نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

امضای ۶ تفاهم‌نامه 2 پژوهشکده ایرانی با دانشگاه‌های عراق

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری ایران و دانشگاه‌های بصره، الزهرا، بابل، المستقبل، واسط و قاسم الخضراء در عراق برای تقویت ارتباطات علمی و تحقیقاتی خود تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا کردند.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، هیئتی از پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری شامل؛ جواد محمدی رئیس پژوهشگاه، کمال‌الدین حق‌بین رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی، سیدمحمدامین موسوی معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی، محمدعلی ملبوبی، معاون فناوری و حجت‌اله ربانی، از دانشگاه های بصره، الزهرا، بابل، المستقبل، واسط و قاسم الخضراء بازدید و با روسا و مسئولین آن دانشگاه‌ها و مراکز علمی، نشست‌های تخصصی در خصوص نحوه گسترش همکاری‌های علمی مشترک برگزار کردند.

در همین راستا، ۶ یادداشت تفاهم و تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های مذکور به امضای روسای طرفین رسید.

مفاد این تفاهم‌نامه‌ها شامل شروع طرح‌های تحقیقاتی مشترک قابل اجرا توسط دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی، اشتراک‌گذاری تلاش‌ها برای شروع دوره های اعتبار مشترک تایید شده در زیست‌فناوری، برگزاری کارگاه‌های حرفه‌ای در پژوهشگاه و دانشگاه‌های عراق برای به روز رسانی دانش و تخصص اعضای هیئت علمی، پیگیری مراحل قانونی برای افتتاح شعبه پژوهشگاه در دانشگاه‌های عراق و هموارسازی راه برای افتتاح مرکز تحقیقات مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی در دانشگاه‌های عراق است.

همچنین دو طرف تفاهم کردند که در زمینه تبلیغات، تشویق و به اشتراک‌گذاری پتانسیل‌ها در برگزاری کنگره‌های مربوط به زیست‌فناوری، استارت‌آپ‌ها و نمایشگاه های نوآوری در پژوهشگاه و دانشگاه‌های عراق، همکاری برای راه‌اندازی مجله بین‌المللی زیست‌فناوری در دانشگاه‌های عراق، تبادل استاد و دانشجو، همکاری برای ارتقای بازاریابی استارت‌آپ‌های زیست‌فناوری هر دو طرف و ایجاد میزهای دائم همکاری‌های علمی مشترک پژوهشگاه و دانشگاه‌های عراق در هر موسسه، همچنین برگزاری جلسات سالانه منظم برای بررسی و ارتقای پیشرفت برنامه‌های مشترک، همکاری کنند.

افزون بر این، هیئتی از مسئولان و اعضای هیئت علمی دانشگاه بصره نیز پیش از این از پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری ایران بازدید کرده بودند و این سفر در پاسخ به درخواست دانشگاه‌های مذکور و با هدف ارتقای تعاملات علمی بین‌المللی با کشور همسایه و مسلمان انجام شده بود.

محمدی، رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری ایران ضمن اشاره به دستاوردهای مثبت این سفر علمی در این‌ باره اظهار داشت: با توجه به سیاست های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر افزایش دیپلماسی علمی و وجود ظرفیت‌های مشترک، امید است در آینده نزدیک برنامه اجرایی مشترک و پروژه های پژوهشی، آموزشی و فناوری در راستای موارد مورد توافق طرفین، آغاز و عملیاتی شود.

وی افزود: توافق‌های خوبی با دانشگاه‌های عراق داشتیم و این مراکز علمی تمایل فراوانی به برقراری ارتباطات علمی، تربیت نیروی انسانی متخصص و انجام پروژه های کاربردی دارند که با تشکیل کارگروه‌های مشترک کاری پیگیری خواهد شد.

گفتنی است، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری ایران، مهم‌ترین مرکز تحقیقاتی زیر نظر وزارت علوم و فعال در زمینه مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری به عنوان یک موسسه پژوهشی و برای انجام تحقیقات علمی‌صنعتی و به‌ویژه کاربردی، بر اساس مصوبه شورای گسترش آموزش عالی در سال ۶۶ تاسیس شد تا جهت نیل به اهدافی هم‌چون تحقیقات در زمینه‌های مختلف علوم‌زیستی، پزشکی، ‌ کشاورزی، دارویی و زیست‌فناوری گام بردارد و آموزش و تربیت متخصصان و محققان دانشگاه‌های کشور را به عهده گیرد.

این پژوهشگاه از سه پژوهشکده زیست‌فناوری کشاورزی، زیست‌فناوری پزشکی و زیست‌فناوری صنعت و محیط‌زیست تشکیل شده است که هر کدام از این پژوهشکده‌ها نیز دارای سه گروه پژوهشی هستند. گروه‌ها نیز اولویت‌های خاص خود را بر مبنای تخصص، امکانات و نیازهای جامعه تعریف می‌کنند.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل