چالش فناورانه نسل پنجم ارتباطی با حضور دانشبنیان
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، نخستین نشست ارائه مسائل فناورانه بخش رادیویی نسل پنجم ارتباطی توسط مرکز تحقیق و توسعه همراه اول با شرکت های دانش بنیان و صاحبان ایده با هدف رفع نیارمندی های حوزه رادیویی اپراتور اول تلفن همراه کشور با حضور سیدمحمد کرباسی، دبیر ستاد فناوری های اتصال پذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، وحید شاه منصوری، رییس مرکز تحقیق و توسعه و بابک کاردل، مدیر کل طرح و مهندسی شبکه رادیویی همراه اول برگزار شد.
سیدمحمد کرباسی، دبیر ستاد فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در این نشست تخصصی گفت: حمایت از پروژههایی که در زمینه فناوریهای نوظهور تعریف میشوند، بخشی از ماموریتهای معاونت علمی ریاست جمهوری محسوب میشود. همچنین با توجه به ماموریت حاکمیت که پیادهسازی شبکه ملی اطلاعات است، بومیسازی یکی از مقولات آن بهشمار میرود و وزارت ارتباطات نیز با کمک اپراتورهای ارتباطی، اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده است.
وی اظهار کرد: با توجه به نوپا بودن این ستاد، سه موضوع توسعه فناوری های مرتبط با نسل پنجم، اینترنت اشیاء و امنیت سایبری را در اولویت فعالیت هایمان قرار داده و کارگروههای مربوطه را شکل دادیم.
کرباسی ضمن تقدیر از همراه اول که در سال های اخیر اقدامات خوبی در زمینه بومی سازی و حمایت از تولیدکنندگان داخلی انجام داده است، ابراز کرد: اقدامات ما در معاونت علمی نیز از جنس تسهیل گری نظیر اعطای «اعتبار مالیاتی» است.
وی گفت: منظور از اعتبار مالیاتی این است که اگر اپراتورها یا هر کدام از شرکت های مرتبط با حوزه تحقیق و توسعه فناوری های نوظهور، سرمایه گذاریهایی را انجام دهند به همان میزان اعتبار مالیاتی در راستای قانون جهش تولید به آنها تعلق می گیرد .
در ادامه، شاه منصوری، رییس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول طی سخنانی با بیان اینکه هدف از این نشست، تقویت اکوسیستم ارتباطات و فناوری اطلاعات از طریق توسعه فناوری نسل پنجم ارتباطی است، اظهار کرد: از روز اول فعالیت مرکز تحقیق و توسعه همراه اول به دنبال بومی سازی تجهیزات بودیم و در این مسیر موفق به سرمایه گذاری و بهره برداری از آنتن های رادیویی و لینک های تولید داخل شدیم. حالا می خواهیم وارد فاز بعدی شویم که با پیچیدگیهای بیشتری در حوزه فناوری مواجه است و پیش از هر چیز از شرکتهای دانش بنیان و تولیدکننده داخلی تقاضا داریم که بازارشان را محدود به همراه اول نبینند و با توجه به ظرفیت اکوسیستم این حوزه وارد مقوله ارائه ایده و تولید شوند تا بازارشان نیز بزرگتر شود.
وی در ادامه ضمن ارائه راهکار به شرکتهای دانش بنیان حاضر در نشست برای ورود به پروژه های تعریف شده و حل مساله های همراه اول به اهمیت مقوله انتقال دانش فنی در شرکتها برای پیشبرد سریعتر امور اشاره کرد.
کاردل، مدیر کل طرح و مهندسی شبکه رادیویی همراه اول نیز دیگر سخنرانی بود که پیش از ارائه پروژه های نیازمندی مرتبط با فناوری 5G در اپراتور همراه اول به سخنرانی پرداخت و اظهار کرد: همت تمامی شرکت ها باید بر این باشد که محصولات شان در محدوده بزرگ نظیر شبکه خود اپراتور پیاده سازی و به مشترکانش ارائه شود.
وی با بیان اینکه درصدد سرویس دهی در تمامی ابعاد نسل پنجم ارتباطی هستیم، تصریح کرد: به زودی و با اخذ مجوزهای لازم لانچ ۱۰۰۰ سایت 5G را خواهیم داشت.