دولت ها از مدیریت بلایا به سمت مدیریت خطر حرکت کنند
به گزارش مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد – تهران -، در پیام بان کی مون آمده است: سال گذشته ، دولت ها «چارچوب سندای برای کاهش خطرپذیری بلایا» را به تصویب رساندند و اهداف آن را در دستور کار 2030 برای توسعه گنجاندند. امروز ما «نهضت هفتگانه سندای هفت هدف و هفت سال» را معرفی می نماییم، نهضتی که تاکید می کند چگونه همه ما می توانیم در کاهش خسارت های ناشی از بلایا موثر واقع شویم. هدف امسال کاهش تلفات جانی است.
وی می افزاید: می توانیم تلفات مادی را جبران کنیم، اما نمی توانیم جان از دست رفته مردم را به آنان برگردانیم. اینجانب همواره از اینکه عده زیادی در این بلایا جان خود را از دست می دهند متاثر بوده ام. اکثر قربانیان عموما فقرا و افراد آسیب پذیر هستند.
«امروزه صدها میلیون انسان در معرض خطرات ناشی از افزایش سطح آب دریاها، زمین لرزه، خشکسالی، امواج گرما، سیل و طوفان زندگی می کنند. آنان در زمین های حاشیه ای، دامنه تپه های بی ثبات یا سواحل در معرض طوفان زندگی می کنند. به همین خاطر است که اولین آرمان از آرمان های 17 گانه توسعه پایدار یعنی ریشه کن کردن فقر شدید، در راستای کاهش خطرپذیری بلایا ضروری می نماید.»
بان کی مون ادامه می دهد: «گزارش فقر و مرگ: مرگ و میر ناشی از بلایا 2015 -1993» که امروز از جانب دفتر کاهش خطرپذیری بلایا سازمان ملل متحد صادر شد، بیانیه ای تقبیح کننده نابرابری است. در هنگام وقوع بلایا، کشورهای پردرآمد متحمل خسارت های اقتصادی زیادی می شوند این در حالی است که مردم کشورهای کم درآمد این هزینه را با جان خود می پردازند.
«در روز بین المللی کاهش خطرپذیری بلایا، همه دولت ها را فرا می خوانم با همکاری جامعه مدنی و بخش خصوصی از مدیریت بلایا به سمت مدیریت خطر حرکت کنند. باشد که از فرهنگ واکنشی به سمت فرهنگ پیشگیری گذار کنیم و با ایجاد تاب آوری، تلفات جانی را کاهش دهیم.»