره باران از فاصله 200 کیلومتری را دارند.
وی گفت: ویژگی این رادارها نسبت به سایر ادوات دیدبانی و پایش جوی آن است که از پوشش آنها در مکان های دور از دسترس که امکان نصب سایر تجهیزات وجود ندارد، استفاده می شود.
پرهیزکار ادامه داد: علاوه بر این، در علم هواشناسی از داده های راداری می توان برای پایش و پیش بینی پدیده های خردمقیاس که دارای گستره و طول عمر کوتاه هستند نیز استفاده کرد.
رئیس سازمان هواشناسی کل کشور اضافه کرد: هم اینک 9 رادار در کشور وجود دارد که باید تا 24 رادار افزایش یابد، در این صورت است که شبکه اصلی شکل گرفته و پس از آن برای نقاط فرعی که فاقد پوشش هستند، شبکه تکمیلی با عنوان شبکه فرعی راه اندازی خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی، از انجام اقدامات اولیه برای امضای تفاهم نامه با پژوهشگاه فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با سازمان هواشناسی برای ساخت رادارهای جدید در داخل کشور خبر داد.
وی گفت: با توجه به مذاکرات انجام شده، قرار است نسخه آزمایشی این رادارها تا تابستان سال 96 آماده و مورد بهره برداری قرار گیرد.
این مقام مسئول همچنین کمبود اعتبار و نبود نقدینگی یکی از مشکلات موجود در اجرای طرح توسعه هواشناسی در کشور ذکر کرد.

 

 

منبع: پایگاه اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا