نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

فروچاله ها دشت کبودراهنگ را به بحران می کشاند

نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود بیش از ۱۷ فروچاله و فرونشست در دشت کبودراهنگ گفت: باید این واقعیت را بپذیریم که کشت‌های بی‌رویه انجام شده بدون مدیریت منطقه را به بحران نزدیک کرده است.

فتح‌اله توسلی در مجمع خیرین آبرسان شهرستان بهار، اظهار کرد: بر اساس مطالعات مرکز پژوهش‌های مجلس از ۶۰۹ محدوده مطالعاتی انجام شده در سطح کشور تعداد ۴۱۰ محدوده در محدوده ممنوعه بوده که این امر موضوع بسیار خطرناکی است.

وی گفت: در مناطقی که شاهد خشکسالی هستیم فروچاله‌ها را می‌بینیم؛ در همین اطراف کبودراهنگ به علت سیاست و تصمیم غلطی که در سال‌های قبل در احداث نیروگاه شهید مفتح این شهرستان گرفته شده، در حال حاضر بیش از ۱۷ فروچاله و فرونشست وجود دارد که زندگی مردم و کشاورزان منطقه را تهدید می‌کند.

توسلی با بیان اینکه در مناطق دچار خشکسالی شاهد بیابان‌زایی هستیم و این معضل موجب ایجاد گرد و غبارهای سنگین شده و این گرد و غبارها حتی به سایر مناطق نیز می‌رسد، خاطرنشان کرد: عدم مصرف آب در حوزه سلامت مردم مشکلات جدی برای مردم ایجاد کرده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در دو شهرستان بهار و کبودراهنگ ۶۵ روستا تنها روزی نیم ساعت آب دارند، تصریح کرد: این مشکل موجب بروز بیماری‌ های مختلف از جمله بیماری‌های کلیوی در بین اهالی این روستاها می‌شود و نیروی مولد کار جامعه در روستاها را اینگونه از دست می‌دهیم.

توسلی ادامه داد: باید این واقعیت را بپذیریم که کشت‌های بی‌رویه انجام شده بدون مدیریت منطقه را به بحران نزدیک کرده است و این هشدار را داده‌ام و می‌دهم که ادامه این روند شهرستان بهار را با چالش و بحران جدی و اساسی مواجه خواهد کرد.

وی اتلاف آب در شبکه‌ها و فرسودگی شبکه‌های انتقال آب را یکی از جمله مشکلات برخی روستاهای سطح دو شهرستان بهار و کبودراهنگ دانست و تصریح کرد: در برخی از روستاها آبرسانی به روستا انجام شده اما متأسفانه به علت فرسودگی شبکه انتقال با هدررفت آب مواجه هستیم.

توسلی با اشاره به اقدامات انجام شده برای حل مشکلات حوزه آب شهرستان‌های بهار و کبودراهنگ اظهار کرد: برای حل مشکلات آب شرب علاوه بر شرکت آبفا دو نهاد انقلابی قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) و قرارگاه سازندگی بدون در نظر گرفتن انتفاع خود در رابطه با این موضوع وارد کار شده‌اند و به دنبال حل مشکلات هستند.

وی با بیان اینکه طی بررسی های انجام شده روستاهای دارای مشکل و مجتمع‌های در حال ساخت حوضه آب سطح شهرستان‌های بهار و کبودراهنگ به ۲۷۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند، گفت: با پیگیری‌های انجام شده در مجموع ۱۹۴ میلیارد تومان شامل مرحله اول چندین هفته پیش ۵۸ میلیارد تومان و در مرحله دوم ۱۳۵ میلیارد تومان توسط وزارت نیرو برای حل مشکل روستاهای شناسایی شده دو شهرستان بهار و کبودراهنگ اختصاص داده شد.

 

گزارش: فاطمه عزیزی هرمز

خروج از نسخه موبایل