اهمیت زمان اختصاص داده شده به کودکان توسط والدین

یکی از مهمترین نکات تربیتی جهت شکل گیری روحیات کودکان و شکوفا شدن استعدادهای آن ها، وجود ارتباط سالم، مناسب و دوستانه والدین با آن ها است. در حقیقت میزان وقتی که والدین برای تربیت فرزندان خود گذاشته و نوع ارتباط و رفتاری که در مسیر تربیتی کودکان از والدین سر می زند، نقش مهمی در شکل گیری شخصیت کودکان در آینده دارد.

پژوهشگران در این مطالعات دریافتند که مادران امروزی در کشورهای مختلف در سال 2012 میلادی به طور متوسط 104 دقیقه در طول روز را صرف آموزش و برقراری ارتباط با فرزندانشان کرده اند که این مدت زمان حدود دو برابر بیشتر از مدت زمانی است که مادران در سال 1965 برای کودکان خود در طول روز صرف می کردند.

بر خلاف تصورات رایج در این رابطه، مطالعات پژوهشگران نشان می دهد والدین امروزی به نسبت والدین پنجاه سال پیش، وقت بیشتری را صرف رسیدگی به کارهای فرزندان خود کرده و ارتباط بیشتری با آن ها دارند.

در این مطالعات که به سرپرستی دکتر جودیث تریس استاد دانشگاه کالیفرنیا و  دکتر جولیا دوتی پژوهشگر دوره فوق دکترای این دانشگاه انجام شد؛ نوع و میزان ارتباط والدین و فرزندان مورد بررسی دقیق قرار گرفت. پژوهشگران در این مطالعات دریافتند که مادران امروزی در کشورهای مختلف در سال 2012 میلادی به طور متوسط 104 دقیقه در طول روز را صرف آموزش و برقراری ارتباط با فرزندانشان کرده اند که این مدت زمان حدود دو برابر بیشتر از مدت زمانی است که مادران در سال 1965 برای کودکان خود در طول روز صرف می کردند. بر اساس اسناد پزوهشی موجودغ در سال 1965، متوسط زمان صرف شده از سوی مادران برای فرزندان خود در یک روز،حداکثر 54 دقیقه بود.

مطالعات انجام شده همچنین حاکی از این موضوع است که پدران امروزی نیز به نسبت پدربزرگ های خود وقت بیشتری برای تربیت فرزندان صرف می کنند، بر این اساس مدت زمان اختصاص داده شده از سوی پدران برای تربیت فرزندو آموزش وی از 16 دقیقه در طول روز در سال 1965 به 59 دقیقه در سال 2012 افزایش پیدا کرده است.

 در این مطالعات 122 هزار و 271 پدر و مادر در فاصله سنی 18 تا 65 سال که داری حداقل یک فرزند زیر سیزده سال بودند مورد بررسی قرار گرفتند که از هشت کشور مختلف اروپائی، کانادا، ایالات متحده آمریکا و بریتانیا انتخاب شده بودند.

شرح کامل این پژوهش و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی خانواده و ازدواج Journal of Marriage and Family  منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

ترجمه: فاطمه کردی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا